Енергетиците отново блокират "Тракия"

В четвъртък призовават за национален протест
130
Енергетиците отново блокират "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Продължават протестните блокади на миньори и енергетици от мини "Марица-изток“" край Старозагорско - като тази на автомагистала "Тракия" в отсечката от Чирпан до Нова Загора, предаде БНР.
Основното искане е изтеглянето на Териториалните планове за справедлив преход от европейските институции.

В подкрепа на протестиращите енергетици и миньори снощи около 20 души се събраха в Пловдив и блокираха за кратко булевард "Шести септември".

"Tехните усилия да си подобрят живота се връщат в начален стадий. Това е националният енергиен суверенитет. Тези хора произвеждат нашия ток. Всяко българско семейство иска да плаща сметки, които са поносими, а не да ходим на либерализирания пазар, както е споразумението. Тези хора, които са там на магистралата са нашите шипченски опълченци, това е новата Шипка", коментираха протестиращите.

В четвъртък от 18 часа миньори и енергетици призовават за национален протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: протестТракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
1
 
! Отговори
жорето преди 7 месеца
Шопът е *** но упорит /в простотията си/. Е като ви управлява шоп кво искате бе провинциалисти
72
0
 
8
 
! Отговори
уж преди 7 месеца
До Софиянеца дано, ама надали си Софиянец, като ти чета изказа и размислите, а и правописните грешки!
71
1
 
5
 
! Отговори
gogo преди 7 месеца
Или нещо е сбъркано в държавата, или просто няма държава. Госдин посланик - вашето мнение
70
1
 
7
 
! Отговори
До Софиянецо преди 7 месеца
Държава и просперитетне се градят с работа за антибългарски американски НПОта и за чужди национални интереси! Еничарин такъв!
69
2
 
9
 
! Отговори
да излизаме преди 7 месеца
и измитаме тези нежни същества с претенции, кокчето , раницата, тротинетката, дошъл от дълбокия прованс и дава мнение, ами не , не сте се рафинирали, колкото и да ви се иска, отивай и копай картофи, по ще ти се получи, не да казваш на миньори, че са плъхове, отивай развивай зелена био продукция, натурена естествено от теб и си я яж!Стига позьорство, ние пък ви търпяхме на жълтите павета да пиете бири, уж стачкувайки доста дълго!
68
5
 
11
 
! Отговори
затворете, преди 7 месеца
спрете шалтера на жълтопаветните нежни кокчета,да видим как ще си зарежда електрическата кола, закупена на кредит, как ще си зареди лаптопчето, за да работи и изплаща апартамента си на кредит, как ще си зареди телефончето, за да му укажат какво да драска по форумите, аман от нови съседи "модерни-зелени" в София, потрес!
67
7
 
10
 
! Отговори
Доумнокрасив Софянец преди 7 месеца
Ае умнокрасив, Как се гради Държава и просперитет без енергия и индустрия?!!! Айсе обясни!! С колелета с въртящи хамстери ли?
66
10
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 7 месеца
Предишният всенароден протест беше от стотина души, които искаха най-вече да спасят паметника на съветският окупатор. Чакаме автобусите за да видим поредният "всенароден протест". Виждали сме и няколко "народни въстания", които завършиха печално! Държава и просперитет не се градят с протести и въстания, а със закони, работещи институции и много, много работа! Протестиращи и въстаници не ни трябват!
65
4
 
12
 
! Отговори
Абе умнокрасиви преди 7 месеца
Като затворим АЕЦ, Тец и мини откъде мислите ще идва тока? От чужбина!!! На тройна цева!! Или ще върти един хамстер колело да ви зарежда телефона?
64
3
 
9
 
! Отговори
Българи преди 7 месеца
Утре като импортирате скъп ток от чужбина и закриете и предприята и индустрията ОЩЕ ке загубят работните места! А Всички (!!) ще плащат 3 пъти по скъп ток! Знам че политиците и ботовете на грантове при Америка за България не ги интересува а вас другите????
63
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всенароден Протест! ППДБ ще счупят държавата!
62
13
 
12
 
! Отговори
БГ преди 7 месеца
Стойте цяла зима ако искате на магистралата. Нали си има обходни пътища. Ама ми се струва, че като се развали времето ще се пръснете като битълсите!
61
9
 
11
 
! Отговори
Германия преди 7 месеца
При нас Зеления Преход се провали! Без руска газ и АЕЦ купуваме ток от Франция! Правителството иска да вкара нав данък за субвенциониране на скъпия ток за индустрията! Но..чао чао индустрия!!
60
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя протест вече стана безинтересен и безсмислен. А блокадите на магистралата досадни.
59
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След затварянето на Мариците, което се планира веднага още от следващата година от правителството на ПП и ДБ токът ще стане 80 ст за киловат час. За сравнение сега той е 20 ст на киловат час. За това са протестите и който има акъл ще го разбера. Ако Денков и Кирил Петков не изтеглят плана всички ще стоим на студено и тъмно още тази зима.
58
4
 
11
 
! Отговори
Германия преди 7 месеца
Глупав народ! Тук Зеления Хреход се провали и си отворихме Тецовете и мините отново! Лъжат ви като бели индианци!
57
5
 
10
 
! Отговори
До 58 преди 7 месеца
Абе откъде и за колко мислиш че ще купуваш ток като закрият енергетиката в БГ? От Украйна или от Турция !
56
0
 
12
 
! Отговори
До 58 преди 7 месеца
Не! Те искат да купуваш турски домати за 60 ст!!
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Искаме да си продаваме доматите по 20лв/кг . Ако не ги купувате ще затворим някоя магистрала.Това вече не се търпи да си продаваме доматите на безценица .
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 51 "Ако има нужда ще работят..." __ И КАК СИ ГО ПРЕДСТАВЯШ - ЧАСОВ РАЗХОД НА ПАРА 300,500,1000 ТОНА - ДА НЕ МИСЛИШ, ЧЕ ТОВА Е КАФЕНИКА НА КОТЛОНЧЕТО ТИ??!!!...