Протест пред БНР заради интервюто на посланика на Русия

Програмният съвет на радиото е забранил излъчването му
16 дек 2023 15:30, Елка Василева
284

Граждани се събраха на протест пред Българското национално радио заради гостуването на посланика на Русия Елеонора Митрофанова в предаването на журналиста Петър Волгин. Протестиращите поискаха промени в обществената медия, която според тях се е превърнала в "разпространител на пропагандата и дезинформацията на Кремъл".

Още по темата
По същото време Волгин обяви във фейсбук, че Делян Пеевски е възразил срещу участието на Митрофанова, а впоследствие програмният съвет на радиото е забранил излъчването му и запита има ли връзка.

От партия "Възраждане" пък разпространиха писмо до медиите, в което се обявиха срещу "политическата цензура и двойните стандарти в обществените медии"

"Човек, който започва трета европейска война в началото на XXI век, неговите представители да бъдат допускани по този начин да разпространяват откровена пропаганда и лъжи. Чудим се какво правят политиците, защо мълчат, защо допускат този журналист, който очевидно работи като пропагандатор на чужда държава, да използва БНР. Проблемът е, че той е превърнал националното ни радио в PR практика в полза на чужда държава", заяви Атанас Шарков пред Bulgaria ON AIR.

"Искам Петър Волгин да бъде уволнен. Това може ли да бъде български журналист, който защитава българските национални интереси. Не, и Петър Волгин го е доказал нееднократно. И е позор, че той продължава да има трибуна от БНР", смята Иван Панