Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме

"Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата"
Обновена: 30 окт 2022 14:33 | 30 окт 2022 14:12, Красимир Ангелов
137
Мицкоски: Не създаваме напрежение, имаме право да се определяме
Снимка: БГНЕС

Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно послание, че ние сме македонци, които говорят македонски език и идват от Македония. В 21 век никой не трябва да има съмнение и да говори за този въпрос.

Още по темата
Това заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който пристигна в Благоевград за откриването на македонски културен център "Никола Вапцаров". В същото време ВМРО протестира срещу откриването на клуба, съобщава БГНЕС.

"Нашето право да се определяме като македонци е неприкосновено, съгласно всички закони и поради тази причина сме тук, за да подкрепим македонците в България", продължи Мицкоски.

На въпрос защо не признава правата на македонските българи, той отговори: Македонската конституция е признала всички малцинства, съгласно всички стандарти. Въпросът е защо не са признати правата на македонците в България, попита той.

Ние сме причината за обединение, ние не създаваме напрежение, ние се гордеем с факта, че сме тук при откриването на този клуб, каза още Мицкоски, цитиран от БГНЕС.

Още за откриването на клуба вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
1
 
! Отговори
До 103 преди 1 година
Етиопците са така наречените Долен Египет, който превзема Горен Египет, след това идва и Троянската война който те печелят, Александър Макето е техен пра-пра-пра внук, те съдават и Римската империя, и до ден днешен ТЕ са Световния ред.
93
1
 
6
 
! Отговори
Елементарни истини преди 1 година
До Карагунис ЕВРО 04 - А бе човек, каракачаните са нещо друго, те са потомци на някои от племената траки, които не са се смесили нито с римските колонисти, нито с придошлите после славяни и прабългари. Какви елини сънуваш? Освен ако нямаш предвид факта, че довлеклите се на Балканите етиопци просто са усвоили високата култура на заварените тук траки и после са я обявили за своя. *** в Гърция не само на море, а и в музеите. Виж античните статуи. Физическите приличат на нас, а не на днешните гърци
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До единАХА А ПЪК БЪЛГАРИЯ Е РОМСКИЯТ РЕЗЕРВАТ НА ЕВРОПА...НАЛИ ВИДЯ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ КАК РОМИ ОТ СТОЛИПИНОВО РАЗВЯВАХА БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ В ДУИСБУРГ,ГЕРМАНИЯ КРЕЩЕЙКИ "АЛЛАХ Е ВЕЛИК"
91
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИЯ Е ТУРСКИ САРАЙ ЗАОБИКОЛЕН ОТ РУСКИ ПЕТРОЛ И АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ!
90
0
 
5
 
! Отговори
един преди 1 година
Албанската мафия отдавна е в ЕС, а всякакви мафии има навсякъде по света, така че по-кротко, плашиш гаргите. Много ви е мъчно на някои, че България е още тук, но подгответе се, дълго ще е така, за разлика от измислени, неосновани по естествен път държавички, като една съседна например.
89
0
 
8
 
! Отговори
До № 43 преди 1 година
До Прости макета ! - Казваш, че няма по-мързеливи от тях. Напомни ми за един стар виц. Един мъж отишъл в Скопие в сграда, в която на първия етаж имало кафене, а на втория - жрици на древния занаят. Кафенето било празно, кафеджията едвам гледа от мързел и пита "Кафе ли ке пиеш или ке е...?" Мъжът отговорил "Кафе ке пием." Кафеджията му казал "Айде оди е..., кой да ти прави кафе?"
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има макета в България, да се изгонят от България както бяха изгонени от Макетия нашите Пра-родители от там.
87
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До единне аз не ги виждам ама знам,че албанската мафия изкупува конюшните в банско и сандански, дето има викате апартаменти и хотели...а ти очевидно не знаеш,че турски граждани отдавна кръстосват пиринска македония търсейки с нотариални актове земи на свои предци преди 1912 г.да не говориме за гърците и за тяхната икономическа инвазия под пирина...
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата да си ходят в Етиопия от където е, тяхната Савска Царица Македа.
85
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонименджамбазки е един *** мислещ се за фашист,който е тотално провален в всяко едно отношение...
84
1
 
