Събраха $45 000, Самуил ще учи космонавтика в САЩ

Младият търновец мечтае след завършването си да се върне в България
15 юли 2023 19:20, Красимир Ангелов
220

Младият Самуил Николов от Велико Търново ще следва космонавтика в Съединените щати и е напът да сбъдне детската си мечта. Това става факт благодарение на финансовата подкрепа на повече от 1000 дарители.

19-годишното момче е прието в американския авиационен университет "Ембри-Ридъл", а таксата от 45 000 долара вече е събрана.

Младият търновец са подкрепили както фирми, така и частни лица, като нужната сума се събрала за около месец.

"Ние наистина не вярвахме. Изненадахме се от ентусиазма на българите да изпратят едно момче да учи в чужбина. Надявам се той да им се отплати - да се върне и да развива своя талант тук", сподели бащата момчето - Калоян Николов.

Мечтата на Самуил е България отново да се върне на космическата карта.

"Една от най-големите ми цели и мечти е, след като завърша в чужбина, да се върна тук и да възродим забравената Българска космическа агенция, тъй като вярвам, че сме една балканска държава, която е сторила чудеса за космическото изследване, ние сме били една от водещите космически сили", каза Самуил.

"С него установиха контакт някои големи фирми, български, които са точно в бранша – има фирми, които изработват сателити, има фирми, които изработват космическа храна - това би им развързало ръцете да потърсят български специалисти, които да се върнат тук в България", коментира още бащата на момчето.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
4
 
! Отговори
До 171 преди 9 месеца
Вие,колко точно платихте,за да стане момчето "еничарин"?
163
1
 
7
 
! Отговори
Акин преди 9 месеца
И аз искам така някой да ми дава за да уча в чужбина.
162
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вместо този кадърен млад българин да остане в България глупаците българи му събрали пари да го изпратят да работи за просперитета на САЩ. Знащи ние българите сме платили 45000 долара за да направим едно умно българско момче еничарин.Разбира се никой нормален не вярва ще след като завърши в САЩ ще си дойде в България
161
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 168. Хората, които имат мечти, идеи и други подобни са малко и са мачкани от такива като тия пълчища плювачи по-долу затова обезсърчени, отбягват или ги е страх да споделят публично идеите си и се надяват на чудо, което разбира се не идва. Браво на родителите на това момче че са смели.
160
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 168. Ако имаха някакви съзидателни идеи може, но те нямат икакви и затова се плюнчат.
159
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре де,тия тук дето са против,кво ви пука,не сте дали вие,нито държавата ги е дала,не ви бъркат в джобовете.Които иска ще дава,видно е че има българи - добри хора.Представете пред хората,своите мечти и може да имате късмет да ви се помогне,даже и да е само за ваше добро,без да чакаме да се връщате после и да ни "оправяте".
158
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 166. "Всеки сам си преценя"
157
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Давайте паре за глупости свикна ле сте а ви лажат
156
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имаше ено момиче, което щеше да учи направо за "астронавт". На нея и трябваха 55 000 доларя на година. Не знам какво стана. Но по принцип няма такава наука "космонавтика" или "астронавтика". Всичко свързано с космическите изследвания от производството на болтчета за ракетата, лампички за ракетата, гориво, компютри, материали, прибори, стендове, лаборатории са все "космически науки". Специално училище за "астронавти" и "космонавти" се посещава след като станеш необходим а не от детската градина.
155
5
 
6
 
! Отговори
Йфйдудд преди 9 месеца
*** народ сме и *** ще си останем като събираме пари за такива неща
154
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още фърчат плюнки по инерция...
153
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво ще бъде първият ром космонавт.
152
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радвам се,че още един ще се спаси от нашата ***!Късмет!
151
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
От повече от 10 години се зарадвах, гледайки много студенти, учещи и у нас, и в чужбина и се обнадеждих и зарадвах, че в България не се цени само бабаитлъкът, мутренското поведени и във властта, елементарните песнички, които са във всички стилове, а умът, таланта и дързостта на младия умен човек, който няма житейски и професионален опит, но гледа към мечтаната професия.
150
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пълно с наивници тук тоя просто хитро изчезва от Бг ще говорим след година пак сз ще го следя кво учи
149
4
 
5
 
! Отговори
Тарикат емигрант преди 9 месеца
Ко се радвате бе тоя нее българин врче а беглец
148
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Аз бях студент като Борисов стана премиер и бях засрамен, а от представителите на хайлайфа ни да не говорим как съм се срамувал. Но, срещайки умни хора и способни в университета, се убедих, че можем да се гордеем, че може пред другите държави да се представяме не само с мутри и метреси с надути устни и с по пет обеци на тях, а с талантливи учени, спортисти и хора на изкуството. желая на реализиралите се на възраст 40+ още много успехи, а на младите успешно и дълбоко навлизане в дебрите.
147
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Съвсем се убедих, че в Интернет има много цапащи хора и не само там. Да сравняваш Самуил от Велико Търново с Бойко Борисов е просто неуместно. Бойко Борисов просеше, за да напълни чекмеджето си. Той е прочел само Винету, а талантливите студенти с часове не могат да ти изредят всичко прочетено. Ние гледахме филм за една мутра-случайник, станал премиер, защото беше бодигард на Симеон Сакскобургготски и останал 12 години на поста. Тоя филм свърши. България принадлежи на таланти, не на мутри.
146
8
 
3
 
! Отговори
Свидетели на Вова преди 9 месеца
Браво и успех на момчето. Ние от сектата сме загрижени къде отиде нашият любим неонаци лидер Рогозин. Този безкрайно близък на нашия кумир Вова мъж. Без Рогозин космосът остана затворен в празна бутилка водка, а с него бутилката бе винаги пълна.
145
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Абсолютно се убедих колко цапащи хора има в Интернет и не само в него. Сравняват Самуил от Велико Търново с Бойко Борисов. Просията на Бойко Борисов беше усвояване и с цел да си пълни чекмеджето. Когато се говори за талантливи и способни млади, а и по-възрастни хора, не е съвсем редно да се споменава мутрата бодигард на Симеон Сакскобурготски, който се добра случайно до поста, който заемаше 12 години. България принадлежи на талантливите, умните и почтените, а не на мутри и силиконени метреси.