Пожарникари спасиха пострадала испанска студентка във Велико Търново

Момичето паднало от "Люлката на любовта"
30 сеп 2023 07:35, Красимир Ангелов
9
Пожарникари спасиха пострадала испанска студентка във Велико Търново
Снимка: БГНЕС

Испанска студентка падна от "Люлката на любовта" край Велико Търново и едва не загуби живота си, съобщи районната служба по пожарна безопасност и защита на населението във Велико Търново.

Инцидентът е станал в петък вечер. Момичето и група нейни състуденти са се изкачили до съоръжението, което в последните няколко години стана изключително популярно сред туристите и влюбените двойки.

Падайки от люлката, момичето се е спряло на ръба на пропастта. За щастие спасителите са успели да достигнат бързо до мястото и да окажат първа помощ, след което да пренесат пострадалата с носилка на ръце по трудния терен до пътя, съобщава БНТ.

Студентката е откарана за преглед в болница.

Макар и много популярен сред младите хора, маршрутът до "Люлката на любовта" е изключително стръмен и опасен. Достъпът до него дори за високопроходими автомобили е невъзможен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ко пък търси испанка да учи в България? Толкова ли е *** че да не може в Испания да следва?
7
0
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 7 месеца
Да закриват люлката на любовта, докато не са я прекръстили на люлката на смъртта. Видях я на ютюб какво представлява. Идеално средство да се претрепеш. Не знам властите как позволяват такива дивотии. *** то в България сичко е възможно. Те по улиците ралита правят.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абсурдни забавления за кухоглави.
5
4
 
12
 
! Отговори
Да е преди 7 месеца
Жива и здрава!
4
22
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 7 месеца
Очевидно фуражките са " загорели " много щом вече и на чужди " девойки " взеха да налитат .
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички тъппанари от Европа се стичат към Балканите. Както казват старите хора, Краставите магарета се подушват отдалече.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нормално е за тараторията да има такива "съоръжения" : две въжета и седалка и се люлееш над пропастта ако имаш добра засилка. Първо е било едно въже и клон, но после са я "модернизирали". По-скоро е люлката на ... човек пълен с идеи. Нито съоръжения за обезопасяване нито нищо. Ние от такива неща не разбираме. А особено впечатлително е, съжалението, че до там не можело да се стигне дори с "жип", а трябвало пеш.
1
2
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Любовта крие рискове.