Развръзка: Боби Михайлов си тръгва, насрочва спешно конгрес на БФС догодина

Не приемаме фейсбук правосъдието, пише в позиция на съюза
18 ное 2023 18:00, Стела Стоянова
126
Развръзка:  Боби Михайлов си тръгва, насрочва спешно конгрес на БФС догодина
Снимка БГНЕС

Борислав Михайлов свиква спешно заседание на Изпълнителния комитет на БФС през следващата седмица, за да бъде насрочен Конгрес за избор на президент на футболната централа.

Това стана ясно от последното изречение на дълго становище на БФС, в което ръководената от Михайлов организация отново прехвърля вината за ескалацията на напрежение, довела до кървавите инциденти по време на евроквалификацията България - Унгария, пише "24 часа".

Ето пълния текст на съобщението, публикувано на официалния сайт на БФС:

Още по темата

Два дни след грозните сцени в центъра на европейска столица, ръководството на Българския футболен съюз държи за пореден път да представи обстоятелствата и причинно-следствените връзки, довели до ескалацията на напрежението пред Националния стадион „Васил Левски".

Хронологията на събитията е както следва – след сигнал от Столичната дирекция на вътрешните работи с предупреждение за рисковия характер на европейската квалификация между България и Унгария, а именно: „Ръководството на СДВР изразява мнение, че футболната среща между националните отбори на България и Унгария следва да се изиграе на стадион извън столицата, чиято инфраструктура и капацитет позволяват нормалното провеждане на мач от подобен ранг", Българският футболен съюз, според изричните регулации на УЕФА за провеждане на мачове от квалификациите и финалите на Евро 2024 (чл. 28.01), изпрати информацията до европейската футболна централа.

На 3 ноември, след анализ на получените данни и независима оценка на риска от страна на звеното за сигурност и безопасност на УЕФА, в БФС постъпи официално писмо с препоръка двубоят между България и Унгария да бъде проведен на стадион „Христо Ботев" в Пловдив при закрити врата.

Последвалото развитие на случая е достатъчно известно на цялата българска общественост – БФС получи отказ от община Пловдив въпреки предварително подписаното споразумение между двете институции. След спешни разговори с УЕФА и СДВР, столичната полиция изпрати до БФС писмено уверение, че мачът може да се изиграе на Националния стадион „Васил Левски", тъй като съществува промяна в обстоятелствата, а именно – липса на зрители по трибуните.

Българският футболен съюз е крайно огорчен и разочарован от онова, което се случи в центъра на София по време на двубоя, но е категоричен, че предвид всички сигнали за провокации, получени от различните държавни и международни институции, крайното решение на УЕФА е абсолютно оправдано. Това бе потвърдено и от присъствалите на двубоя представители на европейската централа – дежурния делегат на срещата, двамата офицери по сигурността, както и специално изпратения за случая съветник на президента на УЕФА. Всички те изразиха мнението, че предприетите мерки и организацията на домакините са направили така, че мачът да се изиграе – защото в противен случай санкциите за българския футбол, респективно за българската държава, щяха да бъдат огромни.

БФС също така подчертава, че отговорниците за ескалацията на напрежението и сблъсъците пред стадиона трябва да се търсят в организатора на протеста, институцията, позволила неговото провеждане, но основно – в публичните подстрекатели на протест, предварително анонсиран като изключително „мирен". БФС изказва благодарност на СДВР за навременната реакция и предотвратяването на още по-сериозни инциденти и престъпления.

Българският футболен съюз обаче не може да приеме уличното или фейсбук "правосъдие" да потъпква всички демократични ценности, заложени в конституцията на Република България, както и тези в Устава на БФС. Живеем в правова държава с установени правила, които няма как да бъдат задраскани или заобиколени заради нечия амбиция.

