Кабинетът актуализира плана за въвеждане на еврото

Трябва да се проведе кампания срещу дезинформациите
8 ное 2023 20:00, Стела Стоянова
55
Кабинетът актуализира плана за въвеждане на еврото
Снимка БГНЕС, архив

Правителството прие  на заседанието си днес актуализация на Националния план за въвеждане на еврото в България. В началото на заседанието премиерът Николай Денков даде пример с актуализацията на плана като знак, че кабинетът работи.

Промените са разработени и одобрени от Координационния съвет за подготовка на България за членство в еврозоната, който е със съпредседатели министърът на финансите и управителят на Българската народна банка, пише "24 часа".

Актуализацията се прави, за да се адаптира планът  към нововъзникналите обстоятелства и напредъка по техническата подготовка за въвеждане на еврото у нас. Част от промените са свързани с приспособяването на необходимите времеви периоди спрямо новата индикативна дата за членство в еврозоната - 1 януари 2025 г. В допълнение, настоящата версия на плана отговаря на появилите се изисквания за актуализация на ръководствата и функциите на работните групи към координационния съвет за подготовка.

Националният план за въвеждане на еврото в България служи за управление на организацията на въвеждането на еврото, като в него са описани основните направления и дейности, които следва да се предприемат, както и взаимодействията между институциите в рамките на този процес.

Като приложение към него се включват „Методически указания към административните органи за адаптиране на информационните системи за работа с евро", чрез които се цели гарантирането на точното и еднакво прилагане на изискванията за въвеждане на еврото от административните органи при привеждането на информационните им системи към работа с евро.

Националният план  предвижда провеждането на мащабна комуникационна и информационна кампания, която ще запознае гражданите с всички практически аспекти на въвеждането на еврото като официално разплащателно средство чрез предоставянето на точна, достъпна и навременна информация. Кампанията цели ясно да обосноват ползите за икономиката и за повишаване на стандарта на живот в страната от присъединяването към еврозоната, както и да противодейства на всяка дезинформация, която поражда необосновани притеснения у гражданите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трябва да се закрепи сглобката .Урсула я е пратила да даде" акъл" на Бойко да си мълчи и да седи в сглобката .И Пеевски ще я види ,но това е неофициално разбира се!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя ..... на снимката един доклад на ДАНС от 3 странички прецени че е твърде сложен за вас, вие референдум искате да правите:)))
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 42. Ха дано. От твоите уста в Божиите уши.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кабинета първо да проведе референдум . Че според нашето законодателство и задължителен, да не ми измислят варианти за отмяната му. Уж са много демократични, а се страхуват от референдум.
32
1
 
10
 
! Отговори
Мдааа преди 6 месеца
Напъните са заради CBDC на ECB. Ще видите тогава, какво ви чака. Как ще ви занулят банковите сметки с най-*** обяснение и как ще има "отхвърлена транзакция. твърде голям въглероден отпечатък" като опитате да си напазарувате. Това евро ще ви го изкарат отзад с много кръв.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Планираше се да въведат еврото в началото на 2024! Някой ще поеме ли отговорност за провала? След още 1 година може и да сме аут от ЕС, кактовървят нещата.
30
2
 
14
 
! Отговори
Малееее преди 6 месеца
Я го па тоя! Невзрачен несретник. Вижте кво сме избрали, пък чакаме уважение от другите държави. Отврат!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Помните ли стария виц за това, как царят на животните разделил поданиците си на умни и красиви? Всички послушно се разделили на две групички, и само *** останала да стой сама по средата. Лъвът я попитал: "***, какво чакаш?" , а та отговорила: " Аз какво, да се разкъсам ли?! и от нея произлязъл Човекът и рекъл: "От тук нататък аз съм господар и аз опредялям, кой е умен и кой е глyпав!
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Еврото може да се въведе но това не е лек за икономическата стабилност . Приемането на единна валута не означава уеднаквяване на финансовата система на една държава с друга. Стойността на еврото може да варира леко в различните държави от еврозоната. Стойността на валутата се определя от редица фактори, включително икономически условия, лихвени проценти и политически събития. Централната банка на всяка държава може също да провежда малко по-различна политика, която може да повлияе на стойността на еврото в рамките на нейните граници. Освен това в някои държави може да има различни регулации
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На три Държави символа Герб са трите Лъва - България, Дания и Англия..... Първият Герб със символ на Трите Лъва е Българския!
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Символите на България са - Нейното име - България. Нейната Българска територия! Българският Герб. Българското Знаме и Българската валута Лев! Българската Култура! Българският Език! Българската Писменост! Бог! Цар! Отечество! Разум! Вяра! Надежда! и Любов! .... Защо Швайцария си държи Швайцарския Франк? Защо Полша си държи Злотата? Защо Чехите, Унгарците си държат валутата? - Понеже това са техните Символи!
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама тя Сглобката ще се е Разпаднала дотогава!!!!!!!!
24
3
 
13
 
! Отговори
До Анонимен 32 преди 6 месеца
До Анонимен 32 - "Къде е референдумът, заради който са в парламента" - в КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД, където Възраждане го прати след като коалицията ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС наруши КОНСТИТУЦИЯТА и ЗАКОНА "за референдумите" (името е друго, но за краткост) като отказа да го допусне. Възраждане събраха законните подписи, внесоха ги, гласуваха. След отказа-Конституционен Съд! Дори за въпроса, за който лаеха! Нека КС каже! Така че Възраждане са си там, където трябва! Ти точно с това ли намери да ги атакуваш? :D
23
6
 
16
 
! Отговори
ЗА Лева преди 6 месеца
"кампания против дезинформациите", т.е. "пропаганда с лъжи и манипулации в полза на еврото, ВЪПРЕКИ че смазващото мнозинство от народа НЕ ГО ИСКА и най-малкото - ИСКА ДА БЪДЕ ПИТАН!". Цялата държавна власт произтича от народа според Конституцията и отказвайки да се съобразите с НАЧАЛНИКА СИ (Българския народ), като не се съобразихте с желанието му сам да реши дали и кога да се отказва от суверенитет, е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Осъзнайте се, проведете ЧЕСТНО референдума! Иначе ...законни последици...
22
6
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Абе тоя на снимката не ви ли прилича на Микеланджело от Костенурките нинджа?
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може да има евро, ама премиерът няма да се казва Академик хахахахаха
20
4
 
24
 
! Отговори
евро реклама преди 6 месеца
Прилича на рекламна кампания на залежала дефектна стока която не може да се пробута на пазара.
19
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Час по-скоро да се въведе еврото, само това е гаранция за успешното развитие на България!
18
5
 
20
 
! Отговори
евро демокрадене преди 6 месеца
Денку и другите партийни слуги на запада искат да си гарантират че държавата няма да си поиска откраднатото от бг за 40 г. след 1989 от политическата класа и от запада.
17
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
70 % от бг са против еврото и за лева. Така че какви 5 евро какви планове.

Спонсорирани публикации