Увеличиха заплатата на шефа на НАП на 7000 лева

Вдигат се и други възнаграждения в НАП и митниците
4 окт 2023 12:30, Стела Стоянова
48
Увеличиха заплатата на шефа на НАП на 7000 лева
Снимка БГНЕС, архив

От 1 октомври основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов се увеличава на 7000 лв., което е с почти 1000 лв. повече.

Това е решило правителството на вчерашното късно заседание.

"Това е първа промяна на основна месечна заплата за лице, заемащо тази длъжност, след 2021 г., като до момента основното месечно възнаграждение на изпълнителния директор на НАП е било в размер на 6050 лв.", се казва в съобщението на правителствената пресслужба.

В мотивите за повишение на заплатата е записано, че е отчетена спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния директор на НАП, както и "приноса му за успешното изпълнение на стратегическите и оперативните цели на приходната агенция, свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията на данъчно задължените лица и развитието на предоставяните електронни услуги от НАП".

Освен това правителството прие постановление, с което одобри 25 млн. лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите за 2023 г. за увеличаване на възнагражденията на служителите в Националната агенция за приходите (НАП) и в Агенция „Митници“у пише "Сега".

С този акт ще се подобри "балансът в нивата на заплащането на служителите в двете институции. Взема се предвид, че агенциите предприемат все повече мерки за модернизация и адекватност на администрацията за изпълнение на заложените планове за приходи и тяхната събираемост. Увеличението на заплатите на служителите ще създаде условия за засилване на мотивацията за изпълнение на целите на приходните агенции", се казва в прессъобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: МСНАПзаплата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сигурно съм много старомоден в разбиранията си, спрямо бодрата смяна и новата чака рака интелигенция. Та културист ли се оказа най-подготвения човек в държавата да поеме НАП. Вярно ли е, че дължи пари на хазната за измами и то милиони. Ако е така, какви хора ви управляват, че ви се и подиграват открито, ама вие сте ок :))). Само да не са на боко калинките, пази боже. Всички други измамници са ок
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И Киро, и Асен назначиха любовниците си на държавни постове.
1
1
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Спецата плати ли си 2 милиона данък от старата фирма? Оставка на Молецът и Асан. Веднага!!!!!!!!!!