БСП също поиска гаранции за сигурността на Грозев

Партията с позиция по казуса
28 дек 2022 17:36, Александър Попов
56
БСП също поиска гаранции за сигурността на Грозев
Снимка: БГНЕС

Във връзка с обявеното от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация издирване на българския журналист Христо Грозев, БСП настоява българската страна да предприеме всички действия с цел да гарантира неговата сигурност и защитата на правата му като български гражданин.

Правото на свободно изразяване е в основата на демокрацията и БСП възразява срещу всеки пряк или косвен опит за посегателство срещу него.

Още по темата
Очакваме българските институции да поискат допълнителна информация от руската страна с цел изясняване на случая и да потърсят съдействие от партньорските служби и европейските и международни организации, гласи позицията на партията.

Журналистът от разследващия сайт "Белингкат" Христо Грозев бе обявен за издирване от Русия. В съобщение на руското Министерство на вътрешните работи се посочва, че Грозев се издирва за нарушаване на член от Наказателния кодекс на Руската федерация. Русия е обявила "Белингкат" за средство за масова информация "чуждестранен агент", а дейността ѝ е обявена за "нежелана" от руската главна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: БСПХристо Грозев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кликата на предателите в подземен бункер ли ще го крие сега? Без да има такова право.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде живее тази оттреппка ?
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това бълг. недоразумение трябва да бъде предадено на руската прокуратура. Всеки русофоб е заплаха за националната сигурност. Решението е бум-бум-бум.
36
0
 
0
 
! Отговори
Б преди 1 година
Лъжци
35
0
 
0
 
! Отговори
А преди 1 година
Не лъжете за БСП , Това не може да е вярно-, Кой от БСП го каза. Яворчо ли ? Той вече не е там,Или е извадено от контекста.
34
2
 
1
 
! Отговори
Разлая кучетата преди 1 година
Явно поводът е сериозен. Хората са си направили сметката. Производството на самолет струва няколко десетки милиона. Даваш милион на продажен руснак и доставка на адрес. Киро как си напазарува готови депутати?! А Митрофанова, ако тия от Дондуков бяха българи с топки, отдавна трябваше да си е във вкъщи.
33
1
 
2
 
! Отговори
дгд преди 1 година
Същото БКП дето разстреля 2000 души за един ден в централните гробища февруари 1945та ли? Цветът на нацията - журналисти, адвокати, лекари и политици вкл. княз Кирил... Ако бях нс мястото на Грозев не бих се свързал с българските служби даже за 1 минута!
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде си тръгнал срещу Русия бре Български ръфлек?!!!
31
1
 
7
 
! Отговори
Ади преди 1 година
До БСП: Аз съм български гражданин и какво от това? Къде сте вие за моята сигурност и защита? Аз съм никой за вас, но Грозевия ви е важен, за да се покажете на онзи, който ви дава парите- всички вече разбраха и уличните кучета.
30
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Българинът Христо Грозев от изданието Bellingcat е бил задействан в операцията на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Украйна, която планирала отвличане на руски военни самолети.ГУР е контролирано от тайните служби на страните от НАТО.В средата на юли ФСБ съобщава, че е осуетила операцията на ГУР на украинското министерство на отбраната за отвличане на руски бойни самолети.Россия 24 показа фрагмент от кореспонденцията на Грозев с един от участниците в операцията.Чрез своя координатор Грозев намира двама куриери, които се срещат на гарата в Липецк с друг куриер от Москва, нает
29
1
 
4
 
! Отговори
Bg izmet преди 1 година
ТЕЗИ И ОНЕЗИ..ВСЕ СВОЛАЧИ.ИМА ЛИ БЬЛГАРИ ПИШЕЩИ ТУК ИЛИ САМО ПАПКАМЕ НА ХРАНИЛКА..РАЖДАМЕ ОТ ЕПРУВЕТКА..ХАХА.КЛОНИРАМЕ..
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ми се да попитам този " господин" на " мъж" ли се прави,та е тръгнал да си го " мери" с Русия?-:) И да се заяжда с Путин? Що не се заяждаше с Америка? За Варварската окупация на Ирак,Либия и Афганистан примерно? Или го приема за нормално,щото след 1989 г,ни е " брат"? Този да си скрие парцалите,и се радва че е още жив! Много е малък!-:)) И има само един жалък животец! ЕС и е сигурно,че кракът му,няма Да стъпи повече в Русия!-:) ***!
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрил се е на майната си райна нещастникът... Голем храбрец. Не си е научил урока, че англосаксите ни използват само за мръсни поръчки и пушечно месо.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откога този американски агент стана журналист?
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами айде сега за всеки разкрит западен шпионин от руснаците,да вдигаме цялата държава да го защитава,тоя да се радва че е успял да избяга и да си кротува...
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък един журналист, една мисирка та няма- що.Този Грозев е издирван за други неща като шпионаж.Така че стига сте ревали.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП е малко общо понятие.Ниновица кво рече? Нещо не я чуваме.
22
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
в гласове има материал по този въпрос
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господин Грозев е преследван заради шпионаж, опит за вербуване на руски гражданин и отвличане на руски самолет. Т.е. никой не се е впечатлявал от бездарната му пропаганда, защото пасквилите му са на ниво съчинение на второкласник. Да се шуми, че международният аферист и терорист е преследван заради свободното си слово, е долнопробна лъжа! А българските политици и държавници да се хвърлят да защитават такъв цирей, буди недоумение. Бесепето, не ви ли е срам?
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този журналист, охотно тиражиран по всички слугински телевизии, изрече толкова налудничави тъпотии и глупости, минаващи за разследваща журналистика, че да те е срам да се наречеш тук вече разследващ журналист. ***, евроатлантици и вся остальная пищят и продуктово позиционират тоя тип като флагман на журналистиката. Ай сиктир, бе! В същото време години наред, докато малцина бг журналисти бяха мачкани от хунти, кохорти и вся остальная в България, и продължават да бъдат мачкани, за тях същите тия *** и т.нар. слугински медии мълчат като ***.