Пестят ли се пари с презапасяване с храна и пазаруване на промоция?

Най-важното е да се сравняват офертите при различни търговци на едни и същи продукти
9 окт 2022 10:41, Елка Василева
69
Пестят ли се пари с презапасяване с храна и пазаруване на промоция?
Снимка: архив, БГНЕС

Презапасяването с храна и пазаруването на промоция води до изхвърлянето на продукти и в крайна сметка не спестяваме пари. Хората трябва да се замислят дали промоцията е най-доброто в дадената ситуация. Това мнение изрази пред Нова тв Богомил Николов от Асоциация „Активни потребители”.   

"Най-важното е да сравняваме офертите при различни търговци на едни и същи продукти. Имаме склонност към импулс, когато видим, че нещо е намалено", подчерта той.  

„Поскъпването на продуктите за зимнина не е изненада. От няколко месеца, даже цяла година, върви тази инфлационна вълна. Радостното е, че има индикации, че вероятно ще започне да намалява темпът на тази инфлация. И може би за следващата година ситуацията няма да е толкова стряскаща. Но към момента положението е такова и трябва да се нагодим към него”, категоричен е Николов.

По думите му усещането „по джоба” е много индивидуално. „Важна е покупателната способност, а не равнището на цените. Ако цените растат, но растат и доходите ни, тогава няма проблем. Проблемът идва от това, че доходите ни не наваксват достатъчно бързо или равномерно скока на цените”, заяви той. И допълни: „Има различни социални групи, чийто доходи не са толкова гъвкави. Те разчитат на пенсия или социални помощи. При тях е най-голям рискът от реално обедняване”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живейте си живота, пазарете си, така ще стимулирате икономиката и всичко ще е ОК, и не се тревожете, здравето е важно!
40
0
 
4
 
! Отговори
Цървул преди 1 година
Обедняваме бавно, неусетно почти...
39
0
 
11
 
! Отговори
Артелчик преди 1 година
Презапасяването със сухи и трайни продукти като бобови и ориз,си е далавера от всякъде.Дори всяко домакинство е длъжно да е запасено със сухи варива за поне 4-6 месеца ако се наложи да се живее ,,под обсада".
38
1
 
7
 
! Отговори
N преди 1 година
Добре де, ако някой си е купил риба сьомга лятото за 23,99лв/ кг, и реши да я изяде сега, когато тази риба е вече 30 лв/ кг, това презапасяване ли е, планиране ли е, или гевезелък :))
37
2
 
8
 
! Отговори
Lina преди 1 година
А пък пенсионерите ( освен селските, които си отглеждат зеленчуци) нямат избор и пазаруват след 21 .ч , с останалото от деня на по - ниска цена. Ако има възможност, човек би си позволил, но някои просто нямат избор.
36
1
 
5
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
До пари се пестят, "пазариш"? Еми.... интелекта си личи по правописа :)
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44, да бе ще берат! Не е ли по-важно да се оплакват тук? Българинът е мързел! Масово дори вече не си готвят! Шипки и глог да ходели да берат :) Обичам да се размисивам с коментарите тук :)
34
7
 
9
 
! Отговори
Котка преди 1 година
Много сте ми интересни с това пълнене на фризери. Идва режим на тока, алооу...Вашите фризери на пропан бутан ли работят?
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друм друм друм....
32
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Оцелява се.
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пестят се, но с храните на промоция се губи здраве!
30
4
 
26
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Никой не се презапасява с храни на промоцияХората ядат храни на промоция
29
7
 
13
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Да, голямото запасяване. То всичко е изчислено. Като ти продадат брашно, ориз и всякакви подобни дълготрайни продукти заразени с ларви яйца на насекоми, после пишман ставаш че си купил. Маслото полугранясало. Всичко на промоция е отдавна изтекло но с нови етикети. Не става за запасяване.Дори консервите се развалят в срок някои. Всичко са изчислили.
28
1
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 1 година
Продължение на коментара...от обикновените хора за сметка на спестяванията им.
27
2
 
12
 
! Отговори
Пешко преди 1 година
Интересно, но доста популистко и половинчато е твърдението в статията че няма проблем, ако доходите ни нарастват заедно с повишаване на цените с еднакво темпо. Ок , но какво става със соестяванията? Ако цените и доходите едновременно нараснат 10 пъти, то ще мога с доходите да си купя същите стоки, но спестяванията ми ще намалеят 10 пъти. Това е и една от целите на инфлацията. Еаздадените хеликоптерни пари които определена малка група от привилигировани са превърнали в актив, трябва да се върнат
26
4
 
14
 
! Отговори
пари се пестят преди 1 година
като не пазариш
25
8
 
7
 
! Отговори
Абсолютно не... преди 1 година
...това е чисто селска работа. Годините го показаха, леля Данче от Севлиево 90те каза, че се е запасила с цигари Карелия за 1 г. Изпафка ги, спестеното инфлацията го изпапа и тя пак се нахънди на реалния пазар. Тъй че...Абе, има хиляди примери, и те са твърдо против запасяването.
24
4
 
14
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Зависи какво, последно взех на промоция краве масло Монарх от Билла, 2бр за 9,99 лв. Замразявам го и вадя по едно като свърши, нищо му няма, имам масло за година напред.Тази седмица това масло е 10,99лв за една бройка.
23
4
 
19
 
! Отговори
SS преди 1 година
Положително хората се презапасяват ,кой както може според възможностите си ! И в къщи имаме брашно и продукти поне за шест месеца ! Както и шест големи бутилки с газ пропан-бутан ! Идва рецесия и казват библейски глад ! А който не вярва си е негова работа !
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз просто имам пари и много възможности. Това не е най-важно в живота. Важни са малките неща. Но когато и тях ги няма, не е пък лошо да притаиш мъката с некоя друга 10 хилядарка. Но на тебе за съжаление няма да ти се случи никога" - тук не говорим кой какви пари изкарва, а как е по-изгодно да си пазаруваш. Гледам, че като ти е мъка влизаш в днес-беге да си изкарваш комплексите. Не видях да си казал нищо по темата :) Някои хора са толкова бедни, че имат само пари. - Боб с Маруля.