Над 1 млн. украинци са минали през България и още идват

Част от тях искат да останат в България
Обновена: 23 фев 2023 20:24 | 23 фев 2023 20:17, Александър Попов
31

Войната в Украйна причини най-голямото разселване от Втората световна война насам, заяви в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR Милена Николова от представителството на Международната организация по миграция (МОМ) в България.

Броят на разселените вътре в Украйна надвишава 8 млн. души, а напусналите страната са над 7 млн., посочи тя. Над 1 млн. украински бежанци са преминали през България.

По думите й в самото начало на бежанския поток България е реагирала много бързо и ефективно. Но и днес у нас продължават да идват украинци, които пресичат нашата граница, за да получат временна закрила в България.

Част от бежанците на наша територия имат реалното намерение да започнат живота си наново именно в България, изтъкна Николова и припомни, че действието на временната закрила беше удължено с още една година.

"Когато започна бежанската вълна към България, хората проявиха много висока съпричастност, имаше страшно много доброволчески усилия, които съдействаха много бързо и ефективно. Българинът показа състрадателност тогава", смята Николова.

Според нея случващото се в Украйна категорично е хуманитарна катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: украйнабежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ееми докарайте още 3 милиона и баай трета българска държава
25
3
 
5
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Дайте на всеки българин украински паспорт,че да имаме право и ние на месечните средства които всеки украйнец получава
24
3
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
Постоянно за тях! - психяса целия народ! не можем да имаме спокойствие
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марш от страната ни! Преминаване само транзит!
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помощ, израз на благородство, но все пак Бг не е богата както западните държави, вярно е по близки като език и може би манталитет, но Бг не може да се погрижи така добре като Германия или Франция за тях. Е все пак е право на личен избор! А може и скоро да станат повече от българите. Няма лошо ще се създаде нов смесен народ.:))
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 милион по 1000 лева на месец равно на 1 милиард на месец плюс 1 милиард за хотелите
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гонете всички между 18 и 65г. Мъжете да ходят войници, а жените мед. сестри на фронта. Децата да ги гледат по 50 някоя украинска баба.
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ни стигат евроромите ами сега се напълни и с фашисти!
18
2
 
12
 
! Отговори
бачкатор преди 1 година
идват да се излежават по хотелите на комунокапиталистите които ние плащаме за наша сметка!Не им харесва в дървените им деревни в Зеленское!Такъв живот не са си их мечтали1
17
2
 
12
 
! Отговори
мак преди 1 година
Доста от тях ще останат я в България, я другаде в ес. Още повече, че тук имат всичко на тепсия, а така наречените програми могат да бъдат удължавани колкото душа (тяхна) иска.
16
6
 
5
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Може да идват само жени, високи, слаби с големи бомби и палави. И само за един път.
15
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
къкто върви,тия укри и жъ станат повече от нас..
14
9
 
5
 
! Отговори
Герб победа преди 1 година
Да идват има свободни хотели и почивни бази , ще посрещнем всички и нагостимПо стар бьлгарски обичай
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не им се радвайте много на украинките. Кой си мислите, че роди и отгледа тези фашисти. Отделно рискуват да лепнете някоя венерически болест. Пазете се и мислете с главите си.
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са спряли да идват постоянно.В България им харесва носи се славата на българския мъж.Затова украинките идват насам.След това заминават за Турция.
11
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е нищо хубаво няма в Украйна освен украинките.Доста са красиви.Да идват насам че лято идва а на тях им дай само забавления и купони.Много си падат по такива работи.
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И техните президенти бяха в синергия с американците. Да не допускаме България да се превърне в същата *** като окраина.
9
6
 
26
 
! Отговори
Реалиста преди 1 година
Българинът не показа състрадателност, защото тук дойдоха украинци от първите дни на войната с кучета и котки. Българинът показа, че е податлив на простата американска пропаганда. Какво е реалното положение? Войната направи от българите клошарите на Европа. Доходите спаднаха 3-4 пъти благодарение на толерираната от държавата инфлация. Зеленски ограби българската армия като *** влакова композиция.
8
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак почнаха да идват да.Във Варна пак се пълни.Освен майки с деца идват и много украински баби.Сега нашите дядовци може да си хванат по някоя баба.Забелязва се голям наплив и явно ще се увеличава.Дежа Вю какти се казва няма отърване от укрите.
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви помощи не трябва да се дават, ако имат пари да се издържат временно сами докато приключат бойните действия, ако нямат пари да се хващат на работа, ако и това не направят да хващат пътя за някоя богата държава където ще ги издържат. Помощ трябва да оказваме само на наши сънародници, за останалите нито сме богати нито сме длъжни да помагаме.