През следващата седмица президентът на Българския футболен съюз ще свика спешно заседание на Изпълнителния комитет с цел насрочване на дата за Конгрес през следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е за вярване че пияндурската отрепппка най-после ще си заминава. Вероятно е нагласил някоя по-голяма отреппкка от него да седне на трона.
47
0
 
8
 
! Отговори
Амед преди 6 месеца
И тоя грабливец Михайлов не се наяде. Присвои милиони и вс не му стигат.Първо оставка и пък после конгреси.
46
0
 
5
 
! Отговори
DeeFuhrer преди 6 месеца
Боби Дрога Чао
45
0
 
1
 
! Отговори
DerFuhrer преди 6 месеца
37 Гонопиш ви някакви те свойствени неща Боци Вихайров не е виновен че ти и целото ти село сте се ро га ти-де ге не ра ти!Въпроса е защо имате стадион за 7 милиона лева като няма кой да играе?!!!Корупция!!!Затова!!!Обаче Боби Вихайров е виновен за това ме урежда мачове и неговите съдии свирят срещу всичка и ходкрепят отбора на Домуса!Мерно тото измами корупция секс с мъже,Нарко оргии алкохол чалга !Да га ду ха!
44
1
 
4
 
! Отговори
фергюсън преди 6 месеца
Ама тези нормални ли са !!! Та до догодина 100 пъти ще са овесени !
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С чалга поколение резултати не се постигат.Бъдещето на България за съжаление е изгубено. Слави и подобни на него опростачиха и извратиха децата, а очакваме от тях качествени и морални действия. Повечето свестни хора напускат страната и се реализират в чужбина. Аз може и да не съм от свестните, но с радост живея без българската простащина и ганьовската работна среда.
42
1
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Отврат алкохолик . ще ти секнат паричките от далаверките.
41
0
 
8
 
! Отговори
ало ало преди 6 месеца
догодина, кога? - декември ли?...още една година да смучете с данчо и емо...
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Подпухнал, явно чете много класическа литература...
39
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
А КОЙ Е СЪОБЩИЛ ЧЕ ЩЕ ИМА РАЗМИРИЦИ НА МАЧА - БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ!...хитра лисица си ти, знаеш какво ще стане и си измиваш ръцете!
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вероятно Бобо Михайлов трябва да си тръгне.Сигурно има защо.Ако е злоупотребявал със средства да му се потърси отговорност.Но какво ще правим с некадърниците от националния отбор и какво значение има кой е начело на БФС,ако те не стават за нищо?
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До г-н Михайлов и БФС - единствената логична причинно-следствените връзка е следната: ако бяхте си направили самооценка за извършената работа през последните 18 години и за състоянието на БГ футбол и национален отбор, щяхте да си подадете оставката седмици преди мача с Унгария. Като следствие - нямаше да се налага цирка с преместването на мача и нямаше да има протест и всички останали ескалации. Вашето поведение и НЕотговорност са причинно-следствените връзки. Надявам се да сте ме разбрали!
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
29 Явно четеш без главата! Мога да ти кажа, че в нашето градче има стадион с осветление, изграден по програма за около 7млн лв. Само че няма кой да играе на него- няма деца! А тези дето ги има водят родителите си в училище щото госпожата си позволява да им повиши тон, а другата иска да правят упражнения в часа по физическо вместо да си ровят в телефоните! За това ли е виновен Михайлов??? За това ли съм су-ро-гат??? Ако си прав, значи няма и господ да ни помогне...
35
0
 
2
 
! Отговори
DerFuhrer преди 6 месеца
27 Не това не достатъчно по скоро трябва да живее в СЦЗ
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Айде успокойте се лyмпени - ей сега вече българския футбол ще цъфне и ще върже, и сигурно след 3 години ще станем световен шампион! ХАХАХАХ
33
5
 
5
 
! Отговори
Тая Новина преди 6 месеца
НаПълни ли ви Празните Стомаси, Стопли ли ви Студените Панелки, дето са като Римска Гробница - толкова са Изстинали, а Паре за Рана и Топло - няма, а чакайте и от като ви Извадят на Борсата за Ток - да видите какво е на Борсови Цени да купувате - Енергия!
32
0
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 6 месеца
героите от 94 ще си отидат като последните *** и ще останат като такива в историята
31
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо гербавата община Пловдив е отказала мача да се играе там?Нарочно ли?Да гадаем ли кои са подбудителите на ексцесиите или не е трудно да се досетим?
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бербатов е новия поп Кръстьо!
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато ние, българите, не разберем, че сами сме си виновни за всичко, което ни се случва няма да има светлина в тунела. Вчера беше Батето, днес е Михайлов, утре ще е някой друг... Правят така щото знаят, че овцете си спят или си блеят на ливадата и се карат помежду си... Няма държава, няма народ, пред кой да отговаря? Случилото се в четвъртък трябва да ни подскаже, че това е начина де се преборим с всички които ни е.ават! Ама нали сме българи... Двама са чета, трима са чета с предател!