Разследват Костадинов подбужда ли омраза

Прокуратурата се е самосезирала
27 юни 2023 18:20, Стела Стоянова
140
Разследват Костадинов подбужда ли омраза
Снимка БГНЕС

Софийската градска прокуратура започва проверка по информация в медиите, че народен представител от 49-ото Народно събрание евентуално е извършил престъпление против правата на гражданите.

В хода на проверката ще се установи дали чрез слово, печат или чрез други средства за масова информация народен представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, съобщиха оттам.

В медиите се появиха предположения, че става дума за лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. Прократурата е възложила проверка на ГДБОП и ДАНС, които да установят има ли престъпление. Повод е коментарът на депутата след опита за преврат на Пригожин.

Още по темата
"Сега, разбира се, са разочаровани, но само няколко часа бяха достатъчни, за да се види какво представляват те - една озверяла античовешка сган, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и насилие. Ето защо дълг на всеки един нормален гражданин е да направи всичко по силите си, за да може тази уродлива измет да бъде унищожена - за доброто не само на България, но и на човечеството", написа Костадинов във фейсбук след опита за преврат в Русия на Евгений Пригожин.

По-рано днес негови колеги депутати и дори премиерът Николай Денков се възмутиха от думите му.

Институциите, президентството и дори партиите да вземат мерки и позиция срещу призивите на партия “Възраждане” за бунтове, агресия и насилие, призова днес премиерът акад. Николай Денков. Костадинов пък заяви, че правителството им е обявило война.

Срокът за извършване на проверка по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да се образува досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вижте как се държи и говори Орбан и хайде сега да го сравним с Миколая ?!?
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дали само Кирчо е с двойно гражданство. Я да видим сега не се ли питате и за една важна жена дали не е и тя с двойно гражданство.
90
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нито е патриот, нито е новия месия, а просто поредния льжлив политик, да си ходи в палата на морето, айде
89
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най сетне, тоя е фашист с желание да бъде диктатор, поне по постовете му така звучи, дано да го забранят
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вместо министрите начело с мин. Председателя да си изпълняват задълженията като министри се занимават с политика.Е това е най лошото в живота ни ни. Всеки назначен за министър,трябва да си изпълнява задълженията като такъв а и да се занимава с това за което е отговорен а не с политика.И хората си задават въпроса,какви експерти са в областта си щом се изявяват като политици?Криво разбрана демокрация . в това е проблема.
87
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Обръщам се към евроатлантическите фенове. Хора събудете се! Наясно ли сте какво подкрепяте? Вие деца нямате ли? В какъв свят искате да живеят? Спрете да спорите на инат а погледнете и обратната гледна точка на мейн стриима. Страшно е! И не, не съм русофил, половината ми живот е минал в САЩ и Англия. Този запад, който защитавате отдавна го няма. Това, което е сега дори не знам какво е, но не е за бели хора определено. Затова БРИКС набира сила, не защото е идеално, но е по-малкото зло.
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега и няколко реда за политиците ни.Какви политици са,когато нямат ясна мисъл и не могат да я изкажат без да мучат след всяка дума с ъъъъ, мммм,или с чуденката, как да го кажа.Ами като не знаеш как не казвай нищо, щото оставаш неразбран.Не съм чул политик от световна класа да мучи като *** в ефир.Като не можеш да изразиш ясно мисълта си вземи си го напиши и го прочети гладко и без мучене, че е освен тъжно и смешно.
85
9
 
4
 
! Отговори
нормален преди 11 месеца
копейката в специализирано психиатрично заведение незабавно ! тоя може да сътвори купища глупости , тоя е опасен за България .
84
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И сега ще ви задам един деликатен въпрос. Кое е незаконно в БГ-тото да живееш без документи на територията наречена България или да членуваш в партия регистрирана законно в същата територия?
83
1
 
3
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Изявлението очевидно визира събитията в Русия. Би трябвало да си самосезира друга прокуратура, ако има необходимост.
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това дето ви го представят по телевизиите няма много общо с реалния живот.Не вярвайте сляпо на пропагандата а мислете с главите си.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Министъра на МВР вместо да бистри политиката, да обясни, как така 46 мигранти си живеят без документи, необезпокоявани,месеци наред в Кокаляне.Аз питам,понеже това е в прерогатива на министъра, има ли кой да сложи ред на територията означена като България?
80
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На протестите на. Възраждане -500 човека. 300 не знаят за какво са там.Тук във сайта -една копейка със по 60 коментара.
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
МВРминистъра заговори за напрежение,въстание и призовава за търпение.Аз питам а след това ние ли ще си носим въжето или държавата ще ни го осигури със средства отпуснати от кабинета ДенковНе е редно всеки влязъл във власта със съмнително мнозинство да прави каквото си иска и да не носи отговорностТова тласка хората към анархия и гражданско неподчинение(война).Министъра на правосъдието да си оправи министерството а не да се занимава с несвойствени неща,че там е батака
78
6
 
4
 
! Отговори
ДРАГИ КОПЕЙКИ... преди 11 месеца
КАЖЕТЕ - ПУТИН ПРЕСЛЕДВА ЛИ ВСИЧКИ ДРУГИ ПАРТИИ..??...... Е СЕГА НЯМА ДА РЕВЕТЕ..... В ЕВРАЗИЯ ЩЕ Е ТАКА....НАЛИ В ЕВРАЗИЯ ИСКАТЕ..??
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Възраждане няма да има подкрепа,ако САЩ спрат да закрилят Борисов и мафията в България! Мястото на престъпниците е в затвора ,а не в управата на България! Докато цри беззаконие,подръжниците на Копейката ще се множат!!
76
3
 
7
 
! Отговори
Нане преди 11 месеца
Време е за ново разкулачване на софиенската мафия и олигархия.... Или ние или те... Средно няма.... ===)))
75
7
 
15
 
! Отговори
Аналогия преди 11 месеца
В Молдова бяха забранили най-голямата опозиционна партия, за да не могат да участват на избори. Май и нашите управляващи ни подготвят това. Американска "демокрация" в действие.
74
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Костадинов не е виновен. Българинът мрази ЕС и НАТО,защото големите крадци и мафиоти са под тяхно крило. Костадинов е само гласа на хората! ЕС ни направиха по бедни,по болни и по необразовани,краденето е на пиедистал!Затова народа иска Путин за да въведе ред в държавата
73
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че то трябва да осъдите милиони българи! Ако знаете колко много са тези,които споделят мнението на Костадинов! НАТОвския молец ще провокира мнго сериозни неща,да не забравяме,че вече това сме го приживели преди доста време!