ѕанев: »зтичането на дерогаци€та е свързано с продажба на "Ћукойл"

ƒерогаци€та не постигна целите си
23 ное 2023 10:03, —тела —то€нова
32
ѕанев: »зтичането на дерогаци€та е свързано с продажба на "Ћукойл"
—нимка Ѕ√Ќ≈—

»зтичането на дерогаци€та е свързано с евентуална сделка за продажба на рафинери€та на "Ћукойл".

“ова за€ви депутатът от ѕѕ - ƒЅ ¬ладислав ѕанев пред ЅЌ“.

—поред него не би тр€бвало депутати да се мес€т в сделки между частни субекти.

"ƒерогаци€та не постига своите цели и това е очевидно, преди началото на войната в ”крайна преработката на руски петрол беше 50% от общата преработка, след войната се повиши на 90%, защото на "Ћукойл" им е по-лесно да преработват по-евтин петрол. ƒържавата не усп€ да прибере тази разлика в държавни€ бюджет и правителството не усп€ да си свърши работата", каза ѕанев.

ѕо думите му Ѕългари€ плаща повече компенсации на "Ћукойл", отколкото получава като данък печалба.

"ќчевидно целите на дерогаци€та не работ€т. “ова е основание дерогаци€та да бъде прекратена по-бързо. јко спреш предлагането на горива от "Ћукойл", а те очевидно н€мат готовност за внас€не на неруски петрол в рамките на 3 дни, това ще доведе до изкрив€ване на пазара", уточни ѕанев.

ƒепутатът коментира и бюджета за 2024 г., който народните представители все още обсъждат.

"Ѕюджетът е направен така, че дефицитът от 3% да бъде удържан, но не с цената на големи жертви. “оест, имаме достатъчно големи буфери, които при по-малко приходи в бюджета да балансират", об€сни ѕанев.

“ой подчерта, че «ападна ≈вропа влиза в много трудни икономически времена, а т€ е основен партньор на Ѕългари€.

"“ова ще окаже вли€ние на икономически€ растеж на Ѕългари€ - тази и другата година. “ова означава, че, за да си стъпим на краката и да излезем по-силни от тази ситуаци€, имаме нужда от силни реформи, които в момента се случват с доста бавни темпове", коментира депутатът.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


32
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
21
0
 
0
 
! ќтговори
–уснак преди 5 месеца
ƒавайте кръжба до разпад и после се чупете от този *** ,кой в  анада кой в краваристан а говедата да ви плащат стотиците милиардите дълг с който ги заробихте и ще продължавате да ги заробвате !!!
20
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
 акво е "дерогаци€"? Ќа кой какъв език е?
19
1
 
2
 
! ќтговори
¬ьзмутен преди 6 месеца
ѕродай бьлгари€ от това се вьлнува какво остана за продаване в бьлгари€ - могат да продадьт на свой човек рафинери€та за долар както направиха с кремиковци
18
3
 
0
 
! ќтговори
Ћ” ќ…Ћ ≈ Ќ≈≈‘≈ “»¬≈Ќ преди 6 месеца
....ѕЋјўјћ≈ «ј Ќ≈√ќ ѕќ¬≈„≈...ќ“ ќЋ ќ“ќ ѕќЋ”„ј¬јћ≈ » ¬—»„ ќ ¬Ћ»«ј ¬ ƒ∆ќЅј Ќј –”—»я!!!...Ќа всички които отговар€т за неговото производство и наблюдение, »ћ —≈ «јѕ”Ў¬ј“ ”—“»“≈ — ƒ≈Ѕ≈Ћ» ѕј„ » ѕј–»!!!..../..питайте мъжа на  орнела и ќвчи€.../
17
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
√отви се кражба на Ћукойл от —глобката.  арат се за д€ловете. –екетират предпри€тието, развал€т работещи препри€ти€, както мините ћарица »зток, за да си наложат слънчогледите.
16
0
 
6
 
! ќтговори
ќбективен преди 6 месеца
«ащо си мислите,че ѕрасчo е толкова активен напоследък? »ска си рафинери€та за сво€ кочинкa.
15
5
 
0
 
! ќтговори
√аньо преди 6 месеца
ѕреди да дойдат руснаците Ќефтозавода преработваше вс€какъв вид петрол-ирански , либийски , иракски. —ега със същите инсталации изведнъж се оказа че не може.
14
0
 
