Проблемът на българите - високи цени, газ, корупция и ниски заплати

32% одобряват кабинета на Гълъб Донев
200
Проблемът на българите - високи цени, газ, корупция и ниски заплати
Снимка: БГНЕС

Най-големите проблеми, пред които е изправена страната ни в момента, са повишаващите се цени, сочи ново проучване на "Тренд", по поръчка и финансирано от "24 часа".

Ценовият шок е най-големият проблем за 40% от българите, за 19% това е енергийната криза.

Данните са от отворен въпрос, на който всеки един от интервюираните лица е имал право да даде до три отговора.

Следващите два проблема в подредбата също са със социална насоченост – бедността (11 процентни пункта) и ниското заплащане на труда (9 процентни пункта).

С идентичен дял се нарежда и корупцията (9 процентни пункта).

На три приблизително равни дяла е разпределено отношението към новия служебен кабинет.

32% от всички анкетирани одобряват правителството на Гълъб Донев. Най-позитивно към кабинета се отнасят симпатизантите на БСП, “Български възход” и “Има такъв народ”.

34% от всички интервюирани изразяват отрицателно отношение към правителството, като привържениците на ГЕРБ в най-голяма степен декларират негативното си отношение. Високият процент, посочващи опцията “не знам / не мога да преценя”, до голяма степен се дължи на краткото време, в което служебният кабинет функционира.

Изследването е реализирано от агенция "Тренд" по поръчка и финансирано от "24 часа".

Обем на извадката: 1007 ефективни интервюта с пълнолетни респонденти.
Метод: Пряко полустандартизирано интервю "лице в лице"
Период на провеждане: 15-22 август 2022 г.
Максимално допустима статистическа грешка: плюс/минус 3,1%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: газТрендвисоки цени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Батето Не ги гледй колко са много пред очите ти, те са навсякъде, "където трябва" тайничко да прецакат някой, да ограбят друг, да наранят, обидят,омаскарят трети..БСП е истинска мафия, октопод, изсмукващ соковете на народа и страната.Те съзнателно рушат и съсипват всичко хубаво за да свалят нивото на нещата до себе си.Лъжат и мърсуват и дори не ги е срам от въпиющата им простащина,облечена в царски доспехи..БСП направиха преврата и качиха и Радев и всички тези техни от.репки да управляват
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема на Българите са наглите и Безбожни комунистите не ги ли избием ще берем ядове години наред и сиромашия справка 35г т.живков. младенов. луканов, виденов, сърГей, орешарски и *** и кокорчо с кака корни сиромашия до шия и грабеж на 16 банки
54
4
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
И какво минимална заплата ви е малко,така ли?
53
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отровено общество, америка против България, БХК, ДБ, ДПС, ГЕРБ и БСП са туморите на България. Това нещо ако се отстрани знам, че ще е трудно но не и невъзможно в България ще се живее по добре.
52
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът на българите е, че години наред нямаме собствено мислене за нашата национална идентичност и развитието ни като нация. Чудим се на кого да се нагъзим и кой ще ни оправи вместо да разберем, че това зависи само от нас, вкъщи ни викаме комшията си ни оправя *** с жената, нали? Втази си дейност не сме сами и сме подпомагани от американци, руснаци и европейци директно или чрез добре платени българи в кавички. От това тръгва всичко. Цените са следствие.
51
2
 
0
 
! Отговори
Батето преди 1 година
До AnonimenИ там няма нищо сигурно, като се смени партията на власт и там почват едни промени по веригата...
50
4
 
6
 
! Отговори
Политиците преди 1 година
Са проблемът на българите!
49
7
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен48 Не е пр.ос.т българинът, а е наивен и центриран върху себе си посредата на блатото на международните отношения...Другия до него ще смачка, че да остане само той! И така..докато се събуди, останали само мачкатори да се мачкат колкото си искат..Хубав живот! Богат, значи..Така го направи БСП с Прехода си - всеки да оцелява, да рита, блъска, да краде, да лъже за глътката въздух..Гласувайте пак за БСП, значи! Този .път може и да се събудите от болката /на растежа/.
48
3
 
