България прие Национален план за борба с антисемитизма

Попили сме опит от Норвегия
Обновена: 19 окт 2023 05:45 | 18 окт 2023 23:14, Александър Попов
136

България прие своя първи Национален план за действие за борба с антисемитизма (2023-2027 г.) на днешното правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Националният план е разработен в съответствие със Стратегията на Европейската комисия от октомври 2021 г. за борба с антисемитизма и подкрепа за еврейския живот (2021-2030 г.).

Отправна точка за разработването на проекта за Национален план бе проведеното в началото на 2022 г. национално представително социологическо проучване на тема „Обществени нагласи към антисемитизма и езика на омразата в България".

В разработването на първоначалния проект на национален план се включи експертен екип, включващ представители на държавните институции, академичната общност и неправителствения сектор. Принос при определянето на мерките, залегнали в плана, е предоставен от всички държавни институции с компетенции в областта на борбата с антисемитизма, както и от страна на организации на българските евреи.

Използван е и опитът на Норвегия като една от първите държави, приели план за борба с антисемитизма, като принос бе предоставен от Норвежкия център за изучаване на Холокоста и малцинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
23
 
! Отговори
С една дума, преди 7 месеца
СКАНДАЛНО!!! Закон за защита на евреите в държавата която единствена спаси евреите си през втората световна война?! Продажните йес-мени в парламента не спират да ни изумяват. Сигурна съм че ако Сорос им нареди да си сме сменят пола, ще го направят.
84
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега ако кажеш че Холокоста е силно преувеличен или че е измислица, както и че ционистите са терористи и окупатори на чужди земи -влизаш в затвора. България се управлява от Посолствата, това на Козяк и това на Израел. Пример за това е Даниел Лорер- непознат никому, с двойно гражданство, отбил военна служба в Израел, неживял в България дори 1/5 част от съзнателния си живот, но вече беше стяган за еврокомисар от квотата на България.
83
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Историята се повтаря. Навремето друго антибългарско правителство на Богдан Филов прие обратния закон за защита на нацията. Пак беше насочен към евреите, но отрицателно и пак целта целта на правителството беше да ни вкара във война. Тая държава се оказа много богата щом мисли как да приютява бежанци, да плаща на Украйна и да праща помощи при всяко бедствие в друга държава. Нас като ни удари бедствие обаче нито помощи плаща нито получаваме помощ отвън:)
82
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защо се гласуват специални закони за евреите. Те по-специални хора ли са?
81
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ама макето и сърбето може да са антибългари :)))
80
0
 
14
 
! Отговори
Няма планове преди 7 месеца
Нищо не може да им помогне. Ако някой господар дойде при мен и ми каже, че ми е господар ще го набия. Знаете ли, че и във Франция така правят и популацията на господарите трайно намалявала като последните все повече емигрират към откраднатата страна на господарите.
79
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Такъв план имаше години наред, но след като властта я взеха пребоядисани наследници на ДС агенти и висши номенклатурни кадри зарязаха всичко. Отделно имаше цял отдел контролиращ и следящ дейността на мюсулманските движения в страната. Сега хора със свастики и знамена си организират паради в центъра на столицата под погледа на полицията, а ходжи и други проповедници разпространяват покрай религията и други теми.
78
4
 
4
 
! Отговори
до 96 от БогоИзбран преди 7 месеца
никога, ти не разбрали - работиш за моята подкрепа, друга функция освен да си р0б на БогоИзбраната Раса - нямаш!
77
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кога ще приемат план за подкрепа на българите?
76
0
 
25
 
! Отговори
Мерки Срещу преди 7 месеца
БЕЗРАБОТИЦА: Сега ще създадат още 10 000 работни места за нечии, пъпчиви тинейджърски племеннички и племенници дето по цял ден да слухтят из форуми, барчета и паланки. После ще им натрупат постепенно още привилегии и функции. Накрая ще ги превърнат в НРАВСТВЕНА ПОЛИЦИЯ. Ще ходят по обществени места с черни шлифери и щраусови пера бутнати отзад. Ето как се повишава трудовата заетост в България. Адмирации за приелите това съдбовно за бъднините на България РЕШЕНИЕ!
75
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А как ша позная че некой насреща е семит за да не го изантисемитствувам с лош поглед и да *** застъпят по плана ?
74
0
 
26
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 7 месеца
"и подкрепа за еврейския живот" - а нещо за подкрепа на Живота на Българите или от НеБългарско Окупационно Правителство, няма как!
73
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В тази държава може да има само един живот. Защо трябва да го делим на еврески или някакъв друг. Никой не им пречи да си ползват каквито искат свещници в къщи, да се обрязват да засмукват обрязаното място и да се молят на въображаемият си приятел също както го правят и другите вярващи в някакъв вид божество населявали някога планетата затвор.
72
0
 
17
 
! Отговори
Нафърфорий преди 7 месеца
Многу готину заглавие на Файлетонъ, само дето не ми е до смях...
71
0
 
30
 
! Отговори
Соломон ал Бурджани преди 7 месеца
И кой ще се бори с антисемитизма? А какво все пак е ,,антисемитизъм"? Може би да си против семитите. Т. напр. арабите са семити. А юдаистите, наследници на хазарите, не са семити. Т. е., хазарските потомци са против арабите в Газа (които пък не са араби по произход), следователно са ... ами, антисемити. Значи, сега българската държава ще се бори с несъществуващия в България антисемитизъм, който пък всъщност е в основата на израелската политика в Газа. Пустите му европейци, станали антисемити...
70
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Управляващите България, са антибългари.
69
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То и евреите и арабите произхождат от едно и също семитко племе. Затова и двата народа не ядат свинско, обрязват се, почивните им дни са петък и събота, пишат от дясно на ляво...дори езиците им са сходни. арабите се поздравяват със Салам алйкум, а евреите Шалом Алехум..
68
1
 
21
 
! Отговори
Кога преди 7 месеца
Кога българското правителство ще приеме план за борба с антибългаризма???
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 79 Ти не правиш разлика между Хамас и Ислямски джихад.
66
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Начи ся ако става въпрос за различен от ивреин моа псувам на воля така ли ? Другите анти са разришени нали ?