Разследват Костадинов подбужда ли омраза

Прокуратурата се е самосезирала
27 юни 2023 18:20, Стела Стоянова
140
Разследват Костадинов подбужда ли омраза
Снимка БГНЕС

Софийската градска прокуратура започва проверка по информация в медиите, че народен представител от 49-ото Народно събрание евентуално е извършил престъпление против правата на гражданите.

В хода на проверката ще се установи дали чрез слово, печат или чрез други средства за масова информация народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, съобщиха оттам.

В медиите се появиха предположения, че става дума за лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Прократурата е възложила проверка на ГДБОП и ДАНС, които да установят има ли престъпление. Повод е коментарът на депутата след опита за преврат на Пригожин.

Още по темата
"Сега, разбира се, са разочаровани, но само няколко часа бяха достатъчни, за да се види какво представляват те - една озверяла античовешка сган, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и насилие. Ето защо дълг на всеки един нормален гражданин е да направи всичко по силите си, за да може тази уродлива измет да бъде унищожена - за доброто не само на България, но и на човечеството", написа Костадинов във фейсбук след опита за преврат в Русия на Евгений Пригожин.

По-рано днес негови колеги депутати и дори премиерът Николай Денков се възмутиха от думите му.

Институциите, президентството и дори партиите да вземат мерки и позиция срещу призивите на партия “Възраждане” за бунтове, агресия и насилие, призова днес премиерът акад. Николай Денков. Костадинов пък заяви, че правителството им е обявило война.

Срокът за извършване на проверка по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво да я подбужда - то омразата към политическата класа с нож да я режеш (и е напълно оправдана). Просто я изразява на глас.
71
6
 
10
 
! Отговори
Нане преди 11 месеца
Само нови партизански отряди, ще оправят краварската колония.... Свобода или Смерт.... ===)))
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Емилитротинетките верно беха изпращели много яко.
69
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сганта се възмутила и "самосезирала" прокуратурата.
68
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не подбужда. Ама Зеленски, Байдън и всички психо десни го правят. Да ги разследваме малко тях?
67
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Обидил господарите какво толкова
66
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
СЪЩИТЕ тези, дето преди месец викаха пред президентството : "Искаме насилие и български майдан!", сега разследват Костадинов подбужда ли омраза... Найс, а?
65
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този е с двата крака в затвора.Щом и еврейте да се заели,прошка няма да има.Те гонят до дупка.
64
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"България никога не е имала такова огромно ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО МНОЗИНСТВО - 202 Депутата . Голем кеф ..." _______ Че то кое му е сложното?! Машинки, софтуер, Информационно обслужване - и не 202 , ами 240 депутата няма никакъв проблем да "има България" (в кавички, разбира се). Все още от някакви жалки остатъци на кумова срама не са ги направили 240, но след 2-3 избора и това ще стане. За радост на такива като тебе, дето ще викат "ох, голем кеф...", несъстоятелни да вдянат какво ВСЪЩНОСТ се случва.
63
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това смешно същество Молеца на Сорос с днешната си изява срещу Възраждане доказа,че Възраждане вече е първа политическа сила и страха от нея при гей дружинката ППДБЛГБТИ и посолството е огромен.
62
18
 
7
 
! Отговори
4564 преди 11 месеца
Имам усещането, че феновете на Костя от всичките инструкции, котио получават как да трлят, са запомнили само думите "Козяк, кравар и ФАЩ". Никаква мисъл не влагат само си ги повтарят. Те горките такива безсмислици пишат, че предизвикват съжаление.
61
3
 
6
 
! Отговори
Някой до 52 преди 11 месеца
Ние поне казваме народност и етнос и т.н. по-скоро народ. В Германия още са на общности. Родово общинен строй хахаха. Много ми е смешно нашата общност. В кой век живеят тези хора още не мога да определя, но имам подозрения хахаха.
60
19
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 11 месеца
Ако на Копейката му спрат Фейсбук и Ютуб си остава обикновен неудачник. Плащат му да плюе и той плюе, а Цончо буквално. След него ще излезе друг комедиант. Сидеров свърши като наркозависим. За Копейкин, не знам. Последно време е все около гей-парадите. :):)
59
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България никога не е имала такова огромно ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКО МНОЗИНСТВО - 202 Депутата . Голем кеф ...
58
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отдавна е за затвора ,този руски КАВАЛ.. Всички платени от Кремъл русо.сифилистици.,ще бъдат изправени пред съда за държавна измяна ...СКОРО !!!!!!! Тек е НАТО И ЕС и най - добре ,да напуснат България, в посока Москва ...
57
10
 
16
 
! Отговори
гост преди 11 месеца
До Истината ППДБ , ГЕРБ , БСП , ДПС СА ЗАД КОЗЯК КРАВАРИТЕ . КОИ СА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ . НЕ ИСКАТ РЕФЕРЕНДУМ , ЗАЩО . ЛЕВА Е БЪЛГАРСКИЯ СИМВОЛ И ПАЗИ ИКОНИМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ДЕСЕТИЛЕТИЯ . ШЕПА ВКАРАНИ В ПАРЛАМЕНТА С 7 ПРОЦЕНТА АЛА , БАЛА ДО 20 ПРОЦЕНТА . ИЗБОРИТЕ СА МАНИПУЛИРАНИ СПОРЕД ЗАПИСА И СПОРЕД ДУМИТЕ НА КИРИЛ . С АЛА , БАЛА ИЗПОЛЗВАТ ФАШИСТКИ ПРИОМИ , КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ДЕМОКРАЦИТА . БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРЕМИНАЛИ ПРЕЗ ВСЯКАКВИ РОБСТВА , ЩЕ ПРЕМИНЕМ И ТОВА НА КОЗЯК .
56
16
 
13
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Копейкин е като ***. Това е човек, който не е свършил нищо полезно за обществото, единственото което прави е всява умраза и да смуче държавна пара. Всяваше умраза при Ковид като внушаваше на хората, че някой ги чипира насила, аз съм ваксиниран и съм си жив и здрав, Копийкин и той. Щеше да връща субсидията, а си построи къща, събира Евра , а е против еврото, въобще възползва се от притеснията на хората, като лъже безочливо и ги насъсква и зарязава с умраза
55
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Продължаваме промяната
54
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Фащ сънуват фашисти в другия лагер. Ам продължавайте така, с тази грешна политика, само им погате на Възраждане
53
11
 
6
 
! Отговори
Няма да се размине преди 11 месеца
"тази уродлива *** да бъде унищожена" - казаното от руския 6оклyк по адрес на българите, няма да остане просто ей така.