Тревожна статистика : България първа по брой на абортите в Европа

Едва 3% от българките приемат противозачатъчни
28 сеп 2023 07:10, Анисия Иванова
276
Тревожна статистика : България първа по брой на абортите в Европа
Снимка: Bulgaria ON AIR

Едва 3% от българките приемат хормонална контрацепция. За сравнение тези цифри са в порядъка на около 30 процента в развитите страни. Това заяви в ефира на предаването „Директно“ акушер-гинекологът д-р Радко Тоцев.

"Моето обяснение като лекар е, че битува сред българката едно мнение, че хормоналната контрацепция, като медикамент, ще я направи по-пълна и ще създаде окосмение. При нея има едно отричане на дълготрайното ѝ приемане, лечение и ползата му", сподели гостът.

Новите противозачатъчни лекарства са много по-пречистени и са по-ниско дозирани, следователно не водят до такива странични реакции, каза д-р Тоцев.

Според него е необходимо обществото да обърне внимание на факта, че този тип медикаменти не се използват само за предотвратяване на бременност, но и за различни медицински проблеми като болезнен цикъл, по-обилна менструация, ендометриоза и други.

Д-р Тоцев открои и тревожна статистика за абортите в България.

"България е на 1-во място сред европейските държави по брой на абортите. Официално всяка трета бременност завършва с аборт, а моето мнение е, че това са само официални статистики, които са минали през болнични регистри, а неофициално може би има още два пъти по толкова, които просто не са описани“, посочи експертът и определи тенденцията като изключително тревожна.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: абортибебетаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много в София гледат по 2 кучета, вместо по 2 деца. Ценности.
17
4
 
4
 
! Отговори
аха преди 7 месеца
В малките градове деца няма..................бременна жена рядко може да видиш, но пък колите са повече от хората.....................да....................така е !!И после защо демографията била лоша и България изчезвала??
16
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Първа по брой аборти и последна по заплати в Европа. Връзката е очеизбождаща! Ако излезем от ЕС и спрем да им бъдем слуги, няма да е така.
15
9
 
8
 
! Отговори
Пако Рабани преди 7 месеца
18 българката иска да се е бе за пари да живее като чалгаджийка в чалга клип
14
18
 
13
 
! Отговори
до 17 преди 7 месеца
Преди 100 години хората са били много по- бедни и са имали по 7 деца. Много мрънкате, малко работите и много пари харчите за глупости.
13
17
 
22
 
! Отговори
аха преди 7 месеца
Българката не иска да ражда деца.....................тя иска парфюми , пари , екскурзии и богати мъже.................такива са ценностите и морала на 80 % от БГ-жени!!!После мъжете сме им виновни за всичко............знаем ги тия женски номера!!!
12
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Статистиката не е тревожна. Напротив, показва, че българинът е мислещ човек. Без пари деца не се гледат.
11
4
 
5
 
! Отговори
Киану Риинс преди 7 месеца
6 Много ясно че колите са приоритет .Немаш ли депутатска S класа нищо немаш.
10
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така е, защото повечето от днешните български мъже на искат деца, предпочитат цял живот да са момчето на мама, кварталното плейбойче. Допуснат ли случайно да станат бащи поне на едно, после цял живот натякват на майката на това дете "Опропастих си живота, за да те направя почтена жена. Де да си бях още ерген, ехааа! Второ дете ли? Ти лyдa ли си, мa? Кой ще го храни? Или го махаш, или се развеждам с теб!"
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 8 Ако абортът е мерило за морал, тури му пепел. По най-много деца раждат мутреските, защото така си осигуряват богат живот. А тези, които правят аборти просто не са се продали добре - не могат да си позволят разходите за дете.
8
5
 
7
 
! Отговори
Представете си преди 7 месеца
Че цял живот Бойко ще ви управлява..Това живот ли е?!Аз по добре да се махна завинаги от България и където отида да предпазвам хората като им казвам да не стъпват в тази мутрокомунярска клоака
7
14
 
10
 
! Отговори
Бгг преди 7 месеца
До това водят феминизма и многото права на жените.
6
6
 
17
 
! Отговори
До 6 преди 7 месеца
Браво на съседите ти. Ти да не би да им завиждаш, задето си се прецакал с деца и сега теглиш като вол?
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Истина е. В София, г/д, всяка трета или четвърта бездетна между 30 и 45 е правила аборт. На прима виста се сещам за поне 4 бивши с аборти (от други хора). Доста себични персони, по мое скромно мнение, но... Такъв е живота. На делва без дъно акъл се не лее.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От 1955 до 2005 ориентировачно са родени около 6 милиона бебета. Абортираните за същия период е също около 6 милиона....ясно ли ви става
3
14
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 месеца
Виновни са Путин и Възраждане! Имам съсед с две коли и едно дете. Друг съсед има два апартамента и едно детенце. Едно детенце, колкото да не валад! Едно дете, колкото да не е валад.Приоритета на българина са колите и почивките. Деца не му трябват. Само ще му образуват нерви.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не щат да се инжектират с бъркочите на пфайзер, затова прихващат бързо. Има забременели - има аборти. Няма забременели - няма аборти.
1
8
 
11
 
! Отговори
ББ преди 7 месеца
Най-добре, България се пренасели последно време, особено София. Не ни трябват повече хора. Животът само по-труден ще става от тук нататък.