Приятел на намушкания фен на "Левски" в РСМ: Бяхме бити с метални предмети и бидони

Петър Бозов отрича те да са били организирана агитка
28 юли 2023 08:15, Нели Христова
199
Приятел на намушкания фен на "Левски" в РСМ: Бяхме бити с метални предмети и бидони
Снимка: БГНЕС

Петър Бозов, приятел на намушкания в Скопие 29-годишен българин е станал неволен свидетел на нападението, при което северномакедонски футболни фенове биха запалянковци на "Левски".

Петър е адвокат, има собствена кантора. Казва, че нито един от нашите сънародници, пътували с няколко коли, не е организиран фен или част от агитка на отбора. Отрече и да участват в организирани сбивания. По думите на мъжа намушканият Драго е без опасност за живота. Той призова българските власти да съдействат за лечението и транспортирането му у нас.

"Около 18 ч. бяхме на входа на Скопие. Преди него всички български коли бяха щателно проверявани за наличие на оръжия. Тръгна кордон, който ни ескортираше, но на магистралата той се разкъса и не бяхме добре охранявани. Преди една отбивка шофьорът на втората кола ми присветна и спряхме. Попита ме "Знаеш ли накъде отиваме?" и аз казах "Да, по маршрута, който "Левски" ни е дал". До нас спря патрулка и ние ги попитахме "Надясно ли", а те казаха "Да, давай, давай". Точно това се оказа пътят към отбивката за Чаир махала", разказва приятелят на намушкания българин пред Нова.

"Македонската полиция много добре видя как множество български коли се отклони и се оказаха във въпросния опасен квартал", допълва той. След това кошмарът започнал. Около тях се струпало огромно множество от мъже от албански произход. Удряли колите, там намушкали и Драго - приятеля на Петър. "Бяхме бити с метални предмети и бидони", спомня си участникът в случилото се.

Той обясни, че полицията и ме забранила да снимат. Отказали им и преводач по време на разпитите. Посланикът ни в РС Македония в крайна сметка е превеждал.

Драгомир работи в сферата на телекомуникационните услуги, IT специалист е, разказа приятелят му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В Хърватска беше по-добре, тогава ни хвърляха във витрини и падахме на меко.
164
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Цола Драгойчева защото е истинска комунистка, затова ли драпа за лидерство във фашисто-комунистическия Отечествен фронт (ОФ)? Силна застъпничка за националните интереси на българите в Македония. Скарали с с Ванче Михайлов, защото си го мерили кой е повече българин сигурно и кой повече знае за Македония. А Трайчо Костов, другарят на Цола, защо е осъден на доживотен затвор? И много странно как точно Царят се застъпва за него да не го убият. Комунисти-фашисти, драги ми господине!
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Или който пък много подарява България на други народи, за да не изглежда "фашист", пък иначе поробва българския народ с фашистки методи на колективизация и национализация, това не е ли фашистко? Георги Димитров, Вълко Червенков, Васил Коларов, Антон Югов, все хора които са се сдружавали даже по шуро-баджанашка линия даже буквално, а в същото време са се чудили как да си забият нож в гърба един на друг и как да насилват обикновения български народ, който им работи и ги храни!
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Оранжевата гвардия на Александър Стамболийски (друг важен булевард в София пък е кръстен на него), те не са ли фашисти? Официално не, на практика да, според убеждения и според постъпки също да. Военният съюз и Народният сговор които правят преврат на Стамболийски не са ли фашисти? Фашисти са, много ясно. Покрай тях се сетиш за Кимон Георгиев и Политически кръг "Звено", те не са ли фашисти? А, не бе, крайно десни само, може би, а? И същият после лидер в Отечествения фронт (комунисти-фашисти).
161
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ванче Михайлов бил не знам си какъв си, ми добре, не ми казвате нищо ново. В София има булевард кръстен на Тодор Александров. Един от най-известните булеварди в София. Питай кой е дал отровата на Яворов. И кой бил приятел с Ванче Михайлов. Дреме ми на щепселa. И по царско време са били фашисти и през комунизма са били фашисти и в напи дни са фашисти. При Илинденско-преображенското въстание правят погроми над мирни мюсюлмански села, вместо да се сражават с гърци, сърби и официалната турска власт.
160
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"излъчено във България около започването на Голямата екскурзия" - брато, нали се сещаш, че вълкът козината си мени, но нрава не. Македония е продадена от разни българи за 2 ризи буквално. И едните и другите и третите са все почти едни и същи, просто драпат по различен начин за пари и власт. Сам си написал за Голямата екскурзия. Т.е. и комунистите са били фашисти де факто. След убийството на Югославския крал в Марсилския атентат, в България е обявен национален траур. Българите обичат да са слуги.
159
0
 
