Борисов за ПП: Сложиха народа като жаба в тенджера и го свариха

Партиите да подпишем нов обществен договор, иска той
8 яну 2023 15:47, Анисия Иванова
334
Борисов за ПП: Сложиха народа като жаба в тенджера и го свариха
Снимка: БГНЕС

Те лъжеха и обвиняваха, ползваха огромната си медийна мощ и успяваха на наложат на обществото теми, които изобщо не са така. Помните, Асен Василев ви заплаши с пет години затвор, обвиниха младежкия ГЕРБ, че е вдигнал цената на горивата, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката организация на партията, предаде репортер на БГНЕС.

"Ние имаме памет, медиите имат записи. Всеки, който иска да ме опровергае, да го направи. Ние с Делян Добрев, Теменужка Петкова и Георг Георгиев си поиграхме да извадим разликите в цените на бензина, нафтата, масовите горива, което се употребява, не само по месеци, а по дни. Искаме да ви запознаем какво е спечелено от джоба на българите, всеки ден какво е вадено, точно ефектът на горещата жаба. Това те направиха с българския народ – сложиха го в една тенджера и го свариха", посочи Борисов.

В последния ден на ГЕРБ – 11 май 2021 г., петролът сорт „Урал“ е бил 67 долара, а средният е 76 долара, припомни той и допълни, че само за един ден бензинът е надписан с 9 120 000 лв.

„Всеки ден е вадено от джоба на българина и после викат 25 стотинки, каза Борисов. Добрев от своя страна уточни, че за периода от 25 февруари до 31 декември 2022 г. „са ни изцакали с 3 милиарда“.

По думите му чистата загуба е 3,6 милиарда и подчерта, че именно от този период започва да се формира този един лев. „В този период има разлика в цената на петрола, той е бил с 9 долара по-скъп. Сумарният ефект между долара и петрола е около 33%, обаче върху половината от тази сума, защото тя е константа – акциз и ДДС“, каза още Добрев.

Още по темата
Те затова не искат да се правят сметки, затова декларацията на ПП е подкрепена 49 от тях и 14 от „Да, България“, каза Борисов. Всъщност една трета от „Да, България“ не са гласували за тях. 63 депутати са подкрепили само декларацията, която предложиха партията на „Промяната“ в парламента. Само ГЕРБ има 67 депутати, а правителство, което ние предложихме с премиер проф. Габровски, имаше 115 депутати „за“. Е, тогава кой е в изолация? Само за 6 месеца? Вече не се предлагат и за премиери и министри, това означава, че са се дискредитирали и пред своята партия, заяви Борисов.

Коментирайки предстоящия трети мандат за съставяне на кабинет, Борисов каза, че начинът с посредници не е сериозен. Партиите избират ръководства, председатели, които носят отговорността. Не е редно през посредници да тичат, да договарят. Големите компромисни важни решения се вземат на лидерско ниво, добави той.

Борисов поздрави Нинова, която по-рано днес каза, че предпочита да покани лидерите на партиите на разговор.

„Съгласен съм и с Христо Иванов, че е важно да има правителство. Иванов познавам добре. Обяви кабинет, покани ни и кажи при какви условия, всичко, което говориш може да се случи, да подпишем документ. Точната дума, Христо, е нов обществен договор. Да се поеме ангажимент, че нашите партии, министри, няма да извършват каквито и да е незаконни действия", подчерта Борисов.

По отношение на дъщерята на държавния глава, която стана обект на медийно внимание покрай бъдещия филм на Максим Генчев, той заяви, че винаги е бил против да се нападат децата на политиците. „Затова преди година, в най-тежките ни отношения с президента Радев, аз забраних на партията да се занимава със сина му. Сега съм забранил да се занимават с дъщеря му. Има човешки неща, децата растат и трябва да се развиват, и всеки нещо си е избрал, те не са по-различни от вас, и ако има някакъв ущърб, не са виновни децата, виновни са родителите, или виновни са институциите“, смята Борисов.

