Васил Терзиев: Всичко добро е резултат от единство

"Ако искаме да сме независими, трябва да сме единни"
22 сеп 2023 09:01, Александър Попов
112
Васил Терзиев: Всичко добро е резултат от единство
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев смята, че за да сме независими трябва да сме единни. Да действаме заедно, дори когато не сме на едно мнение. Ето какво написа той в деня, в който честваме независимостта на България.

"Да живее свободна и независима България! Да живее българският народ!". Тези думи сякаш обобщават всичко, което винаги сме искали за страната си, но рядко сме успявали да постигнем. С тях завършва манифестът на Фердинанд I, с който България е провъзгласена за независима държава на 22 септември 1908 г.  Неслучайно в този манифест се говори за българите като за “винаги миролюбив народ, който копнее за културен и икономически напредък”, а независимостта е представена като естествения ключ към този напредък.

Ключът и днес си е същият, а на мен ми се иска да вярвам, че и ние продължаваме да бъдем същия народ, който копнее за напредък. Въпросът е, че независимостта, веднъж заявена, има нужда да бъде отстоявана, пазена и утвърждавана всеки ден, докато ни има и докато я има България. И ако независимостта е ключът към напредъка, къде е ключът към това да сме независими като народ, като общност?

Ако нещо разбрах в последните месеци, то е, че ако искаме да сме независими, трябва първо да сме единни вътре в държавата, вътре в града, вътре в голямата си общност. Трябва да можем да действаме заедно, дори и да не сме за всичко на едно мнение. Това е един от моите си лични уроци, осъзнати в подготовката на кампанията ни за София. Всичко добро за страната ни, случило се някога, е било резултат от единство, от обща работа, от съгласие да вървим в обща посока, от обединение. И се надявам след време да можем да кажем, че София е получила своя културен и икономически напредък, защото сме работили заедно. Защото сме били обединени за нея.


112
Още по темата: Васил Терзиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
Избирател Пп преди 2 месеца
С -пп , дс и бкп напред
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен2 преди 2 месеца
Софиянци не се оставяйте да ви заблуждават
96
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Аз съм на възраст, където всичките тия приказки да бъдем "заедно", отдавна са се изтъркали! Единият стартира в семейство на тежка комунистическа номенклатура, а другите в семейство ,което се чуди как да свърже двата края! Ама всички ще сме ..."заедно"! Доста народ излъгаха така!
95
1
 
6
 
! Отговори
мдааа... преди 2 месеца
Тоя продължава с несвързаните си изказвания....
94
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да *** комунделати долен! Я марш ,че ще ядеш шамарите!!!
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че те софиянци масово гласуваха за "Промяната"-видяхме до къде ни докараха , сега отново ще гласуват за човек от тази партия.Самонаказанието е присъщо за столичани!
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този, ако спечели в София .. трябва да заравяме София и да правим помен.
91
1
 
9
 
! Отговори
един преди 2 месеца
И това нещастно същество се кани да "управлява" почти 1,200 милиона българи?!?Боже пази България и растяща, но нестарееща София!Честит велик Български празник на всички.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП (Петкови и Петров) сега трябва постмортем да станат просто П.
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За вас не знам,аз единство с децата и внуците на хората които опропастиха Българи-ДС не искам!
88
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
най жестоки вашингтонгски слуги са бившите комунисти - затова и ги финансират от "неправителствените" организации на вашингтон- и ги натрисат за управници
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
абе защо комунист второ поколение и работил в службите - верно пожарникар може да ви е министърпеседател и кмет на софия а тоя не го харесвате - те са най удобни на посолството- като не слушкат веднага им се напомня произхода им и изпълняват задачите по скапване на българия най усъ рдно- разбереита го бре овце
86
3
 
13
 
! Отговори
ППДБ преди 2 месеца
Промяната връща комунизмът в България!
85
0
 
16
 
! Отговори
Смехурко преди 2 месеца
Да си припомним дядо, генерал Васил Терзиев смазал Пражката пролет. И на не говорим изобщо за Мама и Тате, в ДС
84
0
 
8
 
! Отговори
нежен крадлю преди 2 месеца
До ПОЛОЖЕНИЕТО Е ЗЛЕ... Няма такова нещо!В България подготвени хора колкото щеш,ама ДС ги спира!Защото точно ДС нямат хора!Виж депутатите и министрите,какво ще кажеш?А тоя смешен шнорхел не е проблем!Проблем са машинките с които ще го изберат!
83
0
 
14
 
! Отговори
ПОЛОЖЕНИЕТО Е ЗЛЕ... преди 2 месеца
ЩОМ БЪЛГАРИЯ НЯМА ПОДГОТВЕНИ ХОРА, ТА Е ОПРЯЛА ДА ИБИРА ЗА КМЕТ ЧОВЕК ОТ БИВШИЯ РЕПРЕСИРАЩ АПАРАТ, ПОДЧИНЕН НА КРЕМЪЛ...
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя е поредния тарикат дето се готви за политическа кариера и ще ви ака на главите. Не му давайте шанс.
81
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скрий се Василе, върни се обратно да бъдеш шеф на безкритичната маса от уж умни, но роби на парите и по комунистически слугуващи на шефовете си ИТ специалисти
80
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Васил Терзиев ще е новия кмет на София. И това не е въпрос на избор и гласуване, а така е решено! Точка!
79
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 62 "Децата няма как да носят отговорност за извършеното от родители." Има, има... Много е важно в каква среда са расли тези деца, какъв пример и какви морални ценности са усвоили. Това се предава чрез средата. А неговата среда е отровна. Той също е отровен от средата си и не може да се очаква, че е човек. Обикновено раслите в такава среда на младини се чувстват над другите, държат се арогантно и извършват престъпления, които се прикриват, а по-късно биват наместени на добри държавни постове.