Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени

По думите му срещу Алексей Навални се готви провокация
17 апр 2023 08:28, Нели Христова
284
Грозев за документите, че сме предлагали МиГ на Украйна: Невъзможно е да са измислени
Снимка: БГНЕС

Повече от 860 дни Алексей Навални е в затвора, състоянието му се влошава периодично и има тревожни сигнали. През по-голямата част от това време той се държи абсолютно противозаконно и противоконституционно в карцер. През всички тези месеци ние видяхме няколко различни опита здравословното му състояние да бъде влошено по изкуствен начин. Това коментира пред NOVA разследващият журналист Христо Грозев.

"При него в карцера се вкарваше втори съкилийник, който винаги имаше някакво инфекциозно заболяване. Очевидно - с надежда и Навални да получи такова”, посочи разследващият журналист. Той допълни, че през последните седмици има влошаване на здравето на руския опозиционер, който е загубил повече от 10 кг.

"Има много силни болки в стомаха, които не могат да бъдат диагностицирани. Местната медицинска служба отказва да му даде резултатите от изследванията и да му обясни какво става с него. Да не забравяме, че той беше отровен неотдавна с "Новичок", каза още журналистът.

Грозев разкри, че човек от администрацията в затворите е сигнализирал адвокатите на Навални, че се готви провокация срещу него, която ще бъде под формата на сбиване с негов съкилийник. "Това е стар трик, използван от КГБ и ФСБ, за да се разправят със своите врагове", подчерта той.

Изтеклите секретни документи от Пентагона

Грозев коментира и изтеклите секретни документи от Пентагона. В разплитането на случая участва и „Белингкат” - групата от разследващи журналисти, част от която е и Грозев. По случая беше задържан младеж на 21 г. - служител на военна база, който искал да се похвали на свои приятели, че има достъп до подобни материали.

"В миналото сме виждали изтичането на много конфиденциални данни във форуми за игри. Много от хората, които участват в тези форуми, са служители в големи компании, които произвеждат оръжия. В случая възниква въпросът как е възможно човек, който е неуравновесен, за когото съучениците му го описват като затворен, да бъде допуснат към работата", уточни той.

Относно споменаването на България в документите и твърденията, че сме предлагали безвъзмездно да дарим своите МиГ-ове на Украйна, Грозев заяви: "Точно тази част от документите, които излязоха в мрежата, не изглежда манипулирана. Всичко изглежда логично. Но това е едно аналитично мнение на хора от ЦРУ".

"Ако има някакъв разнобой, той е в контекста - това безвъзмездно предлагане на МиГ-ове дали е било в резултат на някакъв общ контекст, в който Америка предлага нещо друго на България. Но да е измислено изцяло - абсолютно невъзможно", категоричен е Грозев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
3
 
2
 
! Отговори
Истини преди 1 година
За истината си има тайни служби, изток, запад. Може ли някой да ни каже. По време на война, годината не я зная, но жената без име, покойник, бе родена през далечната, 925,т.е.набор 25.имаше печат фашистки и не можеше да отиде на градска баня, беше, а е била на младини страхотна красавица, със сини очи, руса на вълни коса, кой на младини й стори, немците или руснаците. Не е била развей прах, кой, кой, посегна на младата красавица и се омъжи с дете, известен човек в града, а тя бял ден не видя
156
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-малко ни интересува Навални, руски шмекер, да не говорим за Грозев, чужд агент, на хранилка на няколко чужди разузнавания. То не е Зеленски, то не е Кулеба, то не е Навални или Грозев. Ама пишете си, керванът си върви по план, докато Вовата не се разправи с укронацистите.
155
11
 
28
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Май Грознев единствен още не е разбрал, че Новичок не е отрова, а хранителна добавка. И че не случайно ингилизите крият Скрипалите - иначе ще се разбере, че цялата истерия с Новичока е изсмукана от пръстите на МИ-6!
154
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има и други лежащи в затвори, английски напр.! Няма да му пиша името, защото баннват, но името му е свързано с вики лийкс!
153
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даваме безвъзмездно злато и какво ли още не. Защо да не дадем безвъзмездно някакви си самолети?
152
20
 
7
 
! Отговори
Жалки русофилщини преди 1 година
До sandi Изброеното ви са всички русофилски аргументи за оправдаване на империята на злото Русия и други не съм чувал защото други нямате.
151
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозев,тази *** на американска издръжка трябва да отговаря за предателство към България и в служба на чуждо разузнаване! Ако мечока го докопа изобщо няма да ми е жал за него. Само че е прекакено никой за да се занимават с него. Вместо този псевдо журналист да се занимава с Навални,да дойде тука в помощ на българската прокуратура!
150
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Великденска нощ украинците са обстреляли православен храм в Донецк по време на службата. Това показаха ли го по нашите медии? Може би това е една от строго засекретените информации на Пентагона, свързани с Украйна.
149
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя заработва за втори Оскар.
148
10
 
26
 
! Отговори
sandi преди 1 година
Искали да го убият руснаците,тровили го с новичок,вкарвали болни при него. В същото време безнаказано отвличали деца, ядяли хора, стрелят но детски градини с С300 и самоубиват десетина олигарха без проблем. И на фона на всичко искат да го убият тоя комик,ама все не успяват. Тия грозевци и шефовете им или са ***,или нас смятат за такива.
147
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навални върши добри неща в Русия. Изкарва на бял свят особено крупни корупционери. Нищо повече. Вместо да му кажат благодаря и да разследват корупцията, него го вкарват в затвора. Или го тровят. Щото корупционерите са наши хора. Корупцията е определяща в Русия. Ако няма корупция държавата ще се разпадне. Ако е спонсориран от вън значи и на спонсорите трябва да кажат благодаря, защото борбата с корупцията е добре за всяка държава. Но не и в Русия.
146
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хъдсъкър Няма как да правиш разледваща журналистика без връзки с тайните служби, освен ако не разследваш някой селски кмет откраднал парите за пейките в селскя парк.
145
5
 
26
 
! Отговори
Хъдсъкър преди 1 година
В Англия медиите писаха, че Белингкат се спонсорира от ЦРУ от 2017. В САЩ наричат Белингкат "CIA-front". А в България наричат Христо Грозев разследващ журналист.
144
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако наистина са направили подобна заявка моите уважения на правителството подало такава оферта. Означава че тези хора наистина са се загрижили за България. Лично аз вярвам че такава оферта е направена. Разбрах го по репликата на пРезидента Радев "няма да заменим сливи за смет". Горкият русофил той все още счита че Миг29 са ценни сливи, а Ф16 е ненужна смет.
143
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли тоя бе пфуу
142
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този скоро ще се нахрани с новичок май.
141
10
 
17
 
! Отговори
НИЩОЖЕСТВО преди 1 година
Да бъде съден за държавна измяна срещу България и българския народ!!!!
140
10
 
19
 
! Отговори
М преди 1 година
Достоен потомък на Кириак Стефчов. И за такива не трябва да се използва език на омраза.Да не се наричат с истинските им имена и прилягащите им епитети. Ценности. аз ги наричам продажници и слуги на дявола. Кириак Стефчовци.
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ядете ли л.а.й.н.а 45 __ СЪР ЗАКУСКАТА Е СЕРВИРАНА !!!
138
10
 
16
 
! Отговори
Раянов преди 1 година
Гроздьо е стара шпионка, не му вервайте

Спонсорирани публикации