Цветанов: Случаят с нарязаното момиче е поредно посегателство, заметено под килим

Крайно време е правосъдната система да започне да функционира ефективно
29 юли 2023 21:09, Йоана Цонева
75
Цветанов: Случаят с нарязаното момиче е поредно посегателство, заметено под килим
Снимка: БГНЕС

"За съжаление сме свидетели на поредното посегателство, “заметено под килима” от т. нар. ни правосъдна система, която все по-видно отсъства от функциите си. 18-годишно момиче е брутално нарязано с макетно ножче и със същата жестокост му е обръсната главата, от приятеля ѝ." Това написа във фейсбук профила си бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Последиците са 400 шева, а за душевното състояние на момичето и семейството ѝ отраженията ще са неизмерими.

Като бивш вътрешен министър съм категоричен, че този случай трябва да бъде разследван и виновникът да бъде съден, а не просто задържан за 72 часа и пуснат на свобода, с аргумента, че това било лека телесна повреда.

Подобни хора са опасни не само за жертвите дръзнали да наранят, под каквато и да е форма, а за цялото общество. Веднъж извършили подобни действия, те ще посегнат отново и последиците може да са фатални.

Крайно време е правосъдната система да започне да функционира ефективно.

Като баща на три дъщери не смея да си помисля какво е изживяло това невинно момиче, каква травма ще понесе занапред от преживяното. Да спрем да сме свидетели на ежедневните трагедии! Да се поеме политическа отговорност и съдебната власт да приложи цялата сила на закона срещу насилието, гаврите и убийствата!", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
14
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 9 месеца
Цецо, мълчи, че си за затвора. С 1200 лв заплата купил имот за 2 милиона. Аре си мълчи.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
шесто, ако правосъдната система функционира, то ти трябва да си в затвора и с конфискуван апартамент
12
3
 
12
 
! Отговори
toti преди 9 месеца
Явно набързо всичко се потулва и ЗАЩО !!!- може би добре обгриженото момченце,не знае що за болка испитва човек при такива нарязвания и е добре да му се направят няколко подобни нрезчета за да осъзнае деянието си и да се покае иначе съда и да си трае,БАЩАТА НЯМА ДА ГО ОПРАВДАЕ !!!
11
5
 
21
 
! Отговори
Право на мнение преди 9 месеца
Това е не само физическа, а и психическа травма, морален ущърб и психопата трябва да лежи в затвора, защото следващата му жертва може да не оживее, след като българското правосъдие е толкова толерантно и меко с престъпниците! Стига сте ги галели тези псохопати! Дайте справедлива присъда! Знаете ли защо в Южна Корея не се бият, макар да пият - защото за един удар трябва да заплатят 1 милион вона за физически и морален ущърб.
10
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво са тия макетни ножчета,за стереопор ли,картон,глина или още за някакви макети-дизайн от материал за промишлени изделия бързо втвърдяващ се,виж китайско ножче е по разбираемо и по какво ще се съди без аудио-видеонаблюдение директно от камера в помещението или на улицата,че да се види как е извършено нарязването на момичето от нейния компаньон,а не от някои други използвали подходящият момент да се изгаврят с нея и да отмъстят за назидание на трети замесени с тях или техният тартор,кооптор.
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този престъпник трябва да бъде осъден за: домашно нападение, нанасяне на ТЕЖКИ телесни повреди,тежко психическо разстройство на жертвата,тежко психическо разстройство на близките на жертвата. Трябва да бъде осъден незабавно за всичките престъпни действия! Защо е пуснат на свобода??????? Нима няма доказателства???????? Да видим как работи бълг.съд! Всичко е от ясно по-ясно!!!!! ТРЯБВА СЪДЪТ ДА МУ ДАДЕ МАКСИМАЛНИТЕ НАКАЗАНИЯ!!
8
2
 
12
 
! Отговори
Златното ухо преди 9 месеца
А кой беше министър на вътрешните работи и назначаваше куцо, кьораво, сакато, *** и Пульо и всякакви мутри и некадърници в полицията и службите? За незаконните подслушвания и показни арести, по които след това държавата плащаше обезщетения по дела в Страсбург, да не говорим.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Момчето казало, че нямат доказателства, а жертвата била наркоманка.Вузможно е да обърнат защитата, че сама се е нарязала. Нищо вече не ме очудва.
6
2
 
12
 
! Отговори
Гост преди 9 месеца
Това е в резултат на вашето уп..ние с боко. С чужди коне трудно се краде.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цеци, кой ще осъди съдията, пак ли ще чакаме Господ!?
4
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 9 месеца
Има такива и подобни десетки случай на който не се дава гласност.Съдебната система се подиграва с хората и жертвите.Без драстична чистка не може да има промяна.
3
2
 
23
 
! Отговори
истина е преди 9 месеца
Щеше да имахме държава ако ти и боко бяхте в една килия още преди 15 години , ама нямаме !
2
3
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 9 месеца
Браво на г-н Цв. Цветанов, че не си почива и да говори само общи приказки, ами вместо това наднича под килимите, при това съвестно и старателно, за да открие дори и най-малката мръсотия, заметена под някой килим, а след като я открие с блеснала радост в очите, веднага да протича до следващия килим и да огледа отдолу за да си намери нова мръсотия. Браво!
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А защо требе да знаем кво е казал Цвъци ? Той къф е ? Айде подкарайте ги наред ... да яхнат вълната както се казва.