Мис "България": Психолози поискаха пари, за да борим насилието

Венцислава Тафкова също е била атакувана с макетно ножче
4 авг 2023 09:41, Стела Стоянова
242
Мис "България": Психолози поискаха пари, за да борим насилието
Снимка БГНЕС, архив

"Реакцията на класната беше - Венцислава, това са лиготии", заяви Мис "България" 2020 Венцислава Тафкова по Нова тв. Преди няколко дни тя публикува в социалните мрежи своята изповед, че на 13 г. е била атакувана с макетно ножче.

"Това бе първата ми невинна ученическа любов. Момчето бе с 2 г. по-голямо от мен. Сама се оправих. Отидох да ме зашият с униформата", допълни тя.

И прибави, че е била подложена и на други издевателства като ученичка. Била е бита от свои съученички, ритана и обиждана. Сега обаче не се срамувала от белега си.

Още по темата

"Най-лошото е, че когато станах "Мис," исках да се борим точно с това. Да правим час на класния, други идеи. Защото май така възпитават момчетата. Но водещи психолози ми отказаха, защото нямало заплащане", допълни тя.

Всеки ден тя получава съобщения в социалните мрежи от други жертви на насилие, след като публикувала изповедта си.

Припомняме, че миналата седмица в редица градове на страната имаше протести срещу домашното насилие и безнаказаността на извършителите, както и в подкрепа на 18-годишната Дебора, нарязана с макетен нож.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още по темата: Миснасилиемакетен нож
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
3
 
2
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До анонимна 174 Защото са троловe. Плащат им да защитават дадена позиция с цената на обиди, неоснователни обвинения към другите пишещи, докато се откажем и под статията останат само техните коментари - в защита на позицията на престъпника.
174
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена 175. Дрънкате безмислици. Ако живееш в едно общество в което например е задължително да си удряш главата в стената всеки ден, то и ти ще я удряш понеже така ще те възпитат че е нормално и друго няма.
173
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До анонимна 174. Оплели сте се като патета в кълчища
172
3
 
1
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
Липсата на възпитание няма как да се оправдае. Това за сведение на пишещите тук троловe, които ме нарекоха лека жена и изкуфяла бабичка, защото не са ми на нивото да спорят с мен. Аз никого не обидих. Защото се справям на моето ниво. Пожелавам ви да ви нарежат зверски с макетен нож, вместо да ви изневерят, докато вие , на свой ред, изневерявате. Така, надявам се, ще сте щастливи.
171
4
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 9 месеца
До за този мъж...... обяснете ми ама подробно, защо обвинявате само жените, дето били ходели с този. Защо само и само те са виновни, а той някакъв перфектен? Тук сте се събрали някакви с безкраен мъжки шовинизъм, и се надпреварвате да плюете ту една жена, ту някоя от силиконовите хубавици, дето са такива точно заради вас, по-точно за една част от вас, дето уумммирате за такива к....ви. Иначе ще са скромни момичета, дето метат банки и училища напр.
170
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Една жена- Значи всички се възмущават,че я е рязал,нападал и така нататък. Естествено,че е недопустимо. Но се ядосваме и на такива жени които се хващат с такива мъже. И после ох какво стана. Искаме да ти кажем,че проблемът не е само в мъжете,но и в жените. Сигурен съм,че този е нападал и доста мъже. И вероятно тази е знаела,че е агресивен. Като бие някой друг обаче му се кефи какъв е мъжага. Като я набие и нея вече не е смешно нали.
169
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Една жена, няма смисър нищо да обяснявате. Много внимателно прочетох коментарите, всички врещят срещу силиконката, как ходела с женени, не мислела , забележете, а семейството му, как не я възпитавали и всичко в този дух. И къде са коментарите срещу мутрата - на практика никъде, само някои и то нищо не казват освен че не го оправдавали, но че тя е виновна! Главното - че тя е виновната, как от малка еди-какво си, ами пълнолетния дето я забърсал, невинния той, невероятно какво чета.....
168
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Вие ме обиждате за пореден път." --- Ама чакай малко бе, какво значи "обиждате ме"? Нали според теб вреда носи само физическото насилие??? Нали за теб обидата над хората нищо не означава. Унижението, изневярата, обидата. Аз ти казах, че звучиш като бабичка, което е факт, пък ти ми се правиш на обидена. Което даже не е обида. Пък сама казваш, че нямало значение кой с кого си го слага, пък чакаш никой да не си помисли след такова изказване, че си леконравна. Е как да стане?
167
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена - НА НАС ВСЕ ЕДНО НИ ПРИЯТНО ДА СЕ ПРАВИШ НА ДЕБОРА И НА СЪД И НИЕ ДА СЕ СЪГЛАСЯВАМЕ СЪС ВСИЧКО. Какво се повикало такова се обадило - БУМЕРАНГ(КАРМА). Сега да разберат , защо ЖЕНИТЕ им се случват тези неща
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена "Казвам Ви, че нас, като общество не ни засяга липсата на морал у тези индивиди. Неприятно е, че ги има, но не е опасно за живота ни." Е как да не ни засяга? Напротив, засяга ни, защото са потенциално опасни за нормалните хора! Кой ти гарантира, че някоя мутра няма утре да реши да те пребие или кълца защото нещо не му харесваш?
165
4
 
