За пазар или туризъм: Трафикът през турско-българската граница това лято е рекорден

Част от това се дължи и на турските гастербайтери
17 сеп 2023 19:10, Красимир Ангелов
35
За пазар или туризъм: Трафикът през турско-българската граница това лято е рекорден
Снимка: БГНЕС

По данни на Регионалната дирекция за митници и търговия Тракия общо 2 628 291 пътници са влезли в Турция през граничните контролно-пропускателни пунктове на границата с България в периода 22 юни-10 септември. Те са пътували с общо 646 896 моторни превозни средства.

За същия период през българската граница Турция са напуснали 2 550 161 пътници с 619 499 автомобила.

В периода юни-септември се наблюдава най-интензивният трафик на турски граждани от европейските държави към Турция и обратно, чийто основен маршрут с автомобили преминава през България.

ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево край Одрин, който е основният граничен пункт на Турция към Европа по суша, е бил най-натовареният през този период. Следван е от ГКПП Дерекьой/Малко Търново.     

Според Регионалната дирекция за митници и търговия Тракия е постигнат рекорд за последните пет години в пътуванията на турските граждани през турско-българските ГКПП в Тракийската област.

Агенция ДХА свързва този факт с поскъпването на самолетните билети, поради което мнозинството турски граждани от европейските държави са предпочели това лято да пътуват до Турция с колите си по маршрута през България. (БТА, Нахиде Дениз)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъв демиург бе, ердо си е типичен треторазряден деиктатор и селски тарикат. И турците му с кефят понеже са р0бчета по душа, както и всички фенове на тая миризлива страна.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И пазар и туризъм. В Турция в хубаво. Евтино. Качествено. Турците са услужливи. Честни хора. Предпочитам почивка в Истанбул вместо Виена, Париж, Барселона, Рим . Освен това, ако пътуват с електрически автомобили им излиза доста евтино. Всеки уикенд може да се прибират до Турция. А храната в чудесна.
22
12
 
2
 
! Отговори
маилс преди 7 месеца
До АнонименАбе ти мен на *** ли ще ме правиш в кои дестинации от цял свят си бил бе *** в Турция съм бил и по нашите бивши градове и по Истамбул и по Кушадас които е границата на Европа и Азия ,в Гърция остави нашите дестинации но и съм се качвал на Митика-това знаеш ли кво е изобщо,цяла Германия ,повечето от това дето си струва в в Австрия.Просто семе все ще се намери някои Андрешко от ....
21
5
 
7
 
! Отговори
Асан преди 7 месеца
Добре че са туристите че да има кой да прави деца в Турция:)))
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво най-нагло лъжете, че ни "уважавали" турците? Нали всички много добре знаем какво мислят и говорят за нас - най-вече в Интернет. Това че ви се подлизуркват в курортите, не значи че не ви псуват зад гърба. Когато пращахме помощи след земетресението им дори не ни благодариха официално. Толкова за нищо ни нямат
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 14 Третират те като добитъккк, защото изглеждаш и се държиш като такъв. Мен как ме третират с уважение навсякъде по света? Защото се държа и говоря като бял човек. А турците са царе на мазненето или просто те припознават като техен, най-вероятно заради цвета на кожата
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 15 АХАХАХАХААХАХАХХА. Колко заблудени хора има по тоя свят. Турците ни имат за СТОКА. Уважават те само защото си един от тях
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До малис Съседите ни са пълна згaн. Нали ги виждам какви нагли животни са на границата със Сърбия. Всички наши негативни чери важат за тях десеторно. Всички негативни български стереотипи са културно наследство от османско. Ако искаш да бъдеш качествен човек трябва да гледаш турците и да правиш обратното.
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колко зле трябва да си за да ходиш в т*рция
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До УМЕН-Никой умен не купува...
14
15
 
14
 
! Отговори
маилс преди 7 месеца
И кво лошо имате стрещу съседите бе ***,навремето ние като по евтина дестинация изнасяхме стока за тях-сега те обърнаха пала4инката и изнасят за нас и туризма им е на ниво .И въобще кво общо имат турците с ония крадци дето ги гледате по парламента =ми те даже не говорят техния език....
13
10
 
26
 
! Отговори
До 14 преди 7 месеца
Така е . ТуРците са единствените, които ни уважават, сигурно има за какво. Останалите маймуни на Балканите не ни обичат, както и ние тях.
12
7
 
13
 
! Отговори
до 12 преди 7 месеца
До УМЕН - Вярвай си! :)))
11
22
 
14
 
! Отговори
УМЕН преди 7 месеца
Никога не купувам нищо турско!
10
10
 
42
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Аз съм пътувал през цяла Европа и говорил с представители на всички националности. Сърбите са шовинисти и не обичат никого, макетата не ни обичат, гърци и румънци са надменни и се държат все едно са нещо повече. Единственият ни съсед, който ни приема такива каквито сме са турците. Нещата трябва да се казват и тези, които са научени да ги мразят по дефолт, а да смятат сърбите примерно за някакви братя, да са все по наясно, че сърбите не ни имат за никакви братя, а като комшии ни уважават турците.
9
17
 
17
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 7 месеца
С Туция си бяхме по-добре!
8
16
 
17
 
! Отговори
Жалка политика преди 7 месеца
Трафикът е рекорден, защото въпреки забраните на олигофренските ни управляващи, руснаците продължават да идват в имотите си. Кацат в Истанбул и после българското черноморие. Въпреки, че изгониха свободно идващите на хотели те пак идваха и харчеха. А колко изпуспахме ви е бедна фантазията.
7
11
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 месеца
Не съм...ходил ни до Одрин,ни в Турция,стига ми да...гледам сапунките.
6
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
6: има една пекарна, като от филмите изкарват току що печен хляб. Топъл, вкусен а българските роби си зубат нарязания *** от кауфланд.
5
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хляба в Одрин е 50ст. Да не говорим за останалото.

Спонсорирани публикации