Гореща подкрепа към семейство пчелари, проверявани редовно от ДАНС

Според протестиращи се цели да се унищожи бизнеса им
20 яну 2023 23:45, Красимир Ангелов
96

Протест се проведе в Бургас в подкрепа на млад фермер. Недоволството е породено от непрекъснатите проверки на фермата за мед на Димитър и Ралица в странджанското село Индже войвода, които според тях са тенденциозни и целят да се унищожи бизнеса им.

Фермерското семейство беше посрещнато с аплодисменти пред сградата на МВР Бургас, където се намира и бургаското подразделение на ДАНС.

През 2021 г. Димитър Станчев е обявен за най-добър "Млад фермер" на Европа. В края на миналата година обаче, след поредната проверка, разпоредена от ДАНС,  Димитър и Ралица обявиха, че закриват фермата си за мед и заедно с четирите си деца обмислят да емигрират от България.

"Защо ДАНС ни проверява? С какво ние застрашихме националната сигурност. До момента не са ни казали какво е нередно. Дори не се представиха", каза Димитър Станчев.

Фермерът твърди, че до момента няма конкретно обвинение срещу него, а от ДАНС посочват, че по случая е образувана прокурорска проверка.

"Черно на бяло нищо не сме получили, единствено шест контролни листа от разплащателна агенция. За четири от тях сме подали възражения, защото имаме това право", коментира още Димитър.

След като видя огромната подкрепа, фермерското семейство заяви, че ще продължи да развива бизнеса си и ще си търси правата.

Нямаме желание да съдим държавата, защото държавата това сме ние. Ако стигнем до там и ако спечелим, всичко ще дарим", заяви Ралица Кунева.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
3
 
! Отговори
Манол преди 1 година
Айде само без плитките антиевропейски внушения на копейките тука!! Че много им се надигнаха въшките... Платени тронове.А по казуса с пчеларите- прави са хората да протестират срещу произвола на институциите ни. От чиновник по- гнусен дървояд няма. А от полицейски произвол пък, хептен. Явно са подразнили нечие некадърство облечено в политическа власт.Бедна и все по- проста България..
79
7
 
5
 
! Отговори
До 74 преди 1 година
А, ако от ДАНС са прави и има защо да са ги подпукали тия ?Тогава ?По-добре не давай мнение ,а си гледай своето жалко съществуване .
78
0
 
5
 
! Отговори
Щом преди 1 година
има съмнение за нещо , ще има и проверки ...ДАНС е за това !Но .... трябва всички да се проверяват , както трябва !!!Без изключение! ?
77
1
 
2
 
! Отговори
Радо преди 1 година
БГ е държава на поръчковите Еничери. Слугува се на ДАЩ и други колониални държави безогледно и нагло.
76
15
 
12
 
! Отговори
4444 преди 1 година
Има хиляди пчелари, не съм чул ДАНС да се занимава с някой от тях.Тези очевидно са измамници и то за милиони.
75
12
 
10
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Занимавал съм се с мед и пчелни продукти в тази работа пара няма освен, ако не правиш далавери ,особенно по време и след ковид продажбите удариха дъното никой не купува,а и цена няма
74
2
 
19
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 година
До 73.Разбира се че добива зависи от пашата.Странджа е с мек климат,пълна е с лечебни билки и треви,цъфтящи дървета и храсти.Самото местоположение предполага по-дълъг период на паша.В периода на паша една пчела-работничка изминава всекидневно за събиране на прашец до 5километра разстояние от кошера.
73
9
 
26
 
! Отговори
Bin преди 1 година
Краставиците ни бяха криви , но по- вкусни и ЕС ги забрани, сега меда им пречи и ще го затрият пък после ще не гушат с глюкоза в красиви пласмасови опаковки и така напред да сме здрави и да ядем *** на ЕС.
72
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Варна има една фирма, която пълни бурканчета с мед за неска фирма - на бурканчетата се лепи само една белешка с печат за контрол на качеството а немците си лепят истинските етикети. Та в тази фирма медът се разрежда с глюкоза 60:40 за да има търговски вид и защото медът в Европа е по-рядък. Нашият оригинален мед е уникален с гъстотата си и ако се захароса също е доказателство за чистота и високо качество. Истинските пчелари ги прецакват с ниски изкупни цени и ги гонят навсякъде заради пчели
71
5
 
19
 
! Отговори
Знаете ли преди 1 година
Знаете ли, че кислородната вода в апречката на авомобила ви е годна 6 месеца и ако искат ще ви глобят по всяко време. Така и за 1 кошер или GPS за 2 метра повече или по- малко се заяждат бухалките с човечеца за да му вземат бизнеса.
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После некои се оплакват, че само при Бойко се случвали такива работи и Бойко им бил виновен. "Дълбоката държава" е това, с което трябва да се преборим! Това е мафията, която стои зад всички политици и институции! А разни Бойко, Кирчо, Радев и всякакви подобни са само актьори в театъра! И да махнем единия, ще си назначат друг и пак ще е така. Крайно време е да го разберете!
69
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЧЕЛИТЕ ВРАГОВЕ НА ДЪРЖАВАТА. БАХ ТИ МАЙТАПА. ЗАЕЛ СЕ ДАНС.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 66 КАКА МАРА- А да си чувал термина "паша"? - откъде да съберат прашец пчелите. ами като е разсипана природата.
67
3
 
27
 
! Отговори
Той преди 1 година
На някой му се приискал да присвои готов бизнес със 2000 кошера, хотелче и др. Изградени с труд и пот на чело и праща бухалката да го лапне на готово. Б***т тая държава. Демокрация деградация мутраграция
66
1
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ДАНС не била бухалка...Прокуратурата-тоже...Изобщо,в едно райски организирано общество битуваме..Да ни завиди чиляк..
65
2
 
22
 
! Отговори
4040 преди 1 година
После се чудят защо затъваме и никой не инвестива в България и бягат в Румъния. Ето ви пример дето да ви изкара очите.
64
1
 
12
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
Май има някаква далавера със Субсидията от ЕС.?
63
2
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
УНИЖАВАТ И УНИЩОЖАВАТ НИ!!! НО НИЕ СМЕ НЕУНИЩОЖИМИ!!! ИНФО СВИШЕ!:)
62
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантиците не искат българи на тази територия
61
0
 
30
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 година
Грижата за 2000 кошера изисква около 80 човека заети целогодишно.Това 5 килограма мед от кошер е направо смехотворно.От 8 или 16 пити/с магазина/ да изкараш 5 кг. от средно 2 пръскания значи изобщо не разбираш от пчеларство.До началото на 70_те години на миналия век дядо ми поддържаше пчелин от около 100 кошера,в добри години изкарваше по 4 тона мед,а грижите бяха и лете,и зиме.Така че знам за какво иде реч.