1
 
! ќтговори
?!? преди 6 месеца
Ќе държавата не усп€! ¬асилев и вие от ѕѕ/ƒб направихте всичко възможно да не си ги прибере. —пецов съдействаше като събира Ќјѕ. “ова е. Ћъсват користните ви цели и опитите да запазвате положението. ƒържавата не била усп€ла, лъжцци!
13
2
 
3
 
! ќтговори
’а ха ха преди 6 месеца
ј нови€т собственик ще е стари€т, но през посредник. ќбичайно така се прави.
12
1
 
4
 
! ќтговори
’а ха ха преди 6 месеца
явно знае  ќ… ще е нави€т собственик.
11
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
»злиза, че ще принуд€т н€кого да си продаде частната фирма - монополист. “олкова ли н€ма » други начини - да им отнемете монопола на складовете, например, както и да поставите Ѕ√ специален наблюдател в управлението, както направиха други рафинерии в ≈—.
10
1
 
3
 
! ќтговори
ћилен преди 6 месеца
ѕанев е пседво еколог и пседво икономист!
9
4
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ЅЏЋ√ј–»я ≈ “”–— » —ј–ј…, «јќЅ» ќЋ≈Ќ ќ“ –”— » ѕ≈“–ќЋ,ѕј«≈Ќ ќ“ јћ≈–» јЌ— » ¬ќ…Ќ»÷»!
8
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
 јѕјЌЏ“ ў–ј Ќј-—≈√ј  ј ¬ќ“ќ » ƒј Ќјѕ–ј¬» ЅЏЋ√ј–»я ѕ–» ¬—»„ » ѕќЋќ∆≈Ќ»я ў≈ ≈ √”Ѕ≈ўј!!!
7
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ѕ≈« –”— » —”–ќ¬ Ќ≈‘“ "Ћ” ќ…Ћ" Ѕ”–√ј— ≈ ќЅ–≈„≈Ќ!!!¬—»„ » ќ—“јЌјЋ» ¬ј–»јЌ“» «ј ¬Ќќ— Ќј “ј«» —”–ќ¬»Ќј —ј ƒќ—“ј ѕќ-— Џѕ» » Ќ≈≈‘≈ “»¬Ќ»...¬—≈ ѕј  ƒј Ќ≈ «јЅ–ј¬яћ≈,„≈ Ѕ”–√ј— ј“ј –ј‘»Ќ≈–»я ≈ –ќ∆Ѕј Ќј ¬≈„Ќј“ј » Ќ≈–”Ў»ћј ЅЏЋ√ј–ќ-—Џ¬≈“— ј ƒ–”∆Ѕј ќ“ ¬≈ ќ¬≈ «ј ¬≈ ќ¬≈...«ј —Џ∆јЋ≈Ќ»≈ "Ћ” ќ…Ћ" Ѕ”–√ј— √ќ „ј ј —ЏƒЅј“ј Ќј " –≈ћ» ќ¬÷»"!
6
0
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ѕоко и ѕеевски искат рафинери€та за ќбръча от фирми. “е са рейдъри, които надушват жертви на бизнес борсата на предпри€ти€та, прав€т удари и прибират предпри€тието. ”др€т чрез държавата и прибират чрез частната си офшорка. ѕосле пак н€ма да има данъци, но ще бъдат доволни и мълчаливи, каквито б€ха.
5
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
Ћъжа и манипулаци€ давали компенсации ми не им давайте бе лъжци какъв е проблема некадърници
4
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
 »–≈ Ў≈ ≈ Ќј ¬Ћј—“----—јћќ ј ќ —» ѕ–»Ѕ»–ј –≈ƒќ¬Ќќ ѕј–»“≈ ќ“ Ћ” ќ…Ћ , «ј ЅЏЋ√ј–»я....»Ќј„≈, ѕ–ќ—“ќ ѕјƒј ,  ј“ќ «–яЋј  –”Ўј ќ“ ¬Ћј—““ј....!!!!
3
1
 
5
 
! ќтговори
—ћ≈’.... преди 6 месеца
ћј… “ќ¬ј ≈ ѕ–»„»Ќј“ј:/...ние даваме повече компенсации на Ћукойл ќ“ ќЋ ќ“ќ ѕќЋ”„ј¬јћ≈ ƒјЌЏ÷» ќ“ “я’.../....’ј’ј’ј........≈“ќ ¬» √–ќ«Ќј“ј »—“»Ќј!!!!
2
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 6 месеца
ѕродажбата на Ћукойл ще е от л€в джоб в десен джоб. “оест продал  олю купил € пак  олю. јко си мислите че руснаците ще € дадат на н€ко€ западна компани€ н€ма да стане.