Бивш следовател пита: Защо Георги е бил на свобода?

Късметлии сме, че на свобода не е направил нещо по-лошо, смята Мариела Георгиева
Обновена: 31 юли 2023 09:09 | 31 юли 2023 08:45, Анисия Иванова
67

Мирно шествие в подкрепа на момичето, което беше жестоко нарязано с макетно ножче от своя приятел, се организира днес в Стара Загора. Демонстрации се очаква да има също в София и други градове в страната.

"Винаги ми е било трудно да дишам, когато говоря за случай на насилие и за отчаянието, в каквото се намират обикновено жертвите. Това е кошмарно нещо. Аз съм потресена, че нашите народни представители нямат затруднения да дишат. Базирано на брифинга от вчера, разследващите полицаи са си вършили работата, изпратили са доказателства в Националния институт по криминалистика, друг е въпросът защо не сме видели резултатите. Ако работех в Щатите, всичките тези неща щяха да бъдат изпратени веднага и веднага с прокуратурата щеше да бъде взето решение за задържането на индивида", каза бившият следовател от отдел "Домашно насилие" в Тексас, член на БАПА и на движението "Лицата на неродените пеперуди" Мариела Георгиева в студиото на "България сутрин".

"На нашата полиция трябва да ѝ се има повече доверие да взима решения на място. Ако аз разследвам подобен случай, виждам тези наранявания и взимам решение дали е лека, или среда телесна повреда. Това са умишлени 21 разреза, това показва една особено жестокост. Обръсната глава е едно унижение за жертвата и това е психичен тормоз. Един разрез, за да изисква да бъде зашит, значи той е много дълбок", допълни тя.

Още по темата

Извършителят на деянието Георги Николаев е изпращал заплашителни съобщения на жертвата два дни преди да нахлуе в дома ѝ. Стана ясно, че жертвата се е обърнала за помощ към бившия си приятел.

"От една страна психологията на човека под домашно насилие е фактор за това той да си мълчи. Той е манипулиран и не вярва в собствените си сили и в системата. До голяма степен това и системата е проблемът, но не само. Манипулацията е изключително голяма. Те се срамуват и нямат доверие на най-близките си", заяви още Мариела Георгиева.

"Как може да има хора, които да застанат на страната на насилника?! Това, което се случва, е доказателство, че когато една птичка запее, става цял хор. Проблемът е, че трябва да се стигне до този взрив на общественото недоволство, за да се случи нещо. В НС се взимат решения, които не променят нищо. Прие се Закон за защита от домашно насилие, и какви бяха промените? Никакви. Това е поредна бюрократична структура. Просто една възможност за поредната конференция. С какво помага това?"

Според госта трябва да се разшири дефиницията за домашно насилие и да включва тези лица, които се намират в интимни отношения дори да не живеят заедно.

"В случая би обхванало и това момичето от Стара Загора. Трябва да се добавят и лица, които споделят едно домакинство независимо дали са в интимни отношения. Трябва да се махне тази системност, това е безумие", настоя Георгиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Само преди няколко месеца Георги Николаев е бил на пробация - отново за агресивно поведение.

"При положение, че всичките тези доказателства за криминалната му история са факт - защо е бил пуснат? Това е некомпетентност. Невероятни късметлии сме, че докато е бил на свобода не е направил нещо по-лошо", каза Мариела Георгиева.

Тя беше категорична, че, ако това се беше случило в САЩ, Георги "щеше да си чака съдебния процес в ареста".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Решението е много просто - обявяваме война на сащ, след по-малко от 24 часа сме техен щат и започват да действат техните закони. Може би тогава ще се оправим
33
2
 
4
 
! Отговори
Балкански примати преди 10 месеца
Антропологично се вижда дегенерацията на българския народ първо в НС - стригани глави, заекващи четци при думи със средна трудност, бой по пътищата или плажа. Да изброявам ли още? И понеже вече има целодневно банани при матите са щастливи и си мислят, че живеят в най-добрата страна в света! Само така! Дерзайте!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пита,ама няма кой да му отговори.Корупция или бездушие?Или и двете?
31
0
 
6
 
! Отговори
ами преди 10 месеца
Защо в подкрепа на "момичето",това не трябва да се разглежда като отделен частен случай.който попадна в медиите и затова получи гласност.Трябва шествието/ята трябва да са ЗА обективност на прокуратура и съд и ако трябва да се променят правилата за наказания към тези хора,представляващи тези инситуции,защото сега действащите като "мъмрене" и т.н.НЕ СА давали никакъв резултат и няма и да дадат и чак тогава ще може да се надяваме като повдигат обвинение или осъждат да имат едно на ум,защото 400 шев
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като му гледам татуировките на касапина, сигурно е от парадните патриоти на копейката.
29
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е защото не се подписахте на антиджeндъpската подписка на Нинова. Ако се бяхте подписали Георги Николаев щеше да се подплаши и нямаше да посегне на момичето.
28
0
 
8
 
! Отговори
Един там преди 10 месеца
Този и такива като него са за дълго време при Бай Ставрев...Може и въжето, това също е добър вариант!
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е българската съдебна система, каквата е съдебната такава и цялата държава - неработеща и корумпирана.
26
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Момичетата харесват лоши момчета
25
0
 
12
 
! Отговори
ppppppppp преди 10 месеца
Съдийката в кауша.Тази съдийка веднага да ходи да бере капини
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
абе защо не се разровят журналистите да потърсят колко такива урода са на свобода и защо ?!!!
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички знаят коя "партия" в парламента е радикална и неофашистка. Неин симпатизант е дeгeнерата нарязал момичето.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има все още доста съдии и прокурори в България ,които получават пари от РУСКОТО посолство , за защита на ***.ове и агенти работещи ,срещу България !!!! Изключително важно е прочистването им от съдебната система..
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има все още доста съдии и прокурори в България ,които получават пари от РУСКОТО посолство , за защита на *** и агенти работещи ,срещу България !!!!
20
1
 
22
 
! Отговори
777 преди 10 месеца
Това е деяние граничещо със садизъм, което е гаранция за 100% умисъл. На лице е и рецедив. Във всяка една нормална, правова държава би последвала бърза и строга ефективна присъда.
19
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Държавата не е виновна, че съдиите са корумпирани... Хората са виновни, че не възпитават добре децата си и не ги наблюдават.
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВЪЗРАЖДАНЕ ,Трябва да се забрани, а КОПЕЙКИН ,да бъде изправен ,пред СЪДА ,за държавна измяна !!!
17
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сама си е виновна. Каквото потърсило, такова намерило. Като не спазва правилата на играта, излага човека, прави го за смях и го прави на мухлю пред приятелите му, познатите, роднините, целия град, колегите. Целият град го познава и уважава, а тя го излага и всички в града му се подиграват и се шегуват с него. Това нанася непоправими психически травми за цял живот. Достойнството на човека, уважението изчезва. Не може да работи, да се весели, крие се от целия град от срам.
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изро.дът извършил зверствата е ЧОВЕК НА КОПЕЙКИН !!! Има още много съдии и прокурори, които получават пари от РУСКОТО посолство ..Спомнете си ,когато русо.сифилистика Малинов ,беше пуснат от съда, да пътува за Москва, въпреки забраната !!!
15
7
 
14
 
! Отговори
Възраждане преди 10 месеца
Садиста е активист на Възраждане, пиятел на Копейкин!