1
 
! Отговори
Мечо пух преди 1 година
Запиши си час за терапия при мен,за баланс на втора и трета чакра!!
47
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но затова пък сме най-верните слуги на запада. Ако трябва и душите си ще продадем за западната "демокрация" и да им угодим най-ббезвъзмездно и от сърце. Ние нека да се гърчим, на тях да им е добре. Накрая ще позволим и да ни надупчат като швейцарско сирене, за да си добиват шистовата газ за която ни притискат от години. Разбира се, това ще го прави американска фирма, както стана със златото. За тях газ и злато, а за нас-ф-16. Газ , злато и самолети само на хартия за колонията.
46
4
 
5
 
! Отговори
Батето преди 1 година
До ДианаЗащо да е проблем БСП, те дори вече не са такъв фактор в политиката. Все по-малко места в парламента и за напред ще се стопят още. Техните избиратели стават все по-малко тъй като са предимно възрастни хора пенсионери живяли дълги години по времето на СОЦ-а, от които все по-малко живи има да гласуват.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И най вече спекула!
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема на България е , че 30 години едни и същи хора говорят едни и същи лъжи и забогатяват с милиарди , вместо да бъдат съдени .
43
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Официално е обявено, че искаме в Европа (понеже чакаме милиарди от ЕС), а неофициално е фрашкано с русофили-предатели (възраждане, атака, БСП) и всякакви други елементи около тях начело с Фигуранта. Искаме в Европа, а всички кacкети и дърти комунисти са за фашистка Русия. Е... как ще просперира държавата, като е пълно със саботьори от всички нива на обществения и политически живот на страната ни, които дърпат държавата в обратна посока ..? Никога няма да успеем с тези червени дeгeнерати.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Трендьо: Не, проблема е че 44 та стъпи ръският ботуш в Бг, а ти явно си от мързеливците щастливи от соц. уравниловка, винаги готов да се скатаеш от работа, и използвач, а може и да си от богоизбраните от по татово време! А бе да не шофер в градския транспорт, това съсловие е олицетворение на татовия манталитет, е има и изключения.
41
2
 
9
 
! Отговори
Батето преди 1 година
До До 36 AlbiПочти всеки се е набалбукал с кредити или е продал наследствените земи и имоти и се прави на високооборотен, като имитира начин на живот който не му е по джоба. Но това е до време. Банките заробват раздават кредити на поразия и идва ден в който ще ти приберат всичко останало, като не можеш да плащаш. А високия стандарт на живот извън възможностите бързо се ослажда и действа като наркотик. Искаш още и още. Вижда му се края, който има акъл ще е добре другите ще духат супата :)
40
2
 
7
 
! Отговори
Вълканов преди 1 година
Така нареченият СВОБОДЕН ПАЗАР У НАС СИ Е ЧИСТО неубоцдан пазар. вСЕКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ, ТЪРГОВЕЦ, ПОСРЕДНИК СИ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНАТА ПО СВОЕ ЛИЧНО УСМОТРЕНИЕ. вДИГАЙКИ ЦЕНАТА , ТОЙ ПРОМЕНЯ ЦЯЛАТА ВЕРИГА , ЗАВИСЕЩА ОТ НЕГОВАТА СТОКА. оСТАНАЛИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ СЪЩО ВДИГАТ ЦЕНИТЕ ЗАДА ОЦЕЛЕЯТ. пОЛУЧАВА СЕ ВЪЗХОДЯЩО ИЗМЕНЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ В ДЪРЖАВАТА. нАСТЪПВА ХАОС. С една дума некадърно управление на икономиката.
39
3
 
3
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Глад иде бря ! Сомалийски ! Кой си нема селу ,а му мисли !
38
6
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Единственият проблем на българите е БСП - когато БСП си отиде ще видите колко много са тормозили и общество и държава и всичко и всички тези не.г.од.ни.ци...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
37
4
 
5
 
! Отговори
ПП Поискахте Промява преди 1 година
ПП Получихте Промяна! Какво Ревете сега?! а и нали Машините, казван че след 1 месец само отново ще ги изберат....