Енергетиците отново блокират "Тракия"

В четвъртък призовават за национален протест
130
Енергетиците отново блокират "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Продължават протестните блокади на миньори и енергетици от мини "Марица-изток“" край Старозагорско - като тази на автомагистала "Тракия" в отсечката от Чирпан до Нова Загора, предаде БНР.
Основното искане е изтеглянето на Териториалните планове за справедлив преход от европейските институции.

В подкрепа на протестиращите енергетици и миньори снощи около 20 души се събраха в Пловдив и блокираха за кратко булевард "Шести септември".

"Tехните усилия да си подобрят живота се връщат в начален стадий. Това е националният енергиен суверенитет. Тези хора произвеждат нашия ток. Всяко българско семейство иска да плаща сметки, които са поносими, а не да ходим на либерализирания пазар, както е споразумението. Тези хора, които са там на магистралата са нашите шипченски опълченци, това е новата Шипка", коментираха протестиращите.

В четвъртък от 18 часа миньори и енергетици призовават за национален протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: протестТракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
12
 
! Отговори
Миньор преди 7 месеца
Няма как да подкрепим клана Марица изток,няколко хиляди безделници се *** с милиони българи.
32
8
 
10
 
! Отговори
Кристов преди 7 месеца
Наведена Глава сабя нея сече . Какво още чакате сваляте шалтерите и спирайте работа Нека тези шарлатани те да работят
31
8
 
13
 
! Отговори
Чоко преди 7 месеца
Цялото чудо ще е до първото застудяване и до първия истински леден дъжд. Още малко ще се потъркалят по шосетата а после ще се приберат на топло , за да жулят ракия и да плюскат сланина.
30
12
 
7
 
! Отговори
Като импортирами преди 7 месеца
Ток от Турция, ВиеВСИЧКИ ще плащате 4 пъти по скъп ток!! Трудно ли е да го разберете?
29
5
 
14
 
! Отговори
Германия преди 7 месеца
Глупав народ! Ние си открихме отново мините и Тецовете! Вятърните мелници НЕ стигат!
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 25 - Инапе ще ги закрием преди зима и ще правин и цитирам "индустриална зона" - А някой знае ли, на какво вървят индустриалните зони? На нафта, газ или ток! Нафтата слъпа и ще я забраняваме, газ за промишлени цели няма, а сега ... Ще вдигмае нуждата си от ток, но ще си *** капацитета ...
27
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Миньор да лежи безплатно на магистралата ? Това няма как да стане. Някой праща.
26
17
 
9
 
! Отговори
Бгг преди 7 месеца
Много платени или заблудени коментатори тука бе. Тия хора се борят за държавата ви. За независима енергетика. А бе германците като възстановяват мините си назад ли вървят или са далновидни , а господа "разбирачи"? А към всички останали : Уважаеми зрители спите ли ??? Не виждате ли, че сглобката е съставена от национални предатели ???
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди ненавиждах Славейков. Мислех го за българоюраз. После ненавиждах и Пеевски. Сама сега ги РАЗБИРАМ и дори подкрепям.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПРОИЗВОДСТВО НА ЕНЕРГИЯ ДНЕС: АЕЦ - 29,29% ; ТЕЦ СУМАРНО - 49,56% ; ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ (БИО-ЕЦ, ФЕЦ, ВЕЦ, ВяЕЦ) - 21,15%. ВСИЧКО ПРОИЗВОДСТВО - 3989,45 МВт. СПРЕТЕ ТЕЦОВЕТЕ ДА СПРЕМ ИКОНОМИКАТА И ЖИВОТА...
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Били опълченци. Кожодери, нищо друго...Полицията трябва да си свърши работата. В закона ясно е указано какво се прави в такава ситуация. Освен високите цени за ток плащаме данъци и винетки.
22
3
 
9
 
! Отговори
акционер от СИФ преди 7 месеца
"Не може да искаш да продължаваш да живееш в 19 в.Вместо да искат модерни технологии,които да щадят здравето и живота им,те искат да живеят по старому" - Спокойно ... Ще автоматизираме и твоята работа. Накрая не говорим за доходи, а за достъп до храна... Този достъп ше е само за "собственици". Универсален базов доход НЯМА ДА ИМА. Ахахха!
21
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези царвули няма ли да ги разкарат от пътя най-накрая?Аз защо плащам винетка бе?!?!?!?1
20
2
 
17
 
! Отговори
Майора преди 7 месеца
Много всно им беше лазано , че Плановете не мога да се иттеглв поради загуба на стедства , както че рано или късно ТЕЦ щяха да бъдат закрити! Протестирайте , имате право , но не блокирайте пътищата , не нарушавайте свободното предвижване на хората!
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много хора нямат парно, но плащат такси. Цените на тока скочиха неимоверно за последните няколко години. Тия си гледат само личния интерес и нищо повече не ги интересува.
18
1
 
17
 
! Отговори
Цели преди 7 месеца
20човека ги подкрепят.Невероятно!
17
1
 
15
 
! Отговори
Решението за преди 7 месеца
Либерализацията на енергийния пазар,беше взето още 2020г.,от правителството на Борисов.Тогава къде спаха?
16
5
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 месеца
Не може да искаш да продължаваш да живееш в 19 в.Вместо да искат модерни технологии,които да щадят здравето и живота им,те искат да живеят по старому.Светът върви напред и който изостава(такива като нас) ще плащат още по-тежко.Крайно време е полицията да ги разкара.Ще им дотираме високите заплати,ще плащаме скъпият им ток,а те да продължават да притискат правителството и да искат неосъществими неща.ГЕРБ играе много мръснишка роля,защото още през 2019 г. са подписвали документи,ама сега мълчат.
15
6
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 7 месеца
Чудя се, каква държава сме. Щом двайсетина човека могат да предизвикат блокада и държавата да е безсилна да ми осигури правото на свободно предвижване. Дали това може да се случи в която и да е цивилизована държава по света ? Сега търсели подкрепа за някакъв си национален протест. Изобщо не ме интересуват и никога не бих подкрепил подобно начинание.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За ен е добре да има масова безработца. Има едно ниво на ГЛАД И МИЗЕРИЯ, дето като поживеят повечвто там, такива глупости кат достойнство, монстойство и морал и морал (въъъ прецакамми се схемата тука) изгарят. И като имаш парички ... Хехех! Дадох 1000 лева на един да ми свлупа обувките. Той си мисли, *** аз съм *** хахахахахах