Кой крив, кой прав: Отново за кучета на Ледената пързалка във Варна

В платформата на Helpbook получихме нови сигнали
18 юни 2023 20:40, Анисия Иванова
45
Кой крив, кой прав: Отново за кучета на Ледената пързалка във Варна
Снимка: Helpbook

Продължават да пристигат сигнали от град Варна по повод възникналите проблеми с кучета, с които ви запознахме в миналия обзор от платформата на Helpbook.info

Оставяме на вас да прецените кой е крив и кой прав в тази ситуация: "За мое съжаление или радост имам куче от 2 месеца и това е второто нападение срещу мен и него. Преди 2 седмици бях нападната от куче в района на Ледена пързалка и от страх вече нося кучето си на ръце там, за да се кача в колата си. Умишлено смених мястото за разходка. Днес ме нападнаха 4 кучета на "Сливница" 180. Подадох сигнал на 112 в 10:14 часа и прикачвам снимка на кучетата и отново моля за своевременни мерки. Благодаря!", твърди едната страна.

Още по темата

Ето какво твърди другата: "Вчера – 13.06.2023г, служители на Общината са отказали да се легитимират при запитване защо стрелят и окървавят двете кротки кучета, които живеят в квартала от години. При опит да се приближат и да разберат какво се случва служители на Ледената пързалка и случайно преминаващи граждани са били нагрубени и им е казано "да си гледат работата". Служителите са били трима с пушки, хвърляйки в бус с неясна функция двете кротки кучета от квартала, който е бил паркиран наблизо са ОТКАЗАЛИ ДА СЕ ЛЕГИТИМИРАТ.
Моля да обърнете внимание на факта, че всички общински и държавни служители са длъжни да се легитимират своевременно при желание от страна на граждани. Отказът от легитимация, липсата на банер с името и длъжността на лицето, което изпълнява насилие на животно, е противоконституционно. Въпросните трима служители са имали пушки, животните са били в кръв и хвърляни в бус едно върху друго, без липса на никаква хуманност. Гражданите на кметство "Младост", които са станали свидетели на случката са възмутени от цялата ситуация.
Молим незабавно:
1. Обяснение на казуса: Кой и защо е отказал да се легитимира за действия, които са нареди от Общината, на която се плаща от нашите данъци и такси.
2. На база какво основание сте наредили упояването, хвърлянето на окървавените трупове на двете кротки кучета в квартал "Младост"?
Имаме право да знаем каква е тази администрация, която отказва да се легитимира и действа по анонимни сигнали без никакви доказателства!
3. Искаме и обяснение къде са двете дружелюбни животни, за които се грижим от години? Едното от тях не чува и едва се движи!".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
*** преди 10 месеца
Не знам защо кучефилите считат, че само те и песовете имат права. Значи ако те желят да се прескачат с *** по улиците е ок и другите хора нямат право да не съгласят.
34
2
 
8
 
! Отговори
df преди 10 месеца
то да е само във Варна.., цяла българия се е задръстила от бездомни кучета и котки, това е лудост някаква, за никакъв хуманизъм не може да става въпрос
33
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Единствената градинка в квартала ми се нарича ''кучешката'', пълна с какви ли не кучета, въпреки, че общината е изградила 2 парка за малки и големи кучета.Ние с малките деца обикаляме като простинали коне измежду блоковите пространства за да не обезпокоим *** с големина на крава! Кой крив, кой прав мързеливи общински *** ?
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
3. Искаме и обяснение къде са двете дружелюбни животни, за които се грижим от години?-------Аман от лаладжийки. Като искаш да се грижиш за животно, вземи го у вас, регистрирай го, ваксинирай го, извеждай го навън само на каишка, а и с намордник ако е голямо, и му почиствай отпадъците. А не хората да са постоянно нащрек дали няма да бъдат нападнати, нахапани от кучето и дали няма да стъпят на кучешка мина по тротоара, оставена небрежно непочистена от кучелюбеца, дето "се грижи за животинката".
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Грижата се състои в това да прибереш животното у вас, не понякога да му даваш някаква храна с неясен произход, за да се чувстваш като добър и грижовен индивид. Добри кротки според кого? Явно някой е пуснал сигнал и не мисли така.
30
3
 
