В МВнР готови да напуснат заради ниски заплати

Те искат стачно споразумение
20 дек 2022 13:41, Красимир Ангелов
34

Ефективната стачка в МВнР продължава, като дипломатите настояват за двойно увеличение на заплатите.

"Има развитие, всеки ден отиваме на работа с надежди, но всеки ден те биват попарвани, тъй като ние имаме принципното разбиране на нашето ръководство за нашите проблеми, но изглежда, че на практика не може да постигнем съгласие. През последната седмица с колегите работихме по едно споразумение, с което да приключим нашите стачни действия. Разбрахме, че няма как да бъдат удовлетворени нашите искания", каза председателят на Професионално обединение на държавните служители от дипломатическата служба Мартин Колев в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Но в понеделник получават писмо от министъра, че стачка всъщност няма и заради това няма как да има стачно споразумение.

"Нашето ръководство явно счита, че има процедура, която ние не сме спазили и се опитва да не признае стачката за ефективна. А ние със споразумението, което искаме, е нашето ръководство да се ангажира да работи по проблемите, които имаме", допълни Колев в ефира на Bulgaria ON AIR.

И предупреди, че ако не бъдат взети мерки, ще има масово напускане на служители.

Попитан дали има наказания за тези, които са изразили недоволството си, той отговори: "Надявам се през декември да имаме заплати, тъй като те са достатъчно ниски, и да останем без заплати не е много удобно в този момент. Но сме готови, тъй като това е предвидено и по закон - стачкуващите да не получават заплати. Ние няма какво много да загубим."

И бе категоричен, че няма да спрат, докато не се намери трайно решение.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари