Любенов вини полицаите за катастрофата, дал им 200 лв да го ескортират

Той пътувал към кола Дринк енд драйв
Обновена: 6 окт 2022 12:19 | 6 окт 2022 12:15, Нели Христова
135
Любенов вини полицаите за катастрофата, дал им 200 лв да го ескортират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Димитър Любенов няколко пъти се опитал да си извика "Дринк енд драйв", но така и не му била изпратена кола да го вземе. Това го принудило да се качи на Поршето пиян и дрогиран и да се отправи към автомобил на "Дринк енд драйв", който го чакал на околовръстното. По пътя обаче го спира полицейски патрул. Любка Гечева и Георги Малински му поискали 200 лева, за да го ескортират, но сумата не включвала изпращане до дума му.

Това е обяснил в своите показания обвиненият шофьор за убийството на френския гражданин при катастрофата на столичното Околовръстно шосе, съобщава “24 часа”, цитирайки запознати с разследването. Днес се очаква Димитър Любенов да потвърди своята история и пред съдия.

Още по темата
Любенов карал пиян и дрогиран към автомобил на "Дринк енд драйв", което е необичайна практика. Шофьорите от фирмата, отиват при клиента и поемат управлението на автомобила му.

Любенов е бил в заведение в Бояна, но без съпругата си. Той свидетелства, че е употребил алкохол, но не и наркотици, въпреки че експертизата показва, че се е дрогирал с кокаин. В края на вечерта той се обажда на “Дринк енд драйв” и му е обещан автомобил, но след близо час се наложило мъжът пак да позвъни.

"Димитър (собственикът на “Дринк енд драйв” компанията) ми пусна есемес, че ще прати друга кола, понеже неговата е спряна за проверка от полицията и е далече от заведението", обяснява пред разследващите Любенов. "Накрая отчаян, че никой няма да дойде да ме прибере, се качих в колата си и реших да отида до втората кола на “Дринк енд драйв”, която също била спряна от полицаите, продължава мъжът, който има бизнес, свързан със септични ями.

Димитър Любенов се отправил към бул. “Александър Пушкин”, тъй като втората кола била спряна там за проверка.

Дали Любенов е звъннал и на полицаите Любка Гечева и Георги Малински, ще се проверява тепърва. Това бе и една от темите на скандала между МВР и прокуратурата, тъй като униформените дали мобилния телефон на Любенов на неговия бизнес партньор, а не са го предоставили на разследващите.

Знае се, че двамата полицаи от Шесто, които са станали свидетели на адската катастрофа и се опитали да се измъкнат на заден ход по локалното платно до околовръстното, преди това са били в кв. “Горна баня”. Двете коли на няколко пъти са били засичани от пътни камери.

Любенов обяснява, че патрулката го спряла точно на бул. “Пушкин” като му подала светлинно-звуков сигнал. Мъжът признал на полицая, че е пиян и че пътувал към  “Дринк енд драйв". Униформеният не се легитимирал, не поискал и документите на Димитър, но го попитал "Какво ще правим?".

"Аз му отговорих, че мога да почерпя или да изчакаме колата на “Дринк енд драйв”, твърди Любенов, а полицаят го попитал колко пари може да даде. "Казах, че мога да го почерпя с 200 лева, а той ми отвърна, ще ме съпроводи до някъде. Дадох му парите и той се върна в патрулката. Под съпровождане разбирам да карат с мен, за да нямам проблеми. До сега не са ме съпровождали полицаи със служебна патрулна кола", обяснил Любенов на разследващите.

Любенов постоянно се уверявал, че патрулката е зад него. В един момент обаче мъжът се разсейва:  "Стана ми като че ли малко лошо, разтърках си главата, за да не заспя, доколкото си спомням, колата, в която се ударих, излезе от локалното", разказва мъжът пред полицаите. Именно това разтъркване се е оказало фатално и Любенов удря малкия "Форд Фокус".

Следващите секунди се губят на шофьора с поршето. Той посочва, че в миговете след катастрофата не е видял патрулката. Това е така, тъй като записи показват, че при вида на катастрофата, полицаите са започнали да се изтеглят на заден ход. Все пак отиват на мястото на инцидента малко по-късно, едва след като от дежурната оперативна част им казали, че има сигнал за катастрофа.

