Стела, чиито мечти бяха отнети само на 23 години... От надрусан и пиян шофьор

Тя загина на "Тракия", след като камион отнесе кола в аварийната лента
10 окт 2023 14:30, Александър Попов
108
Стела, чиито мечти бяха отнети само на 23 години... От надрусан и пиян шофьор
Снимка: личен архив

От години у нас загиват стотици хора по пътищата. Всеки ден в полицейските сводки фигурират хванати поне 30-40 човека, които са седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотици. Стряскаща статистика... И това са хора, които ще се разминат с тежки наказания, защото по някакво стечение на обстоятелствата са ги спипали преди да отнемат някой човешки живот.

Този шанс го нямаше 23-годишната Стела от Бургас, чиито мечти бяха отнети от такъв шофьор.

Трагедията

На 27 септември камион помита кола, която е спряла в аварийната лента на АМ "Тракия" заради спукана гума. Стела загива, други две са ранени тежко, а трета се разминава с леки травми.

Още по темата
Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин, алкохолната му проба също е положителна. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед.

Една напълно обикновена сряда промени всичко

"Какво е животът? Всеки ден правим планове за утре, за празниците, за години напред. И накрая изведнъж всичко изчезва... Като една чернова, която не може да бъде преписана на чисто, защото листите вече ги няма, свършили са, тетрадката е празна. Тя беше открит и добър човек, винаги усмихната, с чувство за хумор и жажда за живот...", споделя нейният брат Георги пред Dnes.bg.

Стела е изтърсака в семейството, най-малката от общо три деца. Трагедия отнема баща й още докато е малка, и от тогава тя се бори в живота с помощта и подкрепата на своето семейство.

Завършва Френската гимназия в Бургас, а след това се насочва към специалност "Туризъм" във Варна, където тази година успява да защити държавния си изпит с отличен успех - 5.75.

"Скоро щеше да се дипломира и имаше толкова много планове за бъдещето. Пред нея имаше толкова много възможности… Една напълно обикновена сряда промени всичко, отне завинаги нейната светлина, и на нейното семейство. Една спукана гума в аварийната лента и един дрогиран и пиян шофьор, помете колата, нея и всички нейни планове и мечти за живота", допълва Георги.

Семейството й е категорично, че не иска Стела да е поредната жертва в статистиката от "войната на пътя".

"Всеки ден сестри, братя, деца, майки и бащи загиват по пътищата. Загиват по жесток начин и биват забравени, само семействата остават да скърбят. А какво се случва с виновниците, къде отиват те? Не можем и не трябва просто да се примиряваме. Няма да оставим Стела да бъде поредната забравена, изгубена душа. Трябва да сме единни в мъката си и да се борим за справедливост  по пътищата", категоричен е брат й.

Наказанието

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. На шофьора на камиона му е повдигнато обвинение и съдът ще трябва да установява степента на виновност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: ТракиякатастрофаСтела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато убиеш човек и не си бил пиян или надрусан, а просто изр.д, това по-малко убиец ли те прави...МВР, меката на безмозъчните нещоправци.
83
18
 
4
 
! Отговори
преди 6 месеца
Трудова злоуполука, докато пръска любоф оф оф на задна в аварйната лента, поне триъгълника да беше сложила. Като е завършила Туризъм не са ли я учили на безопастност докато обслужва чужденци
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хората не спазват правила в Германия с жилетка зад мавтинилата и чакаш помощ, триъгълника също е поставен. Истината е не затвор, не глобите, а образованието, правилата и култура. Жалко за момичето. Не подценявайте правилата!
81
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В нормална държава хората се возят на влак и карат колелета (вкл. Електро)Само там всеки като луд лети по разбитите пътища
80
30
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 месеца
4 гъски нагъчкани във Форд Фиеста си е доста симптоматично... Нормален човек ползва фиестата за максимум двама човека и то само на градско. Чекири човека в поло, фиеста или чинкуеченто на магистралата си е лудост или *** - изберете едно от двете.
79
21
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 6 месеца
В една нормална държава този след 2 рия фиш вече щеше да е без книжка. -----///----- Глупости. Никакви сериозни нарушения няма човека, това са пълни тъпотии, което са написали. Подозирам даже, че полицаите са му подправили пробите. А малката дали изобщо се е сетила да си надене светлоотразителна жилетка, за да се вижда, че съществува? Май по-скоро се е борила за приза на Дарвин.
78
0
 
