Последен ден за смяна на гумите, от утре КАТ глобява

От 15 ноември започва същинската част на акция "Зима"
14 ное 2023 08:08, Анисия Иванова
36
Последен ден за смяна на гумите, от утре КАТ глобява
Снимка: БГНЕС

От утре започва същинската част на Акция "Зима". От 15 ноември до 1 март всички автомобили трябва да бъдат оборудвани с гуми, предназначени за зимни условия, или такива с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм.

Днес е последният ден, в който колите може да са с летни гуми, без да бъдат глобени шофьорите.

Важно е шофьорите да обърнат внимание на техническото състояние на автомобилите си - състоянието на акумулатора, охладителната система, течността за чистачките, както и на самите чистачки.

Днес от "Пътна полиция" ще дадат повече подробности за изискванията, както и за глобите, които ще налагат при нередности по автомобилите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Летните гуми при есенните дъждове са гола вода. За сняг и лед не говориме.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
КАТ харесва това
11
3
 
23
 
! Отговори
Асо преди 6 месеца
Зима няма, няма и да има. Тези глоби са рекет. Зимни гуми само за планина и извън градовете!
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Глупости! За пореден път необразовани журналисти пишат глупости и лъжат. Ако го правят за едни гуми, какво остава за сериозните теми... Няма закон за зимни гуми, няма задължение всички от утре да са със зимни гуми. Единственото ограничение е дълбочина на грайфер. Всесезонни гуми в големите градове са напълно ОК
9
11
 
4
 
! Отговори
предлагам преди 6 месеца
Браво!И от утре да се глобяват всички без монтирани ЗИМНИ гуми
8
10
 
3
 
! Отговори
предлагам преди 6 месеца
Браво!И от утре да се глобяват всички без минтирани ЗИМНИ гуми
7
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много остаряло правило, останало от времената когато все още имаше зима! Нуждае се от спешна актуализация, където да е посочено че зимни гуми са задължителни само при сняг и зимни условия! Иначе казано - ако има само 2 седмици студ през януари, не си караш колата, и не е нужно да си сменяш гумите и да харчиш близо 100 лева годишно по гумаджийници
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Карам всесеонни от близо 5 години, сменяйте си ги.
5
2
 
32
 
! Отговори
аз преди 6 месеца
"Днес е последният ден, в който колите може да са с летни гуми, без да бъдат глобени шофьорите."Долна лъжа! Подбирайте си малко редакторите. Нивото в сайта е под дъното.
4
2
 
5
 
! Отговори
Къде е Армията преди 6 месеца
Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник разполага с армия от над свръх агресивни 1000 полицаи(повечето наркомани) , ц/и/г/а/н/и (Джипси) и мутри които изтезават и убиват Българи, тази незаконна армия се спонсорира от лицата Румен Николов Пашата и Бойко Методиев Борисов! Къде е Армията, Ромско робство ли искате!?
3
1
 
22
 
! Отговори
toti преди 6 месеца
НИКОЙ НЕ ЗНАЕ,ЧЕ АКО И ЛЕТНИТЕ ТИ СА НАД 4 см ГРАЙФЕР ,НЯМА ПРАВО ДА ТЕ НАКАЕ !!! В ЗАКОНА СЕ ,,ПРЕПОРЪЧВАТ ЗИМНИ ГУМИ !!!
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Долни мисиркаджийски лъжи и брътвежи. Зимните гуми в България не са задължителни,има изискване за минимална дълбочина на шарката на протектора,през зимния период. А ако някой корумпиран трудоустроен ченгесай ви се прави на интересен и тръгне да мери грайфера с дълбокомер,му поискайте документ за метрологичната проверка на уреда за измерване на дължина,в случая дълбочина. Всички средства за измерване на дължина, минават задължително проверка всяка година като за целта се издава нужният сертификат
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да почнат да контролират скоростта на тежкотоварните камиони!

Спонсорирани публикации