"ЕС, кога ще горим книгите?": Протестираха срещу спирането на руски телевизии у нас

Недоволството им бе пред сградата на Европейската комисия
843

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки граждани излязоха на протест пред сградата на Европейската комисия, за да изразят своето недоволство от спирането на няколкоруски телевизии у нас. Сред тях бе и лидерът на Атака Волен Сидеров.

На фона на руски и български знамена бяха издигнати плакати "Не на информационния терор", "ЕС, кога ще горим книгите?", "Не на цензурата".

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал. Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още по темата: руски телевизии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
638
3
 
1
 
! Отговори
Ханку Брат преди 1 година
До DIvanov:То пак добре, че си ти, че да го проумееш.
637
11
 
31
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Скоро Украйна ще я има само в учебниците по история, но руските канали ще продължат да съществуват. Който иска да ги гледа има, и той ще намери начин да го направи. Важното е да вярвате на акушерката от Бруксел, че руските ракети са свършили, че ги правят от стари перални и Украйна ще победи. Нямате никаква нужда от втора гледна точка. Съгласявате се живеете в хипер инфлация и рецесия понеже трябва да сте солидарни с режима на възкръсналите бандеровци. Щом ви устройва няма лошо.
636
24
 
14
 
! Отговори
DIvanov преди 1 година
Здравейте. Коментарите тук са много повече от както е написано "десетки" протестиращи. Като гледам снимките са основно баби и дядовци с явно соц мислене от едно време. Има и един ненормален, знате за кой говоря. Парадоксалното е, че с горенето на книги правя асоциация с един режим горил книги и избивал интелектуалци. Всички знаем кой е този режим, а явно десетките бабушки и дедушки протестиращи не го проумяват.
635
19
 
12
 
! Отговори
Строител преди 1 година
Десетки копейки хахахахаха. Гаранция Волен е бил на градус пияницата дърт. Иска да се нареди на хранилката при Костя, ама няма да стане. Копейкин и сие не го искат, защото го познават що за човек е. Никой не би имал вяра на човек, който не се посвени да вземе жената на доведения си син. Атака в батака!
634
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Книгите са едно, манипулираните телевизии на путиновата пропаганда, съвсем друго. Който иска да ги гледа, да ходи в Русия.
633
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петър Първи и Екатерина Велика, която е германка, докарват холандски строители и архитекти, които да преустроен дървеното селище Москва. Италиански художници и скулптури, художници, които да построят дворците им, парковете и вилите им. Какво тук има руско, освен обучените от тях руски майстори. Даже, в царския двор се е говорило на френски, не на руски език.
632
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименСеляндур, кой си ти за да ми даваш наклон на нивелира? Както казах с и без руска телевизия Украйна повече няма да съществува и ти ще си останеш обикновен де(б)илен ***.
631
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
672 Чайковски, както и останалите руски класици са западни възпитаници, или взаимствали от достиженията на християнската Западна цивилизация.
630
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
663 Непогребването е най-големия грях при православието. Мумията на сифилистика Ленин лежи в мавзолей, в центъра на Москва вече 90 години. Русия не е православна страна, а дива азиатска орда, изкопирала западната култура.
629
3
 
10
 
! Отговори
До канадката преди 1 година
Стой си у канада но не излизай извън 45 паралел!
628
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чайковски също има забрана.
627
4
 
17
 
! Отговори
В отговор на 666 преди 1 година
Наистина прочети , за да знаеш , че без значение дали е сифилитичен , или не, този около когото минават и ще минават още много хора, плащайки си , не е измислил КОМУНИЗМА . Явно не си чувал за Маркс, Енгелс, Плеханов, утопията на Томас Мор ....Зародишът е там някъде на Запад , където буржоазията експлоатира труда на хората. И тук започват да зреят идеи, които провиждат истината , че едни съмнителни люде се снабдиха с яхти и пият чай в някой курорт за по 50 лв , а други ходят беззъби и гладни
626
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак съм аз от Канада. Със спирането на руският пакет от канали как ще ви компенсират? Чрез намаляване на месечната такса или ще ви предоставят други равностойни канали?
625
3
 
27
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
Българинът не се плаши, той е казал " Няма начин да няма начин ". Само, че някой забравиха, че българинът още през 80-те години слушаше забраненото ВВС. Така, че който иска пак ще гледа руска телевизия, най-малкото защото забраненото винаги е по-интересно, а и " Насила хубост не става ".
624
7
 
26
 
! Отговори
Почитател преди 1 година
Успокояващо, обнадеждаващо е , че тук коментиращите в защита свободата на словото , на правото ни сами да си избираме източниците за информация, за културни развлечения , медиите , пишат грамотно и са болшинството . Моля, проследете маркираните положителни и отрицателни знаци, съобразно аргументите, размислите или драсканиците наинат. Направете изводите - едно малоумно малцинство се опитва да ни налага свой модел на поведение , свои ( платени) ,,разбирания " . Хайде моля !
623
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм в Канада, но при нас въпреки факта, че внучка на изявен бандеровец е вице премиер и наличието на над 50 депутата с бандеровски корени, руската телевизия си върви без ограничения. В Европа сте много издухани и за това ви заглушават от правото на достъп до втора гледна точка по въпроса. Украйна с или без забрана на руска телевизия скоро няма да я има.
622
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, на всички е ясно, че европейските средства за масова дезинформация са по-демократични от руските. Може да лъжат, но е за добро!
621
20
 
10
 
! Отговори
Гледам и си мисля преди 1 година
Тоя индивид на сн.8 е емблема на кроманьонската същност на всички организирали и присъствали на събитието! Нечистоплътни кремълски из ча дия! Като ги гледам с голям устрем са се запътили към Хага на свиждане! Докато пристигнат пеша, лилипутчо тъкмо вече ще ги чака!
620
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лаврентий Берия - Да ти е сладко! Изяж си дипломата, направо е задължително. Да ти имам напомпаното кухо самочувствие!
619
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Може ли - Ние идеологията я знаем на комуниZъма - един сифилистичен Гей в Мавзолей и вече 99 години минават да го гледат, даже си плащат .