Увеличиха заплатата на шефа на НАП на 7000 лева

Вдигат се и други възнаграждения в НАП и митниците
4 окт 2023 12:30, Стела Стоянова
48
Увеличиха заплатата на шефа на НАП на 7000 лева
Снимка БГНЕС, архив

От 1 октомври основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов се увеличава на 7000 лв., което е с почти 1000 лв. повече.

Това е решило правителството на вчерашното късно заседание.

"Това е първа промяна на основна месечна заплата за лице, заемащо тази длъжност, след 2021 г., като до момента основното месечно възнаграждение на изпълнителния директор на НАП е било в размер на 6050 лв.", се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

В мотивите за повишение на заплатата е записано, че е отчетена спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния директор на НАП, както и "приноса му за успешното изпълнение на стратегическите и оперативните цели на приходната агенция, свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията на данъчно задължените лица и развитието на предоставяните електронни услуги от НАП".

Освен това правителството прие постановление, с което одобри 25 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2023 г. за увеличаване на възнагражденията на служителите в Националната агенция за приходите (НАП) и в Агенция „Митници“у пише "Сега".

С този акт ще се подобри "балансът в нивата на заплащането на служителите в двете институции. Взема се предвид, че агенциите предприемат все повече мерки за модернизация и адекватност на администрацията за изпълнение на заложените планове за приходи и тяхната събираемост. Увеличението на заплатите на служителите ще създаде условия за засилване на мотивацията за изпълнение на целите на приходните агенции", се казва в прессъобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: МСНАПзаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ееее значи добре п0ри финансовото министърче. Той затова Асенчо все на една страна стои винаги ако сте забелязали. Хахахахахах
22
0
 
25
 
! Отговори
Нормално преди 7 месеца
Все пак е тъпкач на Асен Василев . На всичко е готово дебелото хомосексуално прасенце
21
0
 
20
 
! Отговори
Мотиви преди 7 месеца
Поради драстично вдигане на консуматива възелин се налага увеличение на представителните разходи в НАП
20
0
 
11
 
! Отговори
Do 13 преди 7 месеца
В момента кажи-речи още вашите те хранят
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега Асен Василев ще излезе да каже, че България е на първо място по ръст на заплатите в целия ЕС!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И като вземе под масата още 70000 и стават 77 000 лв. Не е лошо! Но нали човекОТ много е учил....
17
0
 
4
 
! Отговори
Казва се преди 7 месеца
син консалтънт. Така казват на брокерите в Син Сити.
16
0
 
16
 
! Отговори
и ето така преди 7 месеца
мили деца сме първи по ръст на заплатите
15
0
 
20
 
! Отговори
hаха преди 7 месеца
Парите в НАП и други агенции идват от бонусите , които си раздават 3 до 6 пъти в годината. Това е само да за месечни разходи...
14
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Недейте, че сега бачкерът в склада за 3к на месец ще ореве света защо и той не взимал 7к... Нищо, че 7к е под средната заплата за квалифициран труд в София.
13
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Несериозна заплата, еле пък а директорка позиция... Прощавайте, ама 7к взимах като синиър консултант преди 6 години... В момента кажи-речи тройно...
12
0
 
11
 
! Отговори
има там едни преди 7 месеца
ддс измами , а оттам е на минус бюджета . въглищните електроцентрали направо са на гърба на държавата . безполезни и мръсни . да ги затворят . ако не могат да намерят работа на работниците да ги уволняват и да живеят както искат . проблема не е в работниците и олигарсите , а в дрогаджииския бизнес - въглищен газ . рак , наплодовитост , смърт .
11
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
До ъ .... Септември хазната е на минус 780 милиона лева. На Асан бюджета отиде на кино. Ся като им резнат и 1,5 милиарда от ЕС и окончателен фалит. За това въртят, сучат с енергетиците и миньорите.
10
0
 
12
 
! Отговори
Евала, Асенчо! преди 7 месеца
Променяй, променяй моето момче учено чак в Харвард. Нали за това дойдохте на власт. Е, за сега само една заплата, за вбъдеще сигурно и името на територията. Само промяна да има.
9
0
 
15
 
! Отговори
Някой преди 7 месеца
Е останал доволен от услугите на Шпецата и решил да му дигне надника... Срам и позор. Хиляди левове така си раздават. Кой ще ви плаща в утрешния ден, като вие изгонихте всички от тук?
8
4
 
5
 
! Отговори
От народа преди 7 месеца
Да заповяда другаря Путин и да раздава калашниците!Много народ е съгласен да започне чистка!
7
11
 
3
 
! Отговори
Горноница преди 7 месеца
Нормална заплата -7000 лв за шеф на НАП,а то по София взимат 2-3000 лв,а строителите които включват само физ сила ,без да включват мозъка си на работи взимат по 120-150 лв на ден и 22-25 дни 3-3,500 лв получават ,то какво се иска шефа на НАП да взима като сттроителите с 5 класа !?
6
1
 
15
 
! Отговори
ъ преди 7 месеца
Лошо няма Асан да поглези малко ***. Но се чува, че събирането на данъците не вървяло твърде и Зоната на здрача било под голема въпросителна.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И аз искам
4
2
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 7 месеца
Да живеят промените и техните гласоподаватели ПАК гласувайте за променките