Проверяват 14 служители на "Гранична полиция" за участие в трафик

През изминалата нощ са предотвратени около 130 опита за преминаване на границата
9 ное 2022 10:10, Йоана Цонева
17
Проверяват 14 служители на "Гранична полиция" за участие в трафик
Снимка: БГНЕС

Дисциплинарно проверяват четиринадесет служители на "Гранична полиция" за съпричастност към трафика на мигранти. Това заяви пред БНТ главен комисар Росица Димитрова, директор на ГД "Гранична полиция".

Проверките са образувани след доклад на инспектората към МВР. Проверяваните служители са от Бургас, Елхово и Малко Търново.

"След доклада от съответната проверка ще преценя какво ще следва", заяви гл. комисар Димитрова.

32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров, който беше убит след стрелба от турската страна на границата, ще бъде погребан днес в униформа на "Гранична полиция" по молба на родителите му.

Още по темата
Димитрова потвърди, че са намерени гилзи на българска територия на мястото, където е убит граничния полицай. Те са приобщени към образуваното по случая досъдебно производство.

В нощта на убийството на Петър Бъчваров колегите му са предотвратили 123 опита за преминаване на границата. През изминалата нощ са предотвратени около 130 опита, каза още главен комисар Димитрова.

Ръководството на МВР е одобрило предложението на "Гранична полиция" за увеличаването на щата на дирекцията с 1260 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Да не се окаже,че застреляния не е искал да взема пари и колегите му да са му спретнали пусия с оръжие за глигани.Обикновено патрула казва стой ще стрелям и стреля,тук обаче огъня идва по патрула до като са в колата.Добре,че единия успял да избяга в храстите иначе убитите щяха да са двама.
13
0
 
9
 
! Отговори
Той е преди 1 година
Така е в колониите, разградени дворове, командвани от западните гейове...
12
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Жилетки и каски за Украйна има за България няма!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 11 Анонимен Сигурността в Държавата не се "гарантира" по границите а е в главите на политиците.Там се корени злото, КОИТО БЪЛГАРИНЪТ ОТ ГОДИНИ СРЪЧНО ИЗБИРА Т.Е. НАРОДА! ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА ПОЛИТИЦИТЕ!
10
0
 
26
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Докато граничните полицаи не тръгнат с автомати, докато не се стреля на месо по всеки прекрачил държавната ни граница нелегално, докато каналджиите не почнат да ги съдят по бързото производство на минимум 20 години затвор, и не на последно място не се изчисти МВР от всички чантаджии и нищо не правещи бюрократи, ще има, не дай Боже, още разплакани български майки.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурността в Държавата не се "гарантира" по границите а е в главите на политиците.Там се корени злото.
8
0
 
3
 
! Отговори
Става преди 1 година
Става
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ха ха..аа,сетила се Мара да се побара.Защо убийците не са заловени веднага на българска територия а са пуснати да избягат в съседна Турция? Вони на корупция и политически скандал.Щом се намесват и от ЕС.Целта вероятно е политически натиск над Турция да пусне Финландия и Швеция в НАТО.А кога ще има оставки заради тези трагични случаи?Или всичко отново под килима?
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злите езици говорят че двойка неуки гашници мотащи се по браздата,за месец делят поне сто бимберици.
5
1
 
18
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
А народа спи ли та спи !Не се интересува ,изобщо какво става на границата (бях там и ви казвам че е страшно)!Жалкия народ ,заслужава тежка участ ,за безхаберието и незаинтересоваността (както беше с измислената пандемия,изпълняваха като овце)!!!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като станат още няколко инцидента и ще им светне лампата на всички
3
3
 
13
 
! Отговори
Начо Културния преди 1 година
Само 14 ? Светла му памет на убития, но не изключвам и той самият да е участвал в трафик.
2
3
 
18
 
! Отговори
Гъдьо преди 1 година
РDКрайно време е МВР да бъде оглавено от РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ, който е наясно с проблемите в системата!!! А не такива политически мижит_ рки, които хабер си нямат от МВР и си чешат по телевизиите езиците....Баста !! Демерджиев,Рашков, В.Радев,М.Маринов, гр.Терзиев...вие стеП О З О Р!!Мир на праха на 30- годишния полицай,загинал при изпълнение на дълга си!! Съболезнования на родителите на единственото им чедо,загинало в разцвета,още не изпитало истинските радости и щастливи мигове в живота!!Майка БЪЛГАРИЯ СКЪРБИ ЗА *** НА СВОЯ ДОСТОЕН СИН И ЗАЩИТНИК НА ГРАНИЦАТА И-МЛАДШИ ИНСПЕКТОР
1
2
 
14
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Защо ПП закриха ГПУ БОЛЯРОВО.