Тревожна статистика : България първа по брой на абортите в Европа

Едва 3% от българките приемат противозачатъчни
28 сеп 2023 07:10, Анисия Иванова
276
Тревожна статистика : България първа по брой на абортите в Европа
Снимка: Bulgaria ON AIR

Едва 3% от българките приемат хормонална контрацепция. За сравнение тези цифри са в порядъка на около 30 процента в развитите страни. Това заяви в ефира на предаването „Директно“ акушер-гинекологът д-р Радко Тоцев.

"Моето обяснение като лекар е, че битува сред българката едно мнение, че хормоналната контрацепция, като медикамент, ще я направи по-пълна и ще създаде окосмение. При нея има едно отричане на дълготрайното ѝ приемане, лечение и ползата му", сподели гостът.

Новите противозачатъчни лекарства са много по-пречистени и са по-ниско дозирани, следователно не водят до такива странични реакции, каза д-р Тоцев.

Според него е необходимо обществото да обърне внимание на факта, че този тип медикаменти не се използват само за предотвратяване на бременност, но и за различни медицински проблеми като болезнен цикъл, по-обилна менструация, ендометриоза и други.

Д-р Тоцев открои и тревожна статистика за абортите в България.

"България е на 1-во място сред европейските държави по брой на абортите. Официално всяка трета бременност завършва с аборт, а моето мнение е, че това са само официални статистики, които са минали през болнични регистри, а неофициално може би има още два пъти по толкова, които просто не са описани“, посочи експертът и определи тенденцията като изключително тревожна.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: абортибебетаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
15
 
7
 
! Отговори
Библията преди 7 месеца
Според Библията секс извън брака е грях. Когато хората не са женени е блудство. А когато единият или двамата са женени за други човеци е прелюбодейство. И двете неща са грях. Живота на семейни начала също е грях
177
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В днешния свят няма абсолютно никакъв смисъл да създаваш нови роби на системата! Безполезни хора, които в 99% от случаите нямат никакъв реален шанс. Които ще бъдат цял живот обект на хули, подигравки и нагло ограбване. Нека грабещите алчници да решават демографския проблем! Ааа, те пък били 5% от населението? Ами сори, оправяйте се!
176
4
 
18
 
! Отговори
Една преди 7 месеца
На мен само 6месеца противозачатъчни ми докараха целулит и усещане за безчувственост,докато ги приемах. Отвратителен медикамент. При наличие на презервативи,защо да се тровят жените?
175
4
 
15
 
! Отговори
Black River преди 7 месеца
Наистина е на първо място - като гледам, колко мъртво родени се носят по улиците и в автомобилите...народ в будна кома. Скоро всичката тази мъка ще свърши. Изчезването на България е добре известно на учените. Отрицателен прираст, огромна смъртност, тежки болести в млада възраст. През 2050, при тези темпове, българите ще бъдат 4 милиона. Научно доказано.
174
4
 
10
 
! Отговори
БГ преди 7 месеца
Риска да нямате деца след аборт или хормонална контрацепция съществува. Секса е до време. После сте повредена стока със съсипан и безсмислен живот. Ползвайте презервативи.
173
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Колкото повече нерези, толкова по-малко деца.
172
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На първата страница на същия вестник пък са изтипосани двама - един от кандидатите за кмет на София и красивият турчин, с когото живее. Съобщават също, че заплатата му в телевизията била 30 000 лв. Запитах се какъв ли е размерът на заплатата на кмета на София? Защо някой ще се откаже от 30 000 лв заплата, за да се занимава с проблемите на столицата? Част от нечии комбинации ли е това или някой предварително се е информирал какво си докарва кметът странично и под масата?
171
0
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 185 преди 7 месеца
Само че днес, на стр. 2-3 от новия брой на в. "Уикенд" е разказана историята на жена, която на 20 г. забременяла от 30-годишен монах. Тя настоявала той да хвърли расото, за да създадат семейство, но той бил непреклонен, жадувал за кариера в църквата и я принудил да абортира. Днес този човек го знае цяла България под гръмкото име патриарх Неофит. Жената е със съсипан живот, защото се е опитала да живее в лоното на вярата като монахиня, но Неофит я прогонвал отвсякъде.
170
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нормално. В САЩ абортите са забранени. А в България от зор или по ред причини. Например - финансови, интелектуални, възрастови и тн. Всеки си знае, то че нацията изчезва е ясно. Аз тук не виждам никаква толерантност, каквато има в Западна Европа. Шенген на найци!
169
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С тези детски се плодят само прабългарите, а нормалните нямат много избор ако искат да отгледат дете в нормална среда.
168
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ми те така са вирнали краката и нямат спирка. Направо е плашешто как хора с по 20+ години брак се развеждат , защото единия срещнал еди какво си ... Тоя Фейс им е.м. на всички.
167
3
 
8
 
! Отговори
Е, така е/ преди 7 месеца
Нормален резултат,идващ от ниската заинтересуваемост за ваксинация.Българските жени са все още със здрав ген,докато западняците,и по специално скандинавците,срещат голям проблем при забременяването масово на последък.А и да го родиш,какво можеш да му дадеш в живота? Робуване и сиромашия.няма ги тези ценности вече,които караха хората да се чувстват хора.Вече всичко е власт и пари,и още повече пари.Всяка жена си знае най-добре.
166
2
 
8
 
! Отговори
европеец преди 7 месеца
Това не е важно,по важно е да се помага на Хохлите.
165
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
народа 95% е беден, как да отглеждат деца, да раждат мутресите, които се чудят г.ъза ли, джуките ли да напомпят, или пък онези от 5% богати благодарение на престъпления срещу работниците си(плащайки им смешни пари), крадци и приближени до властта далавераджии, всички други са бедни
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Малко се гълта в тая държава
163
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абортът и подтикването към е директно убийство и е смъртен грях. Няма как общество, в което има толкова много убийци да върви на добре и да просперира, защото пролятата кръв на тези невинни дечица вика към Бога. Абсолютно наложително е въвеждането на вероучение по религия Християнство в училищата, покаяние и приемане на закон за забрана на абортите.
162
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То едно дете връзва майката поне 5 години,ако я изритат от работа и чака на мъж,ще цъфне и върже.Градината е вариант само за държавните служители.Ако няма кой да ти гледа детето,почти сигурно се обричаш на мизерия.
161
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като повечето мъже са на принципа-раждай ,то на едно дете колко му трябва?Чакат на подарени дрешки,уж ще изкарват ,ще издържат,накрая в затруднен период,търсят себе си,не могат да работят и подобни.С такива мъже какво семейство?
160
0
 
8
 
! Отговори
трети специален полк преди 7 месеца
Споко . Скоро няма да има нито един аборт. Щото няма да има забременели. Въпреки че някои невъзможни физиологически опити продължават.
159
0
 
4
 
! Отговори
Пурко оригинал преди 7 месеца
На кой му пука ? Нашите приятели нямат нищо против да сме първи и по евтаназия.