Прокуратурата, МВР и НАП погват джигитите на пътя

Започват проверки на системните нарушители
Обновена: 14 ное 2023 12:20 | 14 ное 2023 12:16, Александър Попов
35
Прокуратурата, МВР и НАП погват джигитите на пътя
Снимка: БГНЕС

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов проведе работно съвещание с главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и с изпълнителния директор на Национална агенция за приходите (НАП) Румен Спецов, на което бяха набелязани мерки за ограничаване на тежките пътнотранспортни произшествия, причинени от системни нарушители на Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

Изразено бе общо становище, че е необходим институционален отговор спрямо водачите на МПС, които целенасочено нарушават правилата за движение, демонстрирайки явно неуважение към обществото и законоустановените правила посредством разпространяването на снимки и видеосъдържание на шофиране с многократно превишена от допустимата скорост и др., съобщиха от прокуратурата.

Предстои в кратки срокове органите на МВР да установят и изготвят база данни на водачи на МПС, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използват както системата на „Пътна полиция“, така и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция „Пътна инфраструктура“. Ще бъде обърнато внимание на прокурорите при районните прокуратури в страната, както и на органите на „Пътна полиция“-МВР и на районните инспектори за незабавно установяване на водачите на МПС, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба.

В хода на разговора бе обърнато специално внимание на зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени от водачи на автомобили, които управляват луксозни МПС без да е установен произходът на средствата за тяхното придобиване. В тази връзка и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и изпълнителният директор на НАП Румен Спецов се обединиха около общото становище за необходимостта от проактивен подход от страна на приходната администрация, включително извършването на ревизии на собственици и ползватели на луксозни и мощни автомобили, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А как ще бъде доказано, че публикуваната снимка е моя, че не карам примерно в Германия на автомагистрала? Или викат, ако постнеш снимка с над 50км/ч, в кауша. Ако си снимаш колата на паркинга, пак там. Абе направо забранете шофирането. Всички да си стоят вкъщи, да не пресичат улицата, че току виж някой колоездач ги сгазил.
9
0
 
16
 
! Отговори
Миладин Миладинов преди 6 месеца
Аз да попитам тия от НАП защо отказват да ми възстановят ДДС, при положение че имам право и съм подал нужните декларации в срок! Аман от тия! Идеш на гишето и лелката там ти крещи и още малко ще те напсува. Реформа от до!
8
2
 
8
 
! Отговори
мнение преди 6 месеца
Каквото и да предприемат институциите, няма да е достатъчно! Докато не се промени манталитета и културата на всички участници в движението - водачи, пешеходци, колоездачи, мотористи - ситуацията няма да се промени! Просто трябва да престанем да се държим като последни *** на пътя! Не ми се вярва това да се случи и ще има нови и нови жертви!
7
0
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
До 6: НАП ако е искал да провери тези индивиди досега 1000 пъти да са го направили! Ще отидат на 1-2 адреса които се знае,че нищо няма да открият,ще изпишат 2 тона мастило и 2 гори хартия и с това всичко ще приключи!
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От НАП най-ще ги заболи. Веднъж влезнеш ли им на тия в регистрите, край, всяка година ще те проверяват
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хайде прах в очите на народа
4
0
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Това коя по ред за последният месец констатация и лакърдия е? След всяка катастрофа МВР се събужда колкото да даде интервю и отново заспива дълбок зимен сън. Край 15 ноември се събужда да изтърбуши дребните душици, да напишат 2000 акта за изгоряла крушка или стари чистачки и с това поне по стъкмистика нормата е покрита и може да продължат да спят. МВР са се преименува на стъкмистическо бюро и всички да станат трета категория! И без това само констатират и гласят стъкмистики!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трите бухалки на властта! Къде забравихте и инспекцията по труда?!
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За кой ли път вече......За временно успокоение на гражданите.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази статия я преписват всеки път, когато има по сериозно убийство на пътя, Ден до пладне.Важното е да се замажат очите на електората, до другата катастрофа извършена от ,, познат на полицията