Любенов не видял там полицая, идентифициран по-късно от разследващите като Георги Малински. Имало обаче жена. Това е Любка Гечева, станало ясно по-късно. Тя не е разговаряла с Любенов, който звъннал на съдружника си, защото приятелката му не си вдигнала телефона. Мъжът прекарал 2 часа на място, преди да го задържат.

На финала при разпита Любенов хвърля цялата вина за катастрофата на полицаите. "Искам да кажа, че ако полицаите ме бяха спрели да карам, ако ме бяха задържали, нямаше да ударя колата и за съжаление, човекът в другата кола да почине, категоричен е Димитър и заявява, че би повторил показанията си пред съдия".


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как беше, Народната милиция ни пази. Ужас. Ние трябва май да се пазим от тях и от бандитите че те винаги са в комбина. Ами как да имаш респект към тая прогнила система и нейните корумпирани служители наричаща се МВР.
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на българските полицаи.200 лв и вече не си хулиган!
119
0
 
0
 
! Отговори
ГжегошБженчешчикевич преди 1 месец
Препоръчвам му да се пази от легионерите!
118
1
 
4
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Така ще изкривят нещата че този ще е оправдан или осъден условно. Не важат законите там където няма морал и ценностна система. Още повече в територията България. Много пари се дадоха на грешните хора,на най-големите *** и комплексари. В територията България всеки с пари може да убива и да е невинен а жертвата да поеме вината.
117
1
 
5
 
! Отговори
Ники преди 1 месец
Димек да прибавим и подкуп към списъка с обнинения и да го направим предумишлено убийство защото не само че се качил на черешата ами е и подкупил служебни леца за да шофира
116
1
 
12
 
! Отговори
Unknown преди 1 месец
Аве нар-ко-ман колата си се движи съвсем нормално а ти се набиваш в нея ...... Дано да те осъдят на доживотен в Френски затвор ....
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този наркоман трябва в затвора да изгниеш и заедно с него и двамата ,,полицаи,,които са го ескортирали.Тази ,,полицайка,, като онази с големите джуки е за друго място. ...и за съжаление има още много в системата на МВР които са за чистене и всички които по системата имат отношение по назначаването на такива незабавно уволнение!
114
0
 
5
 
! Отговори
Дилър преди 1 месец
Като му чета историята на тоя и се питам кво точно и откъде го е взел, че още го държи.
113
0
 
12
 
! Отговори
Илия преди 2 месеца
Полицаите в такъв случай трябва да лежат в съседната килия.
112
1
 
16
 
! Отговори
Само преди 2 месеца
защо не става ясно този мутро тарикат какво работи, от къде са му парите какъв бизнес има, законен ли е, от къде има такава кола, какво образование има, до 10 клас максимум му давам с тоя неандерталски череп... и още куп въпроси, за ченгетата от случката....
111
1
 
21
 
! Отговори
Веско Маринов преди 2 месеца
Родната милиция ни пази ! И то си личи , де
110
0
 
11
 
! Отговори
J преди 2 месеца
Зсслепило го е НЛО.
109
8
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 месеца
На ви демокрация, на ви евроценности, искахте такива да имат права, радвайте им се сега ;) !!!
108
0
 
11
 
! Отговори
Французинс преди 2 месеца
Да го фкарат във френски затвор да прави *** докато се задави мършата
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този ли караше със 195 км/ч? Хората са казали: "Не карай по-бързо от своя полицай-хранител."
106
1
 
15
 
! Отговори
Полицаите са долни преди 2 месеца
Мутри!!! Пласьори, Шофьори, убийци, рекетьори всеки, който има книжка знае какво се случва на пътя!!!
105
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полицаите ли наливаха алкохола в устата, бе Мутро нагла!
104
0
 
14
 
! Отговори
Мартин преди 2 месеца
Изтеглил е късата клечка с франсето, сега ще го яде!
103
1
 
32
 
! Отговори
Бг е к.е.не.ф преди 2 месеца
Демек трима ***.оти за затвора. Той че карал пиян и друсан, полицаите за цялата простотия, която са сътворили. А това, че са избягали на заден вместо да хукнат да помагат на жертвите е сериозно престъпление и децата на французите ще одрусат БГ лайнарника да плати сериозно обезщетение
102
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лош късмет за тоя индивид че нацели франсета,с някой обикновен местен,досега щяха да са го пуснали,с извинения!