Бивш следовател пита: Защо Георги е бил на свобода?

Късметлии сме, че на свобода не е направил нещо по-лошо, смята Мариела Георгиева
Обновена: 31 юли 2023 09:09 | 31 юли 2023 08:45, Анисия Иванова
67

Мирно шествие в подкрепа на момичето, което беше жестоко нарязано с макетно ножче от своя приятел, се организира днес в Стара Загора. Демонстрации се очаква да има също в София и други градове в страната.

"Винаги ми е било трудно да дишам, когато говоря за случай на насилие и за отчаянието, в каквото се намират обикновено жертвите. Това е кошмарно нещо. Аз съм потресена, че нашите народни представители нямат затруднения да дишат. Базирано на брифинга от вчера, разследващите полицаи са си вършили работата, изпратили са доказателства в Националния институт по криминалистика, друг е въпросът защо не сме видели резултатите. Ако работех в Щатите, всичките тези неща щяха да бъдат изпратени веднага и веднага с прокуратурата щеше да бъде взето решение за задържането на индивида", каза бившият следовател от отдел "Домашно насилие" в Тексас, член на БАПА и на движението "Лицата на неродените пеперуди" Мариела Георгиева в студиото на "България сутрин".

"На нашата полиция трябва да ѝ се има повече доверие да взима решения на място. Ако аз разследвам подобен случай, виждам тези наранявания и взимам решение дали е лека, или среда телесна повреда. Това са умишлени 21 разреза, това показва една особено жестокост. Обръсната глава е едно унижение за жертвата и това е психичен тормоз. Един разрез, за да изисква да бъде зашит, значи той е много дълбок", допълни тя.

Още по темата

Извършителят на деянието Георги Николаев е изпращал заплашителни съобщения на жертвата два дни преди да нахлуе в дома ѝ. Стана ясно, че жертвата се е обърнала за помощ към бившия си приятел.

"От една страна психологията на човека под домашно насилие е фактор за това той да си мълчи. Той е манипулиран и не вярва в собствените си сили и в системата. До голяма степен това и системата е проблемът, но не само. Манипулацията е изключително голяма. Те се срамуват и нямат доверие на най-близките си", заяви още Мариела Георгиева.

"Как може да има хора, които да застанат на страната на насилника?! Това, което се случва, е доказателство, че когато една птичка запее, става цял хор. Проблемът е, че трябва да се стигне до този взрив на общественото недоволство, за да се случи нещо. В НС се взимат решения, които не променят нищо. Прие се Закон за защита от домашно насилие, и какви бяха промените? Никакви. Това е поредна бюрократична структура. Просто една възможност за поредната конференция. С какво помага това?"

Според госта трябва да се разшири дефиницията за домашно насилие и да включва тези лица, които се намират в интимни отношения дори да не живеят заедно.

"В случая би обхванало и това момичето от Стара Загора. Трябва да се добавят и лица, които споделят едно домакинство независимо дали са в интимни отношения. Трябва да се махне тази системност, това е безумие", настоя Георгиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Само преди няколко месеца Георги Николаев е бил на пробация - отново за агресивно поведение.

"При положение, че всичките тези доказателства за криминалната му история са факт - защо е бил пуснат? Това е некомпетентност. Невероятни късметлии сме, че докато е бил на свобода не е направил нещо по-лошо", каза Мариела Георгиева.

Тя беше категорична, че, ако това се беше случило в САЩ, Георги "щеше да си чака съдебния процес в ареста".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
24
 
! Отговори
Безспорен факт! преди 10 месеца
Болшинството индивиди с мускули и безчет татуировки по тялото си, са с увредена психика и твърде малко гънки по мозъка... Дрогата и стероидите си взимат своето.
13
2
 
12
 
! Отговори
None преди 10 месеца
Пробита държава
12
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жената като го е видяла, много го е харесала. Хубави татуировки, пробивен, борещ се, силен човек. На нея не и трябва мухлю, който няма да държи на връзката им и ще я оставя на други да я закачат. Всички мухлювци ще бягат, когато я видят с него. Целият град ще уважава двойката, ще поздравяват и ще подаряват подаръци, от уважение.
11
0
 
18
 
! Отговори
Отговарям преди 10 месеца
Защото съдийката го е пуснала. Следователю, питай срещу колко пари го е пуснала и кой ги е платил!!!!
10
3
 
12
 
! Отговори
Хм.... преди 10 месеца
Случило се е преди повече от месец ама съд и прокуратура се задействат чак сега ... били се самосезирали , разбииш ли . А иначе , обичайна за БГ-ту ситуация , старозагорска батка нашарен с татуси и с единия крак в затвора и неговата любима , дето си пада по лоши момчета са имали кратък скандал на тема "Що спиш с други, ***. Ша ти закача главъта"... Резултата , батката я е нарязал и ОСТРИГАЛ за да не може да съблазнява други батки и да се кротне поне малко. Сега него ще го стрижат рецидивистите..
9
5
 
11
 
! Отговори
42 преди 10 месеца
Две неща: 1.Наказателното право е кодифицирано. Мястото на текстовете за подобни гадости си е в НК, а не в отделен закон. Няма отделни закон за кражбата, закон за убийствата и т. н.2. Точно пък Щатите са известни с безумни пускания под гаранция.Иначе все едно не знаем къде живеем. Не е ли в същата държава, където наркоманското изчадие, убило Милен Петков след четири години ще е пак на свобода, а мутрата синче на прокурор в Перник два пъти е под домашен арест! за да плаши свидетелите?
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 3. Долен лицемер.
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жената харесвала лошите момчета, татуировките, мутренската естетика. Да не е мухлю като съучениците и, а да може да бие и да я защитава. Да се е доказал, че може да бие, да има за доказателство няколко прояви и да докаже, че е способен да я защитава с бой.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 3:Не е от Възраждане.Спри да лъжеш!Ако е гласувал за тях на последните избори това не означава нищо.За Кирчо и Бойко също татуирани престъпници са гласували.Ти какво си мислиш?!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А защо настоящите не питат ?
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо ли?Да може от ПеПето и ДеБето после да правят пропаганди.За любовно писмо към Магарев веднага затварят,а за 400 шева пускат.Как така?Пуснали са го,за да се скандализира обществото и да правят пропаганди после.Веднага излезнаха с опорки вместо да вземат мерки.
3
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този е от хората на КОПЕЙКИН .Има още много съдии и прокурори ,на които руското посолство плаща .Спомняте си случая, когато съдия пусна русо.сифилистика Малинов !!!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Туй малко зло ли е?
1
0
 
16
 
! Отговори
Anonimen преди 10 месеца
Че те такива психопати са си на свобода полицията си ги пази този най много да влезе за 2-3 месеца в затвора