Не пуснаха Биляна Петрова от затвора, за да се прости с майка си

Майката на бившата заместник-кметица на "Младост" е починала вчера
6 апр 2023 11:05, Стела Стоянова
109
Не пуснаха Биляна Петрова от затвора, за да се прости с майка си
Снимка БГНЕС

Ръководството на затвора не е пуснало бившата зам-кметица на "Младост" Биляна Петрова, за да се прости с майка си, която е починала вчера. Това съобщи нейна близка в своя фейсбук профил.

През ноември миналата година бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, бяха осъдени, че са взели 70 хил. евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, а Петко Дюлгеров бе признат за виновен.

С влизането зад решетките на тримата се сложи край на сагата, която продължи повече от четири години. Тя започна с показния арест на Иванчева и Петрова пред спортното министерство в центъра на София на 17 април 2018 г.

"Сбогом мамо! Ти беше най-прекрасната майка на света и най-прекрасният човек, когото познавам! Знам, че татко те чака, за да сте заедно завинаги! Светла ти памет, Майчице! От твоето Билянче", написа още в поста приятелката на Биляна от нейно име.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: Биляна Петрова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо има толкова жестокост в тази държава??:(((((Тук човешките права не значат и 1 стотинка!!! Ало, Европа, къде спиш?!!
78
1
 
3
 
! Отговори
Помните ли преди 1 година
Как се разхождаше един човек с черни очила, на показния арест пред турското консулство, как самодоволно се усмихваше и даваше изявления? Тогава никой не знаеше кой е той.Сега всички знаем.И какво от това...
77
1
 
21
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Тук не става въпрос за пускане, а за конвоиране на погребение с поне двама конвоиращи и съответните предпазни мерки. Примерно за сключване на граждански брак е допустимо конвоиране на лишени от свобода за тяхна сметка, не виждам защо да не може да се приложи същата норма и при погребение на починал близък.
76
1
 
1
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Българин По правило не отговарям на безсмислени коментари или нападки към някого/някои хора, но този оксиморон "ЧЕСТЕН БЮРОКРАТ" поне ме разсмя. Местито имаш диплома за комик от мен.
75
1
 
6
 
! Отговори
Напротив! преди 1 година
До 71. И на другите затворници, които не са извършили тежки престъпления, например убийство, трябва да се разрешава под конвой да погребват родителите си.
74
15
 
2
 
! Отговори
абе преди 1 година
иванчева нема ли да иска да я пускат да къпе и приспива детето всяка вечер ? а и всички знаем че го роди с надежда да отърве затвора .
73
2
 
3
 
! Отговори
Постановка преди 1 година
"Хинов казва, че е по-логично, ако има подхвърляне на доказателства, то те да са съсредоточени върху ръцете на Иванчева, а не върху маркиране на различни части от колата ѝ. Той все пак признава, че не може изцяло да се изключи версията, че е възможно да е имало подхвърляне на доказателства."
72
1
 
6
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
В подобни ситуации е редно като минимум да се разрешава конвоиране за сметка на лишения от свобода - примерно разходите да се покриват от парите за лични нужди.
71
2
 
6
 
! Отговори
Подхвърлени доказате преди 1 година
"Съдия Хинов признава проблемите с маркиращото вещество по ръцете на Иванчева. Той казва, че няма доказателства двете жени да са пипали парите. Признава, че маркиращото вещество е на необичайно място по нейните ръце, където ръцете ѝ би трябвало да са докосвали връчен ѝ прокол за описване на възражения, каквато бе тезата и на адвокатите ѝ. В същото време на различни места в колата ѝ са открити следи от маркиращо вещество, което не би следвало да е там."
70
9
 
4
 
! Отговори
хаха преди 1 година
що бе тя с некакви преференции ли е в затвора та трябвало да я пуснат ?! на другите затворници не почиват ли близки ? биби и деси да се радват че им дадоха такива малки присъди .
69
14
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Предлагам на всички шарани, които си мислите че Биляна Петрова е невинна, да съберете пари и да и издигнете един паметник! Може да го кръстите, паметника на честният български бюрократ и всака заран и всяка вечер, да се кланяте пред него! А нас нормалните хора, повече да не ни занимавате с пишман крадци! Айде лек ден!
68
3
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
ГЕРБ създаде Специализирания наказателен съд, за да съди противниците им, избраха си послушници в него и от този измислен съд бяха осъдени двете жени. Добре, че го закриха този съд, защото работеше като политическа бухалка на герберите.
67
3
 
12
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Това са скалъпени истории. Тези които въртят измамите и взимат подкупите са на свобода и на спокойствие. Биляна е просто жертвеният агнец за замазване на очите на хората. Лидерът на една партия, която управляваше 12 години точно като режим, колко е присвоил? Защо като го арестувахте всички се направиха на ударени и казаха, че всички доказателства са негодни? Нещо да кажете по тези въпроси компетентни юристи такива?
66
2
 
8
 
! Отговори
Фуфуфу преди 1 година
До 65. Така е, и аз следях случая в медиите, маркиращото вещество беше открито само по носа й, а една служителка от полицията й запушваше устата. Това вещетво може да бъде пренесено от някой с пипането на листа, на дрехи с ръкостискане.
65
8
 
5
 
! Отговори
До Това не е редно преди 1 година
Да откраднеш 70 бона, не било чак толкова тежко престъпление!?! Хахаххахахахахаха! Кога става тежко,след 70 трилиона ли? Хахахахахаха. Това вярно българинът е голям наивник! Това че са я хванали със 70 бона, не означава че не е имало преди това още по 70 пъти по 70 бона. Чакай че пуснах една сълза!
64
3
 
15
 
! Отговори
До Гуфу преди 1 година
Пълни глупости са това. Лично следих делото с интерес и никъде няма боя, освен по носа и. Не са намерени ръкавици, на снимките и репортажа няма ръкавици, а цялата процедура е направена без адвокат, без поемни лица, което е достатъчно да бъдат оневинени. 100% съм убеден, че Иванчева е невинна.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Това не е редно Ковачева ,освен да си получава огромната заплата ,нещо да е направила .....
62
6
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
А дъщерята крадла !
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя има късмет че е в България и тука е на почит корупцията! Ако беше крала някъде по на Изток, отдавна да си и резнали ръчичките или люшнали на някой стълб за назидание!
60
2
 
4
 
! Отговори
Гуфу преди 1 година
Защото: Пълни глупости са това за носа. Имаше маркер по ръцете и дланите а и по волана на колата. А пък ако е имало по носа може да се е почесъла. Искате корумпирани полиътици да се наказват. Ето задържан и осъден кмет. Или искате вие да съдите който и когото прецените. Това малко не е като за правова държава.

Спонсорирани публикации