8
 
! Отговори
един преди 1 година
къде ти се привидяха тук албанци, бе предател? Виж, в Македония има цели градове с такива, стягайте се да ги хрантутите и дундуркате во веки веков, защото така повеляват законите им.....
83
2
 
5
 
! Отговори
Етнически турчин преди 1 година
Да ,аз съм съгласен ,с коментарите по -долу написани, аз съм уж етнически турчин, но съм бял като сняг ,и с много хубави български черти ,дори съм си помислил дали да си сменя името
82
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонименами да тя се определя като македонка...а ти можеш да се самоопределяш като какъвто си искаш!
81
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анонименАХА ЯСНО...ПРАВИЛНО РАЗСЪЖДАВАШ...АМА ТЕ АЛБАНЦИТЕ ВЕЧЕ ДОЙДОХА И В ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ...НАЛИ СЛОЖИХТЕ ТРАНПАРАНТ "МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА"СЕГА ПЪК ПИШЕТЕ,ЧЕ ЩЕ БЪДЕ АЛБАНСКА...НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ.ПО ПРИНЦИП ЗАПЛАХАТА ЗА ДЕМОГРАФСКА ИНВАЗИЯ НА ШИПТЪРИТЕ НЕ Е ОТ ВЧЕРА.А ИСТИНАТА Е,ЧЕ ТЕ СА В СЕРИОЗЕН ДЕМОГРАФСКИ РЕГРЕС.САМО ЗА 10 ГОДИНИ Р.АЛБАНИЯ Е НАМАЛЯЛА С БЛИЗО 800 000 ДУШИ.В МОМЕНТА НЕЙНОТО НАСЕЛЕНИЕ Е ОКОЛО 2 МЛН. И ПОЛОВИНА.СЪЩОТО СЕ ОТМНАСЯ И ЗА АЛБАНЦИТЕ В КОСОВО И МАКЕДОНИЯ.
80
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Джамбазки лъже - има разлика в това да се определяш като македонец, тоест се определяш като небългарин, напр. аз съм добружанец, но съм българин. Това се отнася за твоята съседка, че и за другите т.нар. македонци. Ето това има предвид Джамбазки.
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЖАМБАЗКИ...ПАРТИЯТА ТИ ПОЛУЧИ 0,8 % ПОДКРЕПА НА МИНАЛИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ОТ 35 % ОТИШЛИ ДО УРНИТЕ...С ДРУГИ ДУМИ 99,98 % ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НЕ ТЕ ЖЕЛАЯТ!АЗ ДАЖЕ СЕ ЧУДЯ ОТКЪДЕ УСПЯ ДА СЪБЕРЕШ ТЕЗИ 7-8 ХЛАПЕТА.
78
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
След двадесетина годинки ще се определите като албанци, може и по-скоро, защото те се заселват в Македония, а не само да се размножават, както преди време в Косово и нищо няма да ги спре. Не забравяйте, че самата Албания е млада държава и минава през младежкия период, така че чака ви нищо добро, но всички предатели ги чака това.
77
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЖАМБАЗКИ ПО ПРИНЦИП ЛЪЖЕ ЗА МЕСТНИТЕ ХОРА,КОИТО УВАЖИХА ТОВА СЪБИТИЕ.АЗ ПОЗНАВАМ ЕДНА ОТ ЖЕНИТЕ,КОИТО БЯХА ТАМ,СЪСЕДКА МИ Е,МНОГО СВЕСТНА ВЪЗПИТАНА И ДОБРА ЖЕНА С НОРМАЛНО СЕМЕЙСТВО,МАКЕДОНКА И НА НИКОГО НЕ НАТРАПВА ТОВА,ЧЕ Е МАКЕДОНКА ПО СЪВЕСТ...ХУБАВО Е ДА СПРЕ ДА ОБИЖДА ХОРА,КОИТО НЕ ПОЗНАВА.
76
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я ДЖАМБАЗКИ УСПЯ ДА СЪБЕРЕ 7-8 ХЛАПЕТА ОТ БЛИЗКИЯ "ЕФБЕТ"...
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е клуб, първо беше АКЕДОНСКИ, сега е МАК-ДОНСКИ - елементарна провокация и виеновен за това е ВАШ КИРО, да ви е честит сега вече може да се огъзите на всички македонци, подписано е и нищо не се надявайте да се случи и да изпълнят, напротив ще ни го върнат тъпкано всичко.