Във връзка с днешната инспекция на жълтите павета пред Народното събрание, която министърът на регионалното развитие и благоустройството направи в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова, както и на част от общинските съветници, Борисов каза: „Искам да му пратя един ремонт от Севлиево, който мислех, че е направен преди година, а щях да излетя, защото са оставили една огромна яма през целия път, която не се вижда. Да си види какво е направил, да си види район Триадица. Нищо против нямам, но отиват целенасочено да се занимават с нас. Искате ли да ви заведа да видите тунелите и мостовете на Струма.“

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Кои беше тоя нещасник Борисов.А да наркобарона и гладните *** около него. Нещастници ще оправят България.Ние Българите щея оправим но първо трябва да погребем Мърхата
259
4
 
2
 
! Отговори
Стоянов преди 1 година
Свариха ни кокалите, щото от ваето всрене десетилетия ни опадаха месата, сега ни варят останките. Браво тикво крадеца вика дръжте крадеца, дано ти видят сметката най накрая.
258
6
 
12
 
! Отговори
Без съмнение преди 1 година
Партия ГЕРБ са престъпници. Заедно с БСП крадат повече от 12 години
257
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пп сварили народа , Гепи сега иска да го изяде, ама ще му приседне!!
256
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На евроатлантицте и с фесове им са падна от новогодишната баница да гледат теменужките откъм корените !
255
8
 
10
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Боко- моко , тиква, кратуна и още какъв ли не и какво още трябва да ви се случи неуважаеми ***.......а..ци , че месии няма. Единствен Борисов и ГЕРБ са в състояние да изправят държавата. Приспивната песничка "модела Борисов" и колко крадяли скоро свършва. Опичайте си акъла, че иначе " мурджо" ще ви лае още дълго.
254
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко гледа замислено като прасе преди Коледа !!!
253
4
 
18
 
! Отговори
Нагли преди 1 година
Много забавна фраза от устата на Борисов по отношение на опитите да се състави правителство - трябва да се знае кой управлява за да носят отговорност!! 12 години за всички мизерии ,ти каква отговорност пое!??!!! Хора, този ни открадна милиарди! Милиарди за здравеопазване, за качествени пътища, за по- добро заплащане , за пенсии, за образование на децата , който сега се избиват помежду си , защото няма кой да ги възпитава, докато бачкате като роби на господаря Борисов!!! Стига вече!!!!!!!
252
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце с колоритен изказ, както винаги. Но е прав.
251
7
 
15
 
! Отговори
Anonym преди 1 година
До АнонименДве неща са безгранични в този свят вселената и наглостта на Борисов.
250
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не се бори с прасе,и двамата ще се окаляте,но на прасето ще му хареса !
249
10
 
15
 
! Отговори
None преди 1 година
Време му е на ББи да се пенсионира .
248
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Две неща са безгранични на тоя свят-Бселената и простотията на Борисов !!1
247
7
 
21
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Това с ГЕРБ беше кошмар, надявам се да никога да не се върне, тези хора не ги интересуват другите, не казвам да сме братя, което е невъзможно, но - хората да гладуват, пък ти да богатееш, не върви.
246
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Народа само може да си мечтае за бойково управление, ... верно че имаше корупция, но и много се вършеше.
245
10
 
11
 
! Отговори
Силвия преди 1 година
Народа сам се сложи в тенджерата( без тия които имат акъл в главата) но всички страдаме.Нищо им няма на електората на променкаджиите,щом още лъжат,на черното казват бяло.
244
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боце, първа политическа сила си, във властта сте, ваш го избраха за председател на парламента. Къде са по-ниските цени с 1 лев на бензина и нафтата от октомври миналата година както обеща? И там има записи и публикации. А?
243
19
 
11
 
! Отговори
Негодници преди 1 година
Ппогледнете колко са нагли променкаджиите.Лъжци,мошеници,крадци некадърници, отвратително нагли. Докараха България на дъното , затънала в кризи, чудовищна инфлация, непоносими цени и продължават да нагледат. Марш при Божков,Цв.Василев,Бобокови.ци всякаква из ме т
242
6
 
10
 
! Отговори
Дани преди 1 година
До 277 Додо Никой нищо не може да ти натресе нещо на сила.Тия глави дето ги носите на раменете си ,освен да имате човешки вид ,трябва и да мислите с тях.Ти не знаеш ли,че в тия мръсни времена в които живеем,най - прекия път да получиш власт е да си лъжец и мошеник.Че Киро 6 месеца ни лъга, че няма двойно гражданство,какво добро Радев е направил за България ,че му вярвате .Не ва ви достатъчни лъжите на Киро,омразата която Радев насади у българите,злобата, .Искате още лъжи ,злоба ...А стига
241
14
 
15
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Г-н Борисов,моите уважения към вас ,но не сте прав.Народа сам си избра да бъде сложен в тенджерата и варен като жаба.Това е избора на голяма част от българите.Тия мошеници не могат да станат депутати и да управляват ако не са гласували хиляди за тях.Непростимо е за 2 год.4 пъти избори и при 5 - ти на пролет пак същата картинка.Това ие болестно състояние,това не е нормално