Милен Велчев: Да се въведе МРЗ спрямо средната за отделните региони

Темата се политизира заради изборите, каза бившият финансов министър
9 окт 2023 20:15, Анисия Иванова
55

В предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR гостува бившият финансов министър Милен Велчев. Според него трябва да се въведе минимална заплата спрямо средната за отделните региони.

Гостът е на мнение, че темата се политизира в навечерието на местните избори с цел да се спечелят повече симпатизанти.

Нова минимална работна заплата от догодина в размер на 993 лева обсъдиха държавата, синдикатите и бизнесът. И въпреки че не стигнаха до консенсус, правителството вече пресмята финансовата рамка на страната за 2024 г.

"Трябва да се намери рутинна формула, която не непременно да е свързана както сега в закона със средната работа заплата. Проблемът не е във величината или в базата, с която се сравнява, а в регионалната диференциация. На регионален принцип може да се определя като процент от средната работна заплата в съответния регион", коментира Велчев.

Той коментира предложението за новите данъчни промени, финансовата рамка на държавата и проблемите с въглищните централи.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Заплатите трябва да се определят след разпит на бизнесандрешкото. 1. Ти богат ли си? Колко плащаш в ресторанта? Колко скъпи коли имаш? Колко струва издръжката на любовницата? Колко харчиш на месец?
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Единственото приложение на МРЗ е да се определи минималната вноска на самоосигуряващите се. Друго икономическо значение няма. Може да се премахне, а заплатите да се договарят от браншови съюзи, независими от правителството.
11
3
 
11
 
! Отговори
До8 преди 7 месеца
Кой ти мисли за, Добрич бе приятелю цяла, Северозападнала България се обезлюди и е, в София сега като затворят Тецовете цяла, Южна България ще отиде към София и ще, се обезлюди явно имат план за, обезлюдяване на, територията
10
0
 
13
 
! Отговори
656 преди 7 месеца
На този простия кой му се връзва на акъла.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Велчев доказан мошеник къде беше сниман с Доктора на яхта в Монако като беше министър.Позор .Защо въобще ни занимават с тоя.Обърна външния дълг в евро .Като беше играл еврото на дълга позиция
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Намаляли сме с 850 хиляди за последните 12 години .Кой ще намериш да ти работи като не можеш едни 400 евро да платиш и се мъчиш да се правиш на тарикат и да правиш селски номера.Тоест всички от област Добрич ше ходят в Варна на работа щото там заплата е по висока а?А в Добрич кой ше работи .
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чорбаджиите направят ли тази глупост, ще останат без работници.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В момента, 90 % от работодателите осигуряват на минималната, не знам после каква, пенсия ще вземат хората, или те няма, да, доживяват за, такава,
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пожизнената номенклатура в лицето на БКП отрочето МиленчУ Велчев, окрала 100тици милиарди, дава акъл как трябва да се разпределят трохите на раята по региони, затова отварйте ушите и слушайте , и изпълнявайте
4
2
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 месеца
Мале мале гледам го слушам го и ми идва да му прегриза гърлото , такава *** безподобна нагла!! Как ще подкрепи вдигането на минималната работна заплата , та нали той самият има една камара хотели и плаща на персонала малко над минималната , той самият е заинтересован да не се вдига!! Такива империялисти нетрябва да присъстват в управлението на държавата е от такива няма да остане държава и хора !!
3
0
 
5
 
! Отговори
Anonim преди 7 месеца
Да ходят,да се прегледат
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Cakcoфoниcтът oт 800-ия geн kaтo финaнcoв миниcтъp иrpa koмap c gъpжaвния gълr... B peзyлтaт, няkoи лoнgoнckи бaнkи ygapиxa kьopaвoтo, a gълrът ни нapacнa...
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И регионите да останат съвсем без население. Безмозъчник.