1
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 164 Повече няма да споря с Вас. Вие ме обиждате за пореден път. Няма смисъл. Явно сте на неговото ниво и най-вероятно сте му роднина или приятел и сте тук с цел да го защитавате. Не сте истински коментиращ. Беше ми неприятно.
164
3
 
2
 
! Отговори
.... преди 9 месеца
Интересно дали силикона и са го сложили безплатно. Защото освен да избива комплекси няма защо да си го слага. И туй че се я били съученичките ѝ показва колко е наред.
163
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена "Но, по тази логика, значи и тя не е виновна." - ТУКА ТОВА ТИ СЕ ОБЕСНЯВА , ЧЕ Е ВИНОВНА ЗАРАДИ ЧЕЛЕНАСОЧЕНА ПОЛИТИКА НА ОПРОСТАЧВАНЕ НА НАЦИЯТА. Нещо почна сама да си ПРОТИВОРЕЧИШ!!!
162
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Защо този мъж, който си има жена и дете, е бил с нея?" - Звучиш като все едно си изкyфяла бабичка. Толкова ли не схващаш, че той най-вероятно просто е направил дете на някаква? Това което са имали, не е било истинско семейство. То е очевидно. То и жена му за да се хване с него, значи не е била стока. Още малко ще питаш имали ли са църковен брак, подписали ли са в общината. Проблемът е защо някакво момиче в училище ходи с някакъв по-възрастен с дете. Да го изолират там и това е само решението.
161
2
 
1
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 161 Няма как той да е виновен, но не съм му мълчала. И срещу него съм протестирала, за което е бил виновен. Но, по тази логика, значи и тя не е виновна.
160
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 159 Щом си е тяхна, както казах и аз, очаквам извинение.
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена Питам Ви Вас: Защо този мъж, който си има жена и дете, е бил с нея? - ПИТАЙ ТОЗИ КОЙТО БЕШЕ 12 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ И ВИ ЗАЯВИ В ПРАВ КОНТЕКСТ : Вие сте про-с-ти и АЗ съм пр.... и за това се разбираме!!!!!!!!!!!! Защо МУ мълчахте?
158
0
 
1
 
! Отговори
До 135 преди 9 месеца
"Утре мама и тате като ги няма вече на този свят и това дете водено вечно на психолог,за да му съчувстват и да го успокояват няма да знае как да оцелее само"---------------Как да оцелее само!? Вие говорите за отношения касаещи оцеляване в джунглата (да, България винаги е приличала на джунгла, в която всеки трябва да оцелява НЯКАКСИ, сам! )Но в едно нормално общество всеки, който има нужда от помощ, трябва да я получи- било от психолог, било от някой друг. А нали целта е да сме общество, не джу
157
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До една жена 156. Че откъде да знаем що е бил с нея ? Тяхна си работа.
156
1
 
0
 
! Отговори
една жена преди 9 месеца
До Анонимен 152 Не сме му ги иззели. Той е имал един месец да прикрие случая. Сега заработи, както трябва.

Спонсорирани публикации