Надежда сред "Българската Коледа": Дани, който прохожда

Родителите му вярват, че състоянието му ще продължи да се подобрява
6 дек 2022 18:38, Петя Славова
0

Историята на Даниел, роден преждевременно в осмия месец не е лека.

Даниел Митов, вече на 17 години. Той е едно от децата на "Българската коледа". Той е с диагноза детска церебрална парализа, а по-късно лекарите установят и че не чува. А в центъра, който всеки ден посещава, се среща с още 20 подпомогнати деца от благотворителната инициатива.

Когато го изписват от болницата след раждането, казват, че е добре. На година и четири месеца родителите му се сблъскват с тежката диагноза детска церебрална парализа. Четири месеца по-късно идва и втора диагноза - загуба на слуха.

"До този момент той не можеше да ходи, не можеше да седи самостоятелно, не можеше да лази и изобщо нещата, които връстниците му вече правеха нормално. "Българската Коледа" ни помага от този момент до днес, вече 17 години", сподели майката на Даниел - Аделина Митова.

Благодарение на дарителите от "Българската коледа", когато Дани е на 7 години, се случва чудо и той започва да ходи сам.

"Най-трудното беше да приемем диагнозата, да свикнем с това, че не ние ще бъдем негови учители, а той ще бъде нашият учител и ще ни учи на доброта и смирение", каза Аделина пред Bulgaria ON AIR.

Дари Борисова е създател на академията за глухи деца. Тя се среща с Дани за първи път преди 10 години. Споделя ни, че въпреки глухотата за Дани музиката се оказва лечение.

"Музиката е голяма част от неговия живот и си има предпочитания за музиката, защото някой път като му пея песен, която е нова, и той се мръщи. "Ало, ало слънчице" беше любимата му, а скоро и "Облаче ле бяло", коментира речево-слуховият рехабилитатор Дари Борисова.

В дните преди Коледа родителите на Даниел вярват, че благодарение на всеотдайните им грижи състоянието на сина им ще продължи да се подобрява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари