КНСБ излиза на национален протест на 18 декември

Тодор Капитанов: Напрежението в цялата страна е неудържимо
30
КНСБ излиза на национален протест на 18 декември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От сектор "Транспорт" поискаха увеличение на заплатите и заявиха готовност за протести в цялата страна. Става дума за допълнителни 37 милиона лева в държавния бюджет за догодина. Искането е за между 15 и 30% в зависимост от мястото, където се работи, уточни пред БНР Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ.

Капитанов нарече това "първа крачка към нещо, което зрее, едно предупреждение", което се отправя към управляващите.

"Всичко е в ръцете на управляващите. Комуникация има. КНСБ реализира срещи с всички парламентарно представени партии. Депутатите от различни партии поеха ангажименти и се надяваме да удържат на думата си", посочи той.

"Идват празници, но идват и делници. Нас не ни притеснява, че идват празници, защото след празниците идват делниците. Тези хора няма как да продължават да живеят в тези условия. Не само транспортът,  други сектори също излизат на протести. От седмица-две държавата гори", каза синдикалистът.

Щом хората на културата достигнаха до сблъсъци с жандармерията, представете си какво ще направят миньорите, пътните работници, шофьорите, коментира Капитанов в предаването "Преди всички".

Според вицепрезидента на КНСБ "напрежението в цялата страна е неудържимо", затова синдикатът предприема национален протест на 18-и декември, когато парламентарната бюджетна комисия ще гледа Бюджет 2024 на второ четене.

"Вече нямаме друг избор. Не чакаме отговор. Чакаме гласуването на депутатите. Ние ще ги следим отблизо, точно под прозорците им, с нашия национален протест", каза той.

Работещите в бюджетния сектор, които протестират, искат между 150 и 200 лева допълнително върху доходите им за следващата година, обобщи Тодор Капитанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: протесткнсб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Така е в посттиквеният анклав. Боко и сборището от крадливи тикви срина България до нива на пропаднала африканска държава от типа племенен съюз и ни направи последни във всичко хубаво и първенци във всичко лошо. Гласувайте пак за банкенският похотливеца и крадец, да ви доизцеди и заличи. От където е минала крадливата *** на ГЕРБ два камъка един върху друг не останаха. А сега се съюзиха с братята си помаци от дпс и скритите комунисти от пп-дб и дружно ще ви довършат.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ, винаги е било така. И винаги ще е така. Какво очакваш? Някой да ти гуши парички ли?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хммм, не усещам напрежение. А това означава, че тези сами генерират напрежение и се опитват да запалят държавата. Трябва да бъдат забранени! Не се спряха! Само необразован нищоставащ би повярвал, че тези се борят за нещо различно от бонуси в техните джобове!
3
2
 
6
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 месеца
КНСБ и Подкрепа добре си живееха при 12г.управление на мутрата-тогава не скачаха за заплати,добри условия на труд,почивка и т.н.Сладко си папкаха и се облагодетелстваха за сметка на работниците.Кои са останали на тяхно подчинение-миньори и шофьори.Българските синдикати са най-отвратителните,защото седят на една маса с работодателите и подкрепят исканията им.В никоя европейска страна няма да видите това-вижте синдикатите в Дания,Швеция,Норвегия и тогава да направим сравнение с нашите тунеядци.
2
1
 
4
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 4 месеца
Инфлация 50 % и всеки се спасява поединично
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заслужават увеличение.