7
 
! Отговори
СТИГА С ТИЯ... преди 10 месеца
...КУЧКАРСКИ ПРОСТОТИЙ БЕ....СТИГА ЛИЦЕМЕРНИ ПРИКАЗКИ И ДЕМОНСТРАЦИИ НА "ЗАГРИЖЕНОСТ"----ВСИЧКО Е ЕДНА ОГРОМНА КОМУНИСТИЧЕСКАЛЪЖА И ПОСТАНОВКА!
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чистят или не чистят след кучетата си кучкарите трябва да знаят, че вонята и заразите остават. ................А опиканите входове, ъгли, стълбове кой ще чисти. .............. Остава само кучкарите също да се изтропват след любимците си. ................ А проследяващ чип, паспорт, годишен данък............Криворазбрана кучевизация, сър. ....................... А търговията с кучешки храни, играчки, подстрижки върви ли върви...................
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали същите тези водещи кученца дрънчаха под прозореца на Бат Бойко заради прибирането на бездомните кучета в приюти. Най ме впечатли довода на един от "експертите". Кучетата в приютите щели да се заразят. Аааа, заразените кучета да торят паркове, градинки и пясъчници на воля където играят деца е по-хуманно? Кофти е да живееш в държава с"матреал"80% знаете се какви сме. После се обиждаме. След като посетих Турция, започвам да се питам защо ни е трябвало да се освобождаваме от Османската империя.
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кучкари, сър! Сутринта гледах и репортажа от Сливен. За пръв път, след края на футболната му кариера, самозабравилия се "лицето"Лечков да ми е симпатичен. Кучкарите не признават разпоредби и табели. Няма училищни дворове, детски площадки, спортни обекти и т.н.. Има само място за разходка на кучета.
26
3
 
20
 
! Отговори
Един луд преди 10 месеца
Който държи на тези кучета да си ги взима и да си ги гледа вкъщи. Същото важи и за котките. Аман вече целият град е затънал в ***.Поздравявам нелегитимиралите се. Най-накрая някой нещо да свърши!
25
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След направена забележка на кучкар, че не си чисти след песа. Оня след 1 седмица отиде и ми изпочупи колата. Дебнал ме е. Кажете ми каква е тая държава, че тия планктони имат повече права от нормалните хора?! Психично болни с кучета се разхождат по улицата! Най-лошото, е че не обичат и деца. Баш в градинката и пясъчника на децата си води кучето да се изхожда и то нарочно? Какво да направя с такъв човек?! Животното не е виновно.
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Безсопанствени животни нямат място по улиците на градовете ни,мястото им е в приютите.Който иска може да си вземе животно в къщи и да си го гледа-така е в целия цивилизован свят
23
4
 
20
 
! Отговори
преди 10 месеца
Аман от кучкари! Всички бездомни *** трябва да се унищожат! Няма кротки и некротки. Вско псетрябва да е вързано за стопанина си, в противен случай се отстрелва
22
3
 
9
 
! Отговори
suso преди 10 месеца
Във Варна - никакъв контрол! Дори и на каишка, кучетата *** всичко в район Младост2!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Софиянците да си мислят за Банкя, на Черното Море можем и марсианец да си изберем за кмет не е ваша работа.
20
9
 
9
 
! Отговори
Милионер преди 10 месеца
Змиите във Варна са повече от кучетата на пързалката им. Така е, като си имат кмет от Герб. Те и в Банкя са много змиите, но журналистите не смеян да пишат против лидера си от някогашната СИК. Мутра, та дрънка си е. Цяла България го знае, само тези от Варно все не са разбрали.
19
4
 
32
 
! Отговори
Безстопанствени преди 10 месеца
кучета нямат място на обществени места, а в приютите, както е в цял свят. Безстопансвени котки, в приютите, както е в целият Цивилизован свят. На никой не му е приятно да ходи по тротоари осеяни в "тортите" и вонящи остатъци от развалени храни за кучета, котки, птици-преносители на опасни щамове. Глоби срещу безконтролното хранене на безстопанствени животни. Искат да се грижат за животинче, взимат си ги у дома, с цялата отговорност произтичаща от ангажимента да притежаваш домашни любимци.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Безстопанствени кучета по улиците на градовете няма да видите в никоя нормална държава по света. Хората биха се радвали дори да открият такъв четириног източник на средства с чиято помощ адвокатите им биха изцедили парите на съответната община за години напред.
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дали няма да нахапят варненци... с този фашистки кмет. Според мен ги пускат тточно с тази цел по улиците..
16
9
 
6
 
! Отговори
Британски учЕн преди 10 месеца
Трябва да ги пуснат по средата на Стара планина и да ги оставят да подивеят. Така животните ще бъдат най-щастливи - свободни сред природата.