1
 
! Отговори
ПОГРЕБАНИ СТЕ преди 9 месеца
Последното интервю на бившия съратник на Адолф Хитлер-ВАНЧЕ Михайлов бе взето от "журналиста Тодор Живков от Правец" излъчено във България около започването на Голямата екскурзия........Ванче Михайлов ВАЖНА звезда на тероризма укриваща се в Италия и пред погледа на тайните служби на Ватикана и Италия българските журналисти си го интервюират в Италия.........Във България НЯМА НАЦИОНАЛИСТИ и никога няма и да има защото има безмозъчни червени от БКП и ДС промити маркс-мозъци неспособни на Еволюция
158
0
 
0
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 9 месеца
Малко ви е бил боят, наркомани
157
0
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 9 месеца
ДРУГИЯ ПЪТ , НА МАЧ В СКОПИЕ , ХОДЕТЕ С ТЕНЕКИЯ НА ГЗ, И АРОМАТИЗИРАН ВАЗЕЛИН , ЩОТО ТАМ НЕ Е СОФИЯ!
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То и в разгара на Възродителния процес в крещяща срещу нас Италия отиде червена комунистическа Тодор Живков делегация и пред погледа на тайните служби на Ватикана и Италия взеха интервю от укрития се в Италия Ванче Михайлов.........мноу пичалба
155
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На 14 април 1933 година Иван Михайлов, Анте Павелич и Хасан Бей Прищина (Хасан Бериша) изработват проект за съюз между ВМРО, Усташа и Косовския комитет за съвместна дейност срещу Югославия. Ответната визита в Загреб се осъществява в 1942 г. В резултат започва да излиза списанието "Загреб - София". През 1934 Анте Павелич участва в подготовката на убийството на югославския крал Александър Караджорджевич и френския външен министър Луи Барту при атентата в Марсилия, където участва Владо Черноземски.
154
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И цялата работа е, че македонските полицаи със стокхолмски синдром, които мразят България и обичат Сърбия, се чудят как да създадат раздор между българите и албанците. И на въдицата се хващат най-мaлoyyyмните хора, а такива в България изобилстват. И открай време под диктовка на Сърбия и Русия, говорят лоши неща за албанците, обиждат ги и т.н. Ама Косово било сръбско, ама Македония била сръбска. Алллоооо! Нито едното, нито другото са били сръбски. И подозирам, че и сега някакви наши са обиждали.
153
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вероятно почти НЕ съществува албанец в Македония, който да не харесва българи, поради една много проста и прозаична причина, а именно, че исторически погледнато ВМРО (автентичното, българското от едно време) и другите БГ организации са имали общи интереси срещу сръбския поробител. Много често са имали общи четници, общи комитети, имали са сътрудничество. По абсолютно аналогичен начин стоят нещата с усташкото движение в Хърватско. Просто в БГ има предатели сърбопоклонници и русофили.
152
5
 
6
 
! Отговори
Тва да не е преди 9 месеца
Като на платен митинг да ви пазят милиционерите, там е друго
151
7
 
8
 
! Отговори
Самоа преди 9 месеца
Нека сега родителите на това момче да отидат да потърсят сметка на тези предатели като от продължаваме промяната ГЕРБ ДПС и останалите партии които са допуснали Македония за преговори на Европейския съюз да потърсят сметка точно от кокорчо и Кирчо това са най-големите предатели на БългарияИ не само те родителите на това момче а всички фенове на Левски да потърсят сметка на предателите на БългарияИма една българска поговорка не е луд дето яде баницата ами този дето му я дава
150
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва една специална операция и за македония
149
3
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 9 месеца
Боя с бидони е нещо ново , принос в битките между футболните фенове..Дерзайте.
148
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-голяма *** от шиптерите, в Европа няма, гнусно племе, дори и албанците от Албания ги ненавиждат.
147
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не сме един народ с македонците. Имаме общ произход, но те вече са отделна нация, продукт на великосръбската имперска доктрина. Те са малък и озлобен народ, подпрян от демографската тояга на шиптърите, която в близките две-три десетилетия ще ги ликвидира. И остатъците от македонците ще отидат при тези, които са им най-мили , тези, които са ги обезбългарили през 20 век с терор и насилие - сърбите!
146
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Шкупи значи Скопие на албански. Отборът е на албанците в Скопие, феновете са бити в албанският квартал Чаир. Така че обикновените македонци нямат нищо общо с това престъпление, общо имат албанците, с които така упорито, американското посолство ни сгодява. И ни настройват срещу македонците, с които по принцип сме един народ