Агресия над медик от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца

Медиците коментират, че агресията към тях ескалира
14 яну 2023 11:12, Петя Славова
73
Агресия над медик от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Неизвестно лице е нанесло побой на медик от Центъра за спешна медицинска помощ във Враца. Медикът се е връщал от дежурство и е бил нападнат пред жилищния му блок.

В следствие на побоя има разкъсвания на устните и голяма рана на челото. Медикът е настанен в Хирургичното отделение на МБАЛ "Христо Ботев", предаде БНР.

Спешни медици коментираха, че агресията към тях ескалира след случая с катастрофата, при която загина 3 годишно момче.

След трагедията родителите обвиниха за смъртта на детето лекарката от Спешна помощ. Според тях, тя е била употребила алкохол и не е оказала адекватна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Врацаагресиямедик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48: "Всички ще умрем, включително и вие"Не, 48, първо ще си отидат медиците от България и после ще дойде ред на теб и цялата ти нация да си отидете. Хахаха.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48.Точно така, 48.С това мислене, което имаш, ти и цялото българско население заедно с медиците, както казваш, със сигурност сте на път да изчезнете. И ще изчезнете не за друго, а защото се делите и така мислите. Продължавай в същия дух да разсъждаваш, представителю на наистина отиваща си нация.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хах, да, пък и да пробват да почакат линейка в английското кралство баш по време на пандемията, да ги видя нашите българи колко ще бъдат удовлетворени. Ама тръгнали на война с нашите медици. Нещичко не знаете. Не знаете да цените това, което имате тук.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Препоръчвам да поживеете в някоя западна държава, като Нидерландия или Великобритания, например. И като ви се наложи медицинска помощ да почакате 1 месец до среща с личен лекар и около 2-4 месеца до среща със специалист. Пък и да видите с какво качество и високомерие ще бъдете заляни на тази дългоочаквана среща и да видя тогава как ще мислите.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50 и 51.Медиците на терен и изобщо белите престилки като изпълнители на медицинска помощ нямат нищо общо с решенията на СЗО и сведената политика в държавите по света относно Ковид 19. Те са даже повече потърпевши заедно с цялото население. А относно мерките, България се разминава най-меко и с най-малко налагани ограничения от другите страни.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 52.Медиците на терен и изобщо белите престилки като изпълнители на медицинска помощ нямат нищо общо с решенията на СЗО и сведената политика в държавите по света относно Ковид 19. Те са даже повече потърпевши заедно с цялото население. А относно мерките, България се разминава най-меко и с най-малко налагани ограничения от другите страни.
48
0
 
2
 
! Отговори
лекар преди 1 година
Когато следвах медицина повечето студенти бяхме българи.Сега тези дни прочетох,че повечето са чужденци.С това отношение към съсловието ни и тези които сега следват няма и да посмеят да работят в България.
47
0
 
3
 
! Отговори
споко преди 1 година
Живея в малък град.Повечето лекари и сестри се познаваме.Деветдесет и девет процента сме около 60 годишни.Един процент са по млади.След няколко години на практика всички ще сме пенсионери.Тази професия е толкова непривлекателна,че поне от пет години не съм виждал или чувал новозвършил лекар да е започнал работа в града ни.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конкретният случай, с който се свързва побоят над медика, е само поредното преливане на чашата. Въпрос само на време е до следващия побой. И въпрос само на време е честотата на тези побои да нараства. Защото към медиците има общо наслоено негативно настроение, дори омраза. И причината за това негативно настроение е организираният от самите медици национален геноцид, наречен Коко 19. Те ще ме затварят като добиче в кошара, а аз ще им цепя басма. Как ли пък не.
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конкретният случай, с който се свързва побоят над медика, е само поредното преливане на чашата. Въпрос само на време е до следващия побой. И въпрос само на време е честотата на тези побои да нараства. Защото към медиците има общо наслоено негативно настроение, дори омраза. И причината за това негативно настроение е организираният от самите месеци национален геноцид, наречен Коко 19. Те ще ме затварят като добиче в кошара, а аз ще им цепя басма. Как ли пък не.
44
2
 
1
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Този който е нанесъл побоя е мислел,че това е този дето е тровел кварталните кучета.Няма нищо общо с професията .
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам, че мафията се е организирала колективно да си вдига авторитета, ама нъцки. Разбрахме ви що за стока сте. Всички ше умрем, включително и вие. Важно е как сме живели - достойно, или не.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще, внимавайте какво говорим, не увеличавайте злото като го преувеличавате в злобата си. Не накърнявайте добрите и добронамерени в бели престилки, защото отдавна са в дефицит и всички ние само ще загубим от това
41
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои забравят, че всеки роден предстои неминуемо да умре и редовно сочат като причинители на смъртта тези, които са до нас в последните ни мигове, белите престилки. Никой не брои колко е тежко работата ти да е винаги близо до смъртта и да трябва да се бориш с нея и все някой непрекъснато да се съмнява и да упреква, когато не успееш. Как мислите ще останат свестни и искрени, които да желаят да ни спасяват, когато това е възможно. Заради добрите и заради доброто трябва да внимаваме какво говорим
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиячети ги бият ,защо ли
39
3
 
6
 
! Отговори
Доктора до 51 преди 1 година
Ами щом ми дават по 10000 лева всеки месец, значи е достатъчно показателно. Просто ако взема бедняк и му кажа 200 лева и да речем зъба го боли 2-3 дена , той ще си каже...колко пари му дадох на тоя и сега ме боли,ще види. А богатия човек знае, че зъбите струват пари и че ги ползва всеки ден и че може да има усложнения.За това гледам още с ценоразписа бедните пациенти да се откажат.
38
5
 
3
 
! Отговори
До доктора преди 1 година
Знам, че медиците пишат грозно, но не знаех, че пишат неграмотно. Ако и зъболечението ти е като писането ти, по- добре да ходя без зъби. Ти ще ме умориш. Аман от некадърни комлпексирани пишман лекари.
37
2
 
16
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Умници, стига сте философствали, за Ковид(като спуснеш приятеля си в гроба в тежък ламаринен ковчег, повярваш!), а проблемът е че *** обнагляха и бият медиците от БП, щото трябва да ги обслужват с предимство. Без да плащат осигуровки. Хайде кажете защо за 10то дете на мръсния ром, не плащал осиуровки, трябва да хвърчи линейка. Или, в Бургас не приели ци.гането щото му били студени ръцете и артистично после припаднало? Докога ТЕЗИ ще са с предимство?!!! Трий ме, но това е истината!
36
4
 
8
 
! Отговори
Доктора преди 1 година
добре, че съм зъболекар и още по телефона мога да чуя и да позная пациента има ли пари или няма и ако няма-му казвам, че нямам час в следващия месец. Ще видят простите хора, когато се премахне безплатната спешна помощ и има само доброволчески центове за бедни. Не им завиждам на лекарите
35
2
 
3
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Трролката го вижда ковида даже с просто око. Не и трябва микроскоп. Види ли грипав, веднага вижда и ковида и двете хилядарки по пътека.

Спонсорирани публикации