Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени

По думите му срещу Алексей Навални се готви провокация
17 апр 2023 08:28, Нели Христова
284
Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени
Снимка: БГНЕС

Повече от 860 дни Алексей Навални е в затвора, състоянието му се влошава периодично и има тревожни сигнали. През по-голямата част от това време той се държи абсолютно противозаконно и противоконституционно в карцер. През всички тези месеци ние видяхме няколко различни опита здравословното му състояние да бъде влошено по изкуствен начин. Това коментира пред NOVA разследващият журналист Христо Грозев.

"При него в карцера се вкарваше втори съкилийник, който винаги имаше някакво инфекциозно заболяване. Очевидно - с надежда и Навални да получи такова”, посочи разследващият журналист. Той допълни, че през последните седмици има влошаване на здравето на руския опозиционер, който е загубил повече от 10 кг.

"Има много силни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани. Местната медицинска служба отказва да му даде резултатите от изследванията и да му обясни какво става с него. Да не забравяме, че той беше отровен неотдавна с "Новичок", каза още журналистът.

Грозев разкри, че човек от администрацията в затворите е сигнализирал адвокатите на Навални, че се готви провокация срещу него, която ще бъде под формата на сбиване с негов съкилийник. "Това е стар трик, използван от КГБ и ФСБ, за да се разправят със своите врагове", подчерта той.

Изтеклите секретни документи от Пентагона

Грозев коментира и изтеклите секретни документи от Пентагона. В разплитането на случая участва и „Белингкат” - групата от разследващи журналисти, част от която е и Грозев. По случая беше задържан младеж на 21 г. - служител на военна база, който искал да се похвали на свои приятели, че има достъп до подобни материали.

"В миналото сме виждали изтичането на много конфиденциални данни във форуми за игри. Много от хората, които участват в тези форуми, са служители в големи компании, които произвеждат оръжия. В случая възниква въпросът как е възможно човек, който е неуравновесен, за когото съучениците му го описват като затворен, да бъде допуснат към работата", уточни той.

Относно споменаването на България в документите и твърденията, че сме предлагали безвъзмездно да дарим своите МиГ-ове на Украйна, Грозев заяви: "Точно тази част от документите, които излязоха в мрежата, не изглежда манипулирана. Всичко изглежда логично. Но това е едно аналитично мнение на хора от ЦРУ".

"Ако има някакъв разнобой, той е в контекста - това безвъзмездно предлагане на МиГ-ове дали е било в резултат на някакъв общ контекст, в който Америка предлага нещо друго на България. Но да е измислено изцяло - абсолютно невъзможно", категоричен е Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
3
 
! Отговори
Урсула за Дилава преди 1 година
Най горна проба дезинформация.. ако някой е повярвал, че този скрипт е изцяло секретна информация то такива плоски мозъчета им предлагам другия месец мотика номер 12 и нацаревицата. Да не говорим пък кой го задигнал 21 годишен лапещакь.. ще ме скъсаш бе Дроздев.
196
4
 
0
 
! Отговори
Морския преди 1 година
Нормално е бг. СССР - четата да ни убеждават какъв живот си живее Навални в затвора ,чак да му завидиш!
195
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя хвана бика за рогата. Като е некадърен в професията стана "специалист по Навални". Та какъв затворник е Навални като си има и говорителка?
194
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще ни занимавате с тази продажна от- реп - ка?
193
11
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мдаа, пък нашия 40 годишен скрап МиГ-29 ще ходи в музея другия месец. На Рундю му се изплюха в лицето, пращайки му 1 /един/ ремонтиран двигател :)))))))))))))
192
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАЩО ЛЕТИЩЕ СОФИЯ Е ОКУПИРАНО ОТ КРАВАРСКИ ГОРИЛИ ?!!! ХОРА ПОМНЕТЕ,ХОРА ОБИЧАХ ВИ,БДЕТЕ!!! БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА СТАВА ОКУПИРАН ПЛАЦДАРМ НА ЯНКИТЕ, ЗА ДА ЗАПАЛЯТ ВОЙНА В ЕВРОПА!!! YANKEE GO HOME!!!
191
11
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Грознев , какъв е вкуса на Новичок,като си толкова навътре в разследванията ? А-а още не си го опитал ? Тогава как разбра,че Навални е отровен именно с него? Я го опитай,пък тогава пиши.
190
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо чудно Кирчо и Кокорчо като видни американски възпитаници да са изпълнявали мисия на САЩ ...
189
11
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Нама да мога да кажа за този американски агент нищо добро, Препоръчвам му да отпътува в Русия, там отдавна го чака Сибир!
188
21
 
42
 
! Отговори
За отзад преди 1 година
ГРОЗЕВ, ТИ ПРОСТО СИ НИЩОЖЕСТВО БЕЗ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА.НЕ НИ ИЗЛАГАЙ, НЕ КАЗВАЙ, ЧЕ СИ БЪЛГАРИН, ЩОТО СИ НИЩОЖЕСТВО........
187
9
 
35
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Герб, ли го пази или американското посолство?
186
7
 
28
 
! Отговори
Украинка от Донбас преди 1 година
До 181. Учудвам се, защо още си тука, замини за Украйна, за парцел не се надявай. Има кучета за тази работа.
185
8
 
28
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Този секретарка ли на Навални или? Защо я давате тази пр. ........ а. Той заслужава да е в килията заедно с Навални
184
6
 
32
 
! Отговори
Американски фалшимен преди 1 година
А агент Грозев,пардон "журналиста" дезинформатор да напише нещо за огромната корупция и присвоените милиони долари на Зеленото и компания,които потъват в украинското блато,или там е много опасно да се пипа че може да стане нещо...
183
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кирчу ги е предлагал без пари,като дарение
182
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами руски е!Бахмут е руски,Крим е руски!А Киев е американски!
181
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези МиГ-ове са с изтекъл ресурс, а ремонт в русия или Беларус вече не е възможен. Да си ги държим е същото като да нахапем една щайга с ябълки защото не можем да ги изядем всичките. Ама то това е балканският манталитет.
180
40
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некой върл руcороб тука може ли да ми обясни, чий е Бахмут след 8 месеца битка?
179
5
 
20
 
! Отговори
Military Life преди 1 година
Няма смисъл. Когато нещо е написано, значи не е съвсем за отхвърляне. Във всеки мит и легенда има частица истина.
178
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Диванно-клавиатурни десантчици колкото щеш но желаещи да помагат с оръжие в ръка *** няма. Ти да видиш, парадокс!!! Колкото до доброволците за Украйна, има и то доста, и българи има. Украйна свормира цяла бригада по подобие на чуждестранния легион."...................Чуждестранния легион на Зеления от една година те чака в редиците си. Защо не си там диванно-клавиатурен десантчико?

Спонсорирани публикации