Не пуснаха Биляна Петрова от затвора, за да се прости с майка си

Майката на бившата заместник-кметица на "Младост" е починала вчера
6 апр 2023 11:05, Стела Стоянова
109
Не пуснаха Биляна Петрова от затвора, за да се прости с майка си
Снимка БГНЕС

Ръководството на затвора не е пуснало бившата зам-кметица на "Младост" Биляна Петрова, за да се прости с майка си, която е починала вчера. Това съобщи нейна близка в своя фейсбук профил.

През ноември миналата година бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, бяха осъдени, че са взели 70 хил. евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, а Петко Дюлгеров бе признат за виновен.

С влизането зад решетките на тримата се сложи край на сагата, която продължи повече от четири години. Тя започна с показния арест на Иванчева и Петрова пред спортното министерство в центъра на София на 17 април 2018 г.

"Сбогом мамо! Ти беше най-прекрасната майка на света и най-прекрасният човек, когото познавам! Знам, че татко те чака, за да сте заедно завинаги! Светла ти памет, Майчице! От твоето Билянче", написа още в поста приятелката на Биляна от нейно име.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: Биляна Петрова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както ГЕРБ казваха за специализирания съд, "нашия съд с наще съдии". Ама отстрани много си личи.
58
3
 
12
 
! Отговори
Това не е редно преди 1 година
Не знам доколко е вярно това за подкупа, но дори и да са взели тези 70 000, това не е чак толкова тежко престъпление, та да не пуснат жената да се прости с майка си. Омбудсманът не може ли да вземе отношение в случаи като този или има прерогативи само когато е ощетено цялото общество или голяма част от него?
57
7
 
8
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
ПО НОСА на Иванчева има следи, ЗАЩОТО Е БИЛА С РЪКАВИЦИ, НО ТОЧНО С ТЯХ СЕ Е ПОЧЕСАЛА ЗА НОСА. Няма как да си невинен при наличие на следи от маркиращото вещество. Аз защо нямам - нито по носа, нито където и да е!!
56
5
 
3
 
! Отговори
До има разлика преди 1 година
Да има! Както има и разлика ако откареш 70лв или 75000лв!Ако е пуснат нея, то тогава всички крадци трябва да ги пускат по твоята логика? Защо? От кога стана кражбата, малко престъпление! Ами то тогава, само убийците да вкарват в затвора, другите да си стоят по къщите, ко толкова станало!
55
2
 
9
 
! Отговори
За бога, братя, преди 1 година
До 54. Неее, българинът милее за корумпиран премиер като Тиквата, за който има 470 страници материали в прокуратурата, а тя се тиши, но когато става въпрос за две политически необвързани служителки, гръмогласно Гешев даваше изявления срещу тях в медиите.
54
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е нечовешко. Човек умира само един път. Из..роди. Да им даде Господ същата участ. Амин!
53
12
 
8
 
! Отговори
WTF преди 1 година
Само българин, може да милее за корумпиран бюрократ! Може би, защото вижда себе си в него!
52
2
 
19
 
! Отговори
Има разлика! преди 1 година
До 51. Ами има разлика дали си убиец или си извършил финансово престъпление. Като излезе да погребе майка си кого в обществото застрашава?
51
3
 
13
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 година
Боко Шкафа трябва да е в затвора, а не тези две натопени жени.
50
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами по принцип, съвсем нормална практика е затворниците да не се пускат за погребение!?! Кое е учудващо в този случай? Затворник Биляна Петрова с какво е по различна от затворник Айше, примерно! Тя вече не е зам. кмет!
49
9
 
14
 
! Отговори
Не вярвам! преди 1 година
Аз вярвам, че тези две жени са невинни и станаха жертва на мафията зад герберите.
48
4
 
11
 
! Отговори
В медиите преди 1 година
"Мая Манолова заяви: През тези повече от две години в ареста и под домашен арест и двете бяха подложени на публично унижение за назидание на всеки, който би се осмелил да се противопостави на мафията в София. Целите на превенцията са постигнати. Оттук нататък ще се прекрачи предел, при който наказанието е изглежда като изтезание.
47
1
 
21
 
! Отговори
Защо, бе хора? преди 1 година
Това е Жестоко, бе хора! Тя не е убийца!
46
7
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Мръсната машина на ГЕРБ унищожи живота и бъдещето на тези две невинни жени и техните семейства!
45
4
 
12
 
! Отговори
Защо? преди 1 година
Защо Гешев правеше хиляди изявления, предварително посочващи Иванчева за виновна? Нали всеки е невинен до доказване на противното! Целта на инсценираното дело е разправа с политически противник, избран от гражданското общество!
44
3
 
6
 
! Отговори
Извадка преди 1 година
До 38. Още в досъдебното производство прокуратуата потвърди, че следи от маркиращото вещество, с което са били белязани парите за подкупа, са открити по носа на Иванчева, по повод на което Хаджигенов коментира пред съда, че подсъдимата вероятно е броила банкнотите с носа си, а не с ръцете си.
43
2
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
До Миролюб БенатовАз, като жител на Младост, както и техен съсед съм наясно с техните дела. Ти очевидно НЕ СИ.
42
9
 
7
 
! Отговори
Миролюб Бенатов преди 1 година
А тая , когато краде пари пускаше ли сълзливи постове по медиите ? Всички в Младост знаят що за стока са и тая , и Иванчева. Скоро и св Толупий ще ***, че е онеправдан, и е жертва
41
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Га яде кифтета не рива
40
6
 
37
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Иванчева и Петрова станаха заплаха за корумпираните гербери и строителната мафия, защото се противопоставиха на безразборното презастрояване, бореха се за повече зелени площи и детски площадки в София, а самото им задържане бе превърнато в ужасяващ медиен цирк!

Спонсорирани публикации