Дал ли е Любенов подкуп на полицаите преди тежката катастрофа?

Шофьорът твърди, че е дал 200 лв. на органите на реда
8 окт 2022 14:20, Петя Славова
96
Дал ли е Любенов подкуп на полицаите преди тежката катастрофа?
Снимка: БГНЕС

Войната по пътищата в страната ескалира. Все повече шокиращи пътни инциденти с жертви повдигат въпроса дали има полицейска закрила над пияни и дрогирани водачи на пътя.

Сред последните тежки ПТП-та е това от Околовръстното шосе. При фаталния инцидент загина френски гражданин, а друг човек е в болница.

Оказва се, че малко преди произшествието Димитър Любенов, който е причинител на катастрофата, е звъннал на drink&drive.

Собственикът на дружеството разказва пред Нова тв, че той тръгнал към него, но докато пътувал към адреса, бил спрян от патрулен автомобил за проверка, което го забавило.

"Служителите са на работа, не ги обвинявам, но във въпросната вечер проверката продължи 30 минути", спомня си Геров.

Още по темата

Заради забавянето се налага Геров да изпрати друга кола, която е в близост до Димитър Любенов, за да го вземе от заведение в квартал "Бояна".  Две пресечки преди въпросния адрес втората кола се разминава с проверявания автомобил. Шофьорите го разпознават и се свързват с шефа си. "Съобщават ми, че патрулен автомобил кара след него на пусната сигнализация", каза още Геров. По думите му след това полицаите спират автомобила на Любенов.

Че е имало обаждане до фирмата, потвърдиха и от Софийската градска прокуратура. От записи на три камери се вижда, че патрулен автомобил съпътства скъпия автомобил, управляван от Любенов, до момента на катастрофата, каза заместник-градският прокурор Иво Илиев.

Стои въпросът - дали докато няма камери е даден подкупът от 200 лв., за който Любенов твърди, че е дал.  По данни от GPS-а  колата на  униформените е карала с превишена скорост - с около 100 километра в час. Връщат се на мястото на катастрофата едва, след като е подаден сигнал до 112 от друг свидетел.

Двамата мъже, които са били в колата drink&drive  вече дават показания в съда. Все още няма повдигнати обвинения срещу двамата полицаи, опитали да избягат от мястото на катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
8
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 1 година
Няма да се учудя ако скоро пак е зад волана.
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупцията в МЕР е най-нагледният пример за управлението *** Кирил Петков и ПП!
56
0
 
11
 
! Отговори
Drink & Drive преди 1 година
Пробвал е новата услуга на МВР Дрънк ДрайФ Ескорт
55
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бил е на гости у полицайката, там се е напил и нашмъркал, после си е викнал дринедрайф, а полицайката се е провикнала "Ти луд ли си, какви дринкендрайфи, ние ще те ескортираме" ... НЯКОЙ НАПРАВИ ЛИ ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ НА ЗАМЕСЕНИТЕ ПОЛИЦАИ?
54
1
 
7
 
! Отговори
Ясна Работата™ преди 1 година
Дринк & Драйф е виновен за всичко. Мда...
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инспектората на МВР да се сезира и да направи проверка на абсолютно всички полицейски управления в страната за корупционни практики и схеми.
52
0
 
7
 
! Отговори
Снимката преди 1 година
Вижте колко е самодоволен и горд от постъпката си. Всички видяха, че има пари и кара Панамера. Сега само трябва да отърве кауша и всички пи4ки са му в краката. За това гледа толкова самодоволно.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какво приказват за туй Дринк & Мринк,че са толкова легални как за Пътна помощ на която да позвъни,че имал проблем с колата по причина,като най-малкото,че неизвестни са източили горивото от колата и частично повредили двигателя,като насипали някакви вещества докато траел купона и ни натам ни насам и да си плати превоза по принуда за обслужване как услуга,че даже безплатна до определени километри извозване,че възможно до дома за безопасно място на не тъй далечна дистанция по тарифи с промоция.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно баси драмата. Пратили му две коли на тариката. Ще кажеш че е някаква специална операция, проверки, закъснения. Ами че нормалните хора си поръчват такси, и се прибират в къщи. Тоя някакъв ВИП ще да е. Защо изобщо се разискват такива абсурди. Пиян, дрогиран, дал подкуп, осакатил и убил човек че какво повече трябва за обвинение? Мин. 20 г. зад решетките
49
0
 
9
 
! Отговори
Баси мутрите преди 1 година
Тва е да си имаш полицай. Казваш "Пич, не ми дойде дринкен драйфам, ела да ме ескортираш до у нас, че съм пиян и друсан на кирка" и полицая приятел да ти каже "Добре, нема грижи, е са че доем"
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Патрулният автомобил се върнал около 1км назад, за да стигне до мястото на катастрофата. Демек Полицаите са били напреде. Катастрофата е станала зад тях.
47
2
 
10
 
! Отговори
ЛЪСНА ИСТИНАТА! преди 1 година
ГЕРБ-аджията си е платил 200 лв на патрулката, да го ескортира със сирени, по образ и подобие на генерал Лойко Мутрата.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом карат след него без да го спрат, въпреки, че кара с превишена скорост, а след това се опитват да изчезнат от мястото на ПТП е от ясно по-ясно. Доказателства няма за взет подкуп, но съмненията за това остават и заради бездействието си трябва да бъдат уволнени
45
0
 
2
 
! Отговори
чикмиджан преди 1 година
А не бе, те са му дали, да се почерпи.
44
0
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Преди да си легна сега за една заслужена почивка,че голямо пиене по кръчмите 24ч,ше ви кажа да се посмеете малко,че едни мои познати/приятели от Люлин много лошо са посегнали сексуално вчера на Емо с тротинетката:):):)Харесало му е:):):)
43
0
 
11
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Франсетата сега трябва да заведат граждански искове срещу МВР и лично срещу двамата пар-цали от 6то РПУ! ``Полицаите`` първо трябва да бъдат дисциплинарно уволнени, а после съдени за СЪУЧАСТИЕ И ПОМАГАЧЕСТВО в непредумишлено убийство. Както е написал колегата по-долу, ако те си бяха свършили работата, след като са спрели друсания ***(отвели мут-рата в полицейския арест), нищо от това нямаше да се случи. Те са предопределили хода на събитията(ефектът на пеперудата)!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България изпълнява всички критерии за Шенген! Който казва, че полицията е корумпирана лъже!
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"че патрулен автомобил съпътства скъпия автомобил, управляван от Любенов, до момента на катастрофата",... Което значи,че и патрулния автомобил е карал с близо 200 километра в час при ограничение 80 км. ч. без законова реакция.....
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е не знаете ли че когато си пил и те спрат ,и не ти стигат парите те ескортират до дома ти за да си доплатиш и така се отърваваш.Даже в някои случаи ти карат колата.Този обаче май е карал с 200 за да се измъкне. - започвам да се чудя на кой свят живея
39
7
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Пия сега бири за изтрезняване на терасата ми и гледам колко е красива Витоша:П?):):)На първа линия съм и пред мене нама да се строи блок:):):)Красота:):):)