Цветанов: Случаят с нарязаното момиче е поредно посегателство, заметено под килим

Крайно време е правосъдната система да започне да функционира ефективно
29 юли 2023 21:09, Йоана Цонева
75
Цветанов: Случаят с нарязаното момиче е поредно посегателство, заметено под килим
Снимка: БГНЕС

"За съжаление сме свидетели на поредното посегателство, “заметено под килима” от т. нар. ни правосъдна система, която все по-видно отсъства от функциите си. 18-годишно момиче е брутално нарязано с макетно ножче и със същата жестокост му е обръсната главата, от приятеля ѝ." Това написа във фейсбук профила си бившият вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

"Последиците са 400 шева, а за душевното състояние на момичето и семейството ѝ отраженията ще са неизмерими.

Като бивш вътрешен министър съм категоричен, че този случай трябва да бъде разследван и виновникът да бъде съден, а не просто задържан за 72 часа и пуснат на свобода, с аргумента, че това било лека телесна повреда.

Подобни хора са опасни не само за жертвите дръзнали да наранят, под каквато и да е форма, а за цялото общество. Веднъж извършили подобни действия, те ще посегнат отново и последиците може да са фатални.

Крайно време е правосъдната система да започне да функционира ефективно.

Като баща на три дъщери не смея да си помисля какво е изживяло това невинно момиче, каква травма ще понесе занапред от преживяното. Да спрем да сме свидетели на ежедневните трагедии! Да се поеме политическа отговорност и съдебната власт да приложи цялата сила на закона срещу насилието, гаврите и убийствата!", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
13
 
! Отговори
Стария хъш преди 9 месеца
Вината е на съдиката.имаш побой това е криминално нарушение и се наказва с пандиз от 10 години нагоре в америка.за телесни повреди е друго нарушение за което требва да получи парична компенсация.така е по цел свет само в бг. има оште таламуд закони.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя па от къде изпълзя?!
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само бой по насилника! Това помага! Или протест пред подалата оставка областна управа! Никой не му е виждал очите на областния мискинин, а е вече там за 2-ри път!
31
1
 
20
 
! Отговори
Нено преди 9 месеца
Къде са представителите на фенклубовете на Ботев,Левски, ЦСКА, Берое, Черно Море, Спартак Варна, Локо Пловдив, Миньор? Къде сте да защити едно българско момиче- утре може да е Вашата жена, дъщеря, майка, леля или просто приятелка. Къде сте, ще се включите ли или подкрепяте насилника?
30
21
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 9 месеца
Не че го подкрепям тоя извършил това недобро деяние, но момата какво е направила, че да се стигне до това?
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И този търкаше седалките и мокета в Парламента 10 години и не свърши нищо полезно, сега на гърба на момичето излиза да чете морал! Къде беше ти? Къде ви бяха промените в законите за подобни жестокости?
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как спи този съдия дето е пуснал на свобода това чудовище бе?Какви са тия хора?Каква съдебна система бе, какво става тука?Айде, че не хващат политиците и олигарсите, които крадат милиарди сме свикнали, но и такъв случай зверски и да го пуснат на свобода. Ей няма оправия тази държава - все по-зле
27
3
 
14
 
! Отговори
Абе преди 9 месеца
Селски тарикате тип охранител, я ела за малко до София, в кв. Овча купел да ти обясниме ние как ги виждаме нещата, само кажи къде и кога.....
26
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Държавата буквално замита под килима всеки случай на пострадал или потенциална жертва на домашно насилие! В обществото няма създадена нетърпимост към насилието като криминално деяние, има бездушие или негативно мнение за жертвата. Това е убийство на квадрат! Момичето трябва да съди директно България в Страсбург, че отказва да ратифицира ИК, според която престъпление като това би получило най-тежкото възможно наказание
25
3
 
16
 
! Отговори
Чобан Шабан преди 9 месеца
Такива първосигнални неандерталчета като този юнак изпразват от съдържание българската история. Вижте му татуса Свобода или Смърт на ръката и си задайте два въпроса: свобода от кого, не е ли малко закъснял с има няма 150 години, и второ подобна дилема не е ли демоде в 21 век. В момента този лозунг по приляга на фанатизиран ислямист опасан с колан с динамит. Въобще няколко опростачени генерации дишат и се рат по българката земя. И не винете другите народи за това.
24
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
До Анонимен Да е тежко, да е тежко, колко да е тежко?! Какво е тежко престъпление пише в НК, чети! Отделно от това, сигурно става въпрос за т.нар. работно обвинение, първоначално, без да са събрани всички доказателства, без да са извършени всички експертизи. Няма и как да е по друг начин, защото наказателното производство е образувано от няколко дни. Защо не се води за опит за убийство, напримен? Ами питайте МВР, вероятно те са го образували с първо действие по разследване! Ама то се чете!
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Избягал е. Сега съдийката, дето го пусна да влиза в Сливенския. Трябва да има някакво възмездие!
22
3
 
9
 
! Отговори
Лифт преди 9 месеца
Този папуняк с външния асансьор ли слезе или свътрешния ? Досега бе в асансьора, за какво ли е излязъл от него ?
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя е силен поддържник на истанбулската джендерология.
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 20 Тук не става въпрос за побой, а за рязане и измъчване на жив човек. Това е много по-тежко престъпление от това да набиеш някой. В случая също я е бил след като й е счупил носа и не си отваря окото.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Родителите, приятелите и жената кога разбраха, че зетят е лош и плаши цялото град Стара Загора?
18
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тя го е взела това лошо момче да бие другите, а то набило нея. Ама, не е честно така. И родителите, приятелите са знаели, че момчето е с авторитет в града, има връзки, стабилен е, има пари, родителите му са важни хора в града. Е, биело е този и онзи из града бандит, но те са си заслужавали. Нещо като Джинко с атевето. И не е мухлю като съучениците на жената.
17
3
 
17
 
! Отговори
ЧИСТ КАТО СЪЛЗА?! преди 9 месеца
Тоя когато го осъдиха на първа инстанция на 4 години затвор,после уж случайно в спор за паркиране застреляха свидетеля компютърен специалист в Крива река,а после случайно вещото лице с доказателство по делото в автомобила му,се разходи до тоалетната и то изчезна.Та е ''ЧИСТ'' като сълза!!!!!!!!!!!!!!оПРАВДАХА ГОООООО!!!!!С парите от шкафа апартаменти колекционира!!!!
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това не е лека телесна повреда а е тежко престъпление с измъчване. Това е много тежък случай и си личи че прокуратурата и съда не са подготвени. Не знам що за хора са в прокуратурата и съда за да пускат на свобода такъв престъпник, но явно не стават за работата за която им се плаща.
15
3
 
18
 
! Отговори
Реформатор преди 9 месеца
Промените в НК трябва да бъдат едни-единствени. Да се премахне принципа на кумулация на наказанието лишаване отсвобода за повече от едно престъпно деяние. Тоест, за всяко такова да се постановява отделна присъда и после да се събират. Така, ще се събират едни хубави десетки и стотици години затвор и достатъчно време за превъзпитание.