Тревожна статистика : България първа по брой на абортите в Европа

Едва 3% от българките приемат противозачатъчни
28 сеп 2023 07:10, Анисия Иванова
276
Тревожна статистика : България първа по брой на абортите в Европа
Снимка: Bulgaria ON AIR

Едва 3% от българките приемат хормонална контрацепция. За сравнение тези цифри са в порядъка на около 30 процента в развитите страни. Това заяви в ефира на предаването „Директно“ акушер-гинекологът д-р Радко Тоцев.

"Моето обяснение като лекар е, че битува сред българката едно мнение, че хормоналната контрацепция, като медикамент, ще я направи по-пълна и ще създаде окосмение. При нея има едно отричане на дълготрайното ѝ приемане, лечение и ползата му", сподели гостът.

Новите противозачатъчни лекарства са много по-пречистени и са по-ниско дозирани, следователно не водят до такива странични реакции, каза д-р Тоцев.

Според него е необходимо обществото да обърне внимание на факта, че този тип медикаменти не се използват само за предотвратяване на бременност, но и за различни медицински проблеми като болезнен цикъл, по-обилна менструация, ендометриоза и други.

Д-р Тоцев открои и тревожна статистика за абортите в България.

"България е на 1-во място сред европейските държави по брой на абортите. Официално всяка трета бременност завършва с аборт, а моето мнение е, че това са само официални статистики, които са минали през болнични регистри, а неофициално може би има още два пъти по толкова, които просто не са описани“, посочи експертът и определи тенденцията като изключително тревожна.

Вижте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още по темата: абортибебетаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абортът е убийство. Явно говорим за необразовани тинейджърки или прости жени, а за *** не знам да правят аборти.
117
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
За извънбрачните аборти - в някои държави са намерили решението да не се повтарят.
116
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Няма лошо да се затрият комплексарите - женските в 20те - когато тръгнат да търсят с оная си работа да вържат някой, мъжките - по-късно, когато отказват.
115
15
 
6
 
! Отговори
Тракиец преди 7 месеца
Аборта е убийство и жените които го правят са ку-:ви проклети убийци. Аборта в Европа трябва да бъде забранен
114
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Американската "култура" е затрила не една и две страни с по-ограничено население.
113
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 118 От написаното разбирам ,че си някаква леля или селско момиче, което изобщо няма идея от младото градско момиче : ) Единственият проблем на жените са те самите .
112
5
 
10
 
! Отговори
Ужас и упадък преди 7 месеца
Само една поправка, България е на първо място в света, не само в Европа, по аборти.
111
7
 
14
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 7 месеца
Татуираните ни уроспии само това могат .Пфу кадя са изврати тоаа свет ? ФУРГАЙТЕ АТОМА БРЯ!
110
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Забелязал съм, че всички които са ЗА абортите, вече са се родили." - Роналд Рейгън
109
2
 
11
 
! Отговори
САЩ преди 7 месеца
Гордеем се с нашия съюзник и приятел България ! Така трябва ! Няма смисъл жените им да раждат ...виждат в какви времена живеят българите.....нека не се множат....е малцинствата да имат тая задача ! Територията ни трябва ...народа за какво ни е ? Имаме си !
108
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Раждането не трябва да се насърчава с две години майчинство. Половината жени се възползват и взимат самоотлъчка от работа с клюки в кварталното кафене. На две години няма какво да гледа дете, има градини. В САЩ като ти зарастнат конците и тръгваш на работа. Никой работодател няма да те чака две години да се наклюкариш и напушиш в кафето. И пак има по-висока раждаемост. То това е до желание.
107
5
 
14
 
! Отговори
анонимна преди 7 месеца
И какво точно разбирате под феминизъм, може би да хвърлите бо....лука или да отидете за хляб, или нещо от този род, защото постоянно чувам какъв тормоз налагали жените върху мъжете с подобни искания. Огромната част от българките се издържат сами, хранят си децата и си гледат родителите, а и някой лигльо им виси на врата, за което разбира се, имат немалка вина и задръстените им майки. По темата - силно ограничаване на абортите.
106
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 110 Живееш в измислен свят. Аз лично съм излизал с така наречените обикновенни жени. Те дори са по зле и от необикновените. Говорят само за феминизъм и са абсолютно същата картинка. Имат големи претенции , а нямат никакво покритие за нищо. Дори вече из Интернет има групи с жени които нареждат женското съсловие в България, защото са погледнали, какви клоуни са жените днес. Ето че статистиката го потвърждава. Скоро ще сме първи и по разводи , защото не ставате за нищо.
105
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На анонимната, мъжете и били виновни, че всичко стана платено от представителките на нейния пол...
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Проблема е, че хората искат само да се..... Без отговорности. Знам за жени с много аборти по собствено желание, но и такива мъже познавам. Проблема си е в нас. Колкото повече се опитваме да се оправдаваме с евро атлантически ценности или русофилия, толкова повече затъваме и ставаме жертви на собствения си живот. Изборът е винаги наш. Нека бъде осъзнат и винаги разумен. Разум трябва и отговорност. От нас.
103
4
 
7
 
! Отговори
Ясно е за мен преди 7 месеца
Хекимян ще го бие с лекота. Нагласен е на приказки и по-подготвен зс проблемите. Василчо е много зле с риториката и се притеснява като първокласник. Може да е добър бизнесмен, разбира се с рамото на дс, за което така и не коментира, но за кмет не става. Дори умнокрасивите го виждат, но нали са промити глави ще си гласуват за него. Периферия обаче за него няма. Дори много адекватни хора от дб ще гласуват за други кандидати, но не и за дс отрочето.
102
11
 
18
 
! Отговори
анонимна преди 7 месеца
Българските комплексирани мъже удрят дъното. Масово не се женят, основната им мисъл е да забършат някоя засукана и да се хвалят, поне една доста голяма част от тях, не обръщат никакво внимание на по-обикновените и по-неатрактивните, наоколо ми е пълно с такива момичета, а се опитват да преследват т. нар. оборотни, които пък търсят чичко паричко и нашите герои увисват и почват да грачат срещу всички жени и тъй до безкрайност.
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всичко е до културата на един народ. Другото е вятър и мъгла.
100
3
 
8
 
! Отговори
да си убиеш детето . преди 7 месеца
какъв трябва да си ?? !!! излъган, че още не е дете или ?? просто българин
99
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Българските комплексирани жени удрят дъното . Толкова са зле,че са жалка картинка. Нито подходящи мъже си избират, нито семейство могат да направят, нито дом могат да поддържат. Ужасна картинка. Държат се като някой 20 годишни пияници с чаши вино ... снимки с чаши вино се едно не знам какво постижение е :))) Масово нямат сериозни кариери, нямат деца, леко са куххии... това е може би най ниската точка на Българската жена.