Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени

По думите му срещу Алексей Навални се готви провокация
17 апр 2023 08:28, Нели Христова
284
Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени
Снимка: БГНЕС

Повече от 860 дни Алексей Навални е в затвора, състоянието му се влошава периодично и има тревожни сигнали. През по-голямата част от това време той се държи абсолютно противозаконно и противоконституционно в карцер. През всички тези месеци ние видяхме няколко различни опита здравословното му състояние да бъде влошено по изкуствен начин. Това коментира пред NOVA разследващият журналист Христо Грозев.

"При него в карцера се вкарваше втори съкилийник, който винаги имаше някакво инфекциозно заболяване. Очевидно - с надежда и Навални да получи такова”, посочи разследващият журналист. Той допълни, че през последните седмици има влошаване на здравето на руския опозиционер, който е загубил повече от 10 кг.

"Има много силни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани. Местната медицинска служба отказва да му даде резултатите от изследванията и да му обясни какво става с него. Да не забравяме, че той беше отровен неотдавна с "Новичок", каза още журналистът.

Грозев разкри, че човек от администрацията в затворите е сигнализирал адвокатите на Навални, че се готви провокация срещу него, която ще бъде под формата на сбиване с негов съкилийник. "Това е стар трик, използван от КГБ и ФСБ, за да се разправят със своите врагове", подчерта той.

Изтеклите секретни документи от Пентагона

Грозев коментира и изтеклите секретни документи от Пентагона. В разплитането на случая участва и „Белингкат” - групата от разследващи журналисти, част от която е и Грозев. По случая беше задържан младеж на 21 г. - служител на военна база, който искал да се похвали на свои приятели, че има достъп до подобни материали.

"В миналото сме виждали изтичането на много конфиденциални данни във форуми за игри. Много от хората, които участват в тези форуми, са служители в големи компании, които произвеждат оръжия. В случая възниква въпросът как е възможно човек, който е неуравновесен, за когото съучениците му го описват като затворен, да бъде допуснат към работата", уточни той.

Относно споменаването на България в документите и твърденията, че сме предлагали безвъзмездно да дарим своите МиГ-ове на Украйна, Грозев заяви: "Точно тази част от документите, които излязоха в мрежата, не изглежда манипулирана. Всичко изглежда логично. Но това е едно аналитично мнение на хора от ЦРУ".

"Ако има някакъв разнобой, той е в контекста - това безвъзмездно предлагане на МиГ-ове дали е било в резултат на някакъв общ контекст, в който Америка предлага нещо друго на България. Но да е измислено изцяло - абсолютно невъзможно", категоричен е Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
15
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забавно е как слугите на Вашингтон си избират кои пасажи да наричат истински и кои не.
176
42
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Браво, Христо, съсипа ги рашките
175
12
 
41
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
Това - "Грозев коментира и изтеклите секретни документи от Пентагона. В разплитането на случая участва и Белингкат - групата от разследващи журналисти, част от която е и Грозев." - доказва за кого работи Грозев, а оттук и субективността на неговите изказвания. Човекът си е на хранилка в ЦРУ и Пентагона, няма как да си позволи да каже нещо в ущърб на работодателите си.
174
35
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До SS : Предлагаме *** доброволци на Путин, но няма желаещи. Диванно-клавиатурни десантчици колкото щеш но желаещи да помагат с оръжие в ръка *** няма. Ти да видиш, парадокс!!! Колкото до доброволците за Украйна, има и то доста, и българи има. Украйна свормира цяла бригада по подобие на чуждестранния легион. Така, че русофилино бегом към ОРДЛО, Пригожин те чака с нетърпение. Даже парцел ще ти дадат безплатно.
173
44
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истински българин и родолюбец, честен, винаги търсещ истината. Русофилите като го видят, почват да си скубят космите на гза от яд и злоба.
172
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозното Ице харесва лесните грантаджийкки кинти и се мъчи да увеличи източниците им . Но лакомията е лош съветник и скоро ще обърка клякането и нищо чудно да се спъне по някои стълби ...
171
10
 
36
 
! Отговори
SS преди 1 година
Евроатлантици доброволци не сме ли предлагали за Украйна или само Мигове купени с народна пара ?
170
18
 
41
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
защо давате трибуна на този терорист а на нас ни триете коментарите
169
11
 
37
 
! Отговори
никой преди 1 година
ДОКУМЕНТИТЕ НЕ ЛЪЖАТ!! ПРОСТО ДВУЛИЧНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ! ПЪК ТОЯ ДЕТО ОПЕТНЯВА ДЪРЖАВАТА ЗА ПАРИ НЕГО НЕ ГО ПОКАЗВАЙТЕ ПОВЕЧЕ
168
13
 
36
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Деница Сачева стои зад него и му казва какво да говори . А на нея са и дали инструкции от Банкя , а на Човека от Банкя са му дали инструкции от американското посолство,което спонсорира Грозев.
167
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мълчание. Няма да забравя едно младо завършило в др държава, няма да кажа, коя, журналистика, изпратили я един ромски градски квартал, преди може би 10 г и малко над десет. Пребили я и.. Тръгвам си, напускам Бг и майка и, добре е, има семейство, дете, това е България, за едни е майка, за други мащеха, свестните за тях са луди, а лудите ги издигат до небесата. Кой мълпи и се пидмазва печели на сто% в живота
166
22
 
5
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 година
АНОНИМЕН. ТИ. СИ КРЕМЪЛСКИ. ***.ПРЕДПОЧИТАМ ВИНГИ. ДА. СЛУШАМ РОКОТКОЛКОТО. ЙОСИФ. КОБЗОН
165
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен171 ти кво да не си му говорител на тоя, я стига с фантазиите
164
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те българите работят под прикритие, нито левите са леви нито десните са десни, само да не ви нарочат, че тук ви следят и виж са ви пъхнали в магазина някоя стока и *** докажи, че не е твоя, същито е с много други невинни хора лежали за престъпления в Белене старо, а нищо особено, с дънки, голяма не много коса, същото е и днес с младите полицаи, налитащи без причина на бой и закани. И кой ше ви помогне, никой. Невунни младежи ги прибиваха набедени, че открали бензин, а не са, да пази бог
163
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никой не му пука нито за тоя нито за навални
162
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 169 Грозев много по добре от тебе знае какво мислят украинците за него. Не се заблуждавай че Грозев работи тая работй заради украинците, той я върши за да разкрие руската подлост и перфидност. Що ке отнася до Навални всички знаят че и той същия имперец като Путин
161
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв беше тоя
160
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ристо грозен трябва да се запознае какво мислят украинците за навални, преди да плямпа врели некипели.
159
4
 
10
 
! Отговори
Наблюдателен преди 1 година
Не напразно навремето ченгетата, а за мен важи и за днешна дата. Мълчанието е злато. Който мълчи винаги е печелил в живота. Може да е ***, но не се издава, че е ***. Избрал си е тая професия и какво очаква. Винаги противната страна ще е срешу Грозев. Кво ще се случи, дай баже да не е, като много българи, те си знаят и до днес какво са приживяли, но трябва да си стар човек да си бил от двете страни на барикадите. Желая му здраве и дано мрачните мисли да не го спиходят, много по млад е от нас
158
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозев върши отлична работа по разобличаване на грозните действия на руските служби. За него е изключителна чест да бъде оплюван от хора чиято пъпна връв е хвърлена в Кремъл.

Спонсорирани публикации