0
 
! Отговори
Всички преди 6 месеца
Сме служители на нека Мирела и г ьцките наркомани
77
1
 
16
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 6 месеца
Смърт - убийство по невнимание 15 - 20 год.трудов лагер. В случая с този дрогиран и под въздействието на алкохола - 30 год.трудов лагер,конфискация на имущество и завинаги без книжка....
76
1
 
9
 
! Отговори
Съдебната система преди 6 месеца
Не работи
75
2
 
4
 
! Отговори
Вие сте болен! преди 6 месеца
До Не пишете глупости. Обвинявам такива като вас за разрухата на обществото ни.
74
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всеки който чете трябва да си купи спрей за спукана гума и да има резервна със светещ триъгълник от бензиностанцията и да не престоява в аварийната лента много за да избегне риска от нещастие. Моля, престоявайте зад мантинелите и без това хората в държавата да малко.
73
34
 
6
 
! Отговори
преди 6 месеца
То е ясно какво е щяло да и е бъдещето. Завършила туризъм. Раздава любоф оф оф на задна по аварийните ленти
72
23
 
6
 
! Отговори
преди 6 месеца
А дали не е загинала на работното си място по време на работа? Трудова злоуполука? Щото триъгълник на 150м и светло отразителна жилетка липват
71
0
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 6 месеца
Защо давате правомощия на разни *** да управляват камиони след нарушения на правилника и наказателни постановления ? Това не е ли нарушение на Закона ? А на разни *** защо им разрешавате да управляват МПС-та без книжки ?
70
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От трезвени, но изпреварващи неправилно, загиват 20 пъти повече, но ганьовеца иска да вика смърт за маргиналите, иначе ще трябва да сложи въжето на себе си.
69
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как е възможно да се допуска такива шофьори с толкова нарушения да шофират тежки камиони? Леката кола е оръжие в ръцете на пияния, а камиона е като бомба, там едно прегряване на спирачките е достатъчно да стане голям проблем и не трябва да се позволява на пияници да се качват в камион.
68
2
 
35
 
! Отговори
Observer преди 6 месеца
В една нормална държава този след 2 рия фиш вече щеше да е без книжка. А пък дрогиран и пиян завинаги забравя за професия шофьор. Жалко за невинното момиче. Лека му пръст. Тоя из.р.од дори няма и да трепне от това което е причинил на нея,родители,познати. Чак ми се пълнят очите от гняв, но....тия и подобни истории са всекидневие в държавата ни. Жалко а пледираме че сме част от Европа и сме цивилизоени. Не..НИЕ сме тълпа от най изостаналата част на света!!!!
67
2
 
13
 
! Отговори
Закон на Мърфи преди 6 месеца
До Крайно време е ...Нека да е по просто да няма значение дали си пил или дрогиран убиеш ли у зандана щото какво като не си и ми затриеш близките по леко ли ще ми е че на трезва глава ги е избил някой ***.
66
3
 
11
 
! Отговори
Издънкова преди 6 месеца
Ами явно не долавяте смисъла на това което казах и ще го обясня по просто!Карате по магистрала има дупка и да не влезете в нея я заобикаляте много е просто не влиза в скоростната дясна лента и да засече някой депутат.Заобикаля в аварийната лента дупката.Никога не съм оправдавал карането в аварина лента !!!Дясната лента е силно амортизирана и заради това карат в аварийната лента!!!Това не е правилно и е абсолютно недопустимо!!! Лошите пътища също са фактор за ПТП както и инфраструктурата.
65
3
 
29
 
! Отговори
Крайно време е ... преди 6 месеца
Крайно време е в България да се върне смъртното наказание за всички пияни и дрогирани убийци !!!!!!!!