За загиналите полицаи в Бургас: Бяха млади и вярваха, че имат бъдеще в системата на МВР

Сред мигрантите от автобуса има много жени и деца
Обновена: 25 авг 2022 08:19 | 25 авг 2022 08:19, Елка Василева
142
 За загиналите полицаи в Бургас: Бяха млади и вярваха, че имат бъдеще в системата на МВР
Снимка: БГНЕС

Йордан Илиев и старши полицай Атанас Галев са загиналите полицаи в Бургас, каза пред БНТ журналистът Катя Касабова, която лично ги познава. Йордан Илиев е годеник на нейна колежка - криминална репортерка от сайта "Флагман".

Още по темата
"Страшната новина от тази сутрин е, че са загинали двама истински български полицаи, които аз лично познавах. Аз лично познавах Йордан Илиев, който още не е навършил 30 години и вярваше, че има бъдеще и че ще се развие в системата на МВР. Той е годеник на наша колежка от редакцията - криминалния ни репортер Светослава Екидерова. Драмата е страшна, тя е ей там в момента, шокирана, а аз дори нямам достъп до нея. Познавам Йордан, семейството му, знам с какво образование беше и как се стремеше да израсне в системата. Същото се отнасяше и за старши полицай Атанас Галев от Първо РПУ. Тези млади мъже можеха и да не помогнат с толкова голяма скорост и такава всеотдайност на колегите си, които са гонили автобуса откъм Созопол. Според мен Йордан и Атанас са идвали от бул. "Сан Стефано" и са опитали да пресрещнат автобуса, когато са пометени. Загубата за МВР е огромна, тъй като хората, които познаваха тези двама полицаи, могат да потвърдят това, което казвам аз", каза Катя Касабова.

Касабова разказа, че мигрантите са се спасили от катастрофиралия автобус през багажника на превозното средство. Отбеляза и че сред тях има много жени и деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
20
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
След като не ни спрял на границата , аз лично бих го взривил. Без значение броя, пола и възрастта на лицата вътре. Бих го взривил с ракета, дрон, танк и всичко останало, което взривява. Но вие не сте като мен. Вие сте либерасти. Трябва да се бъдем човечни , горките мигранти. БХК вече праща адвокатите си да защитят правата на горкия шофьор. Да се осъдят посмъртно полицаите , семействата им да платят преживения стрес от горкия човечец.
41
1
 
28
 
! Отговори
пепи преди 1 година
С чий акъл патрулка с двама полицаи и обща маса от 1600 кила е пратена да спира автобус с над 20 тона маса . И то в движение . Трябва да има наказани длъжностни лица .
40
0
 
26
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Това ако беше в САЩ, щяха да стрелят по автобуса още на границата, да хвърлят ленти с шипове и т.н. ДОКАТО не започнем да ги стреляме тия мангодаи дето влизат откъм Турция хубаво няма да видим.
39
8
 
13
 
! Отговори
БуРГАСКИЯ преди 1 година
Знаем ги наше милицаи. Вземат 1000 евра такса спокойствие на бройка, рейса решил да спести 40 К, наще го подгонили и ей бела. Добре, че няма загинали невинни
38
0
 
30
 
! Отговори
Хах преди 1 година
А нещо за шофьора на автобуса да кажете, именце, националност, българин или не???? Пълна тишина и мистерия!
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бог да прости момичетата! Турците си правят каквото си искат в нашата Родина! Колко проблеми създадоха у нас !
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хмм..."Докато не почне да се стреля на месо" ........ Не е ли по-лесно просто да се проверяват преминаващите автобуси по нормалния начин? Ако е вярно, че тези са били в багажното, това е по-малко о минута работа.
35
2
 
11
 
! Отговори
Съболезнования преди 1 година
....но България изглежда е прокълната страна.
34
11
 
15
 
! Отговори
Говежда Димитрова преди 1 година
Във фитнесите батки, на улицата патки. Ей тва са полицаите
33
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хмм...Тези не са ли бежанци точно толкова, колкото и украинците?!? Или тези са по-малко бежанци?
32
13
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Борисов подари кученце на Путин и за 12 години не можа една стена на границата да направи!
31
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за момчетата! Това е наследството от управлението на Кирчо и Кокорчо!
30
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На времето за такива каналджии и нарушители на държавната граница играеше калашника.Даже на граничарите се даваше награда.
29
2
 
33
 
! Отговори
Али преди 1 година
Съболезнования на близките...
28
2
 
43
 
! Отговори
Хмм... преди 1 година
Проблемът почва от нелегалното минаване на границата ни скъпи мои! Докато не почне да се стреля на месо по прииждащите и безпрепятствено минаващи "мигранти", нищо няма да спре подобни случай и в бъдеще! Ама има ли смелост в българските държавници управленци да го направят? Уви няма!
27
15
 
5
 
! Отговори
No comment преди 1 година
Точно пък в тази трагедия, какво са ви виновни мигрантите или "корумпираните" полицаи, скотове! Дори не знаете къде и от кого да търсите отговорност, затова гледате останалия свят докато върви по своя път, заседнали от канавката!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До чичо -вярно е.Точно за това сме на дъното.
25
15
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Защо не посрещаме бежанците от Афганистан' както посрещаме и украинците? Все пак България беше в района да ги демократизира чрез окупация и наемници.
24
9
 
17
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Като чета коментарите ми идва едно- Българите сме малък, но за сметка на това изключително *** народ !
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съжалявам за момчетата, но това щеше рано или късно да стане. От няколко месеца абсолютно всяка седмица си играят на гонки с мигранти. Преследват се по целия път от Средец до Бургас и по улиците на града. Сякаш по друг начин не могат да ги спрат. Правят си екшъни застрашавайки живота на хората. Безрасъдно е да се гонят непрекъснато по улиците на града. Но виновни са началниците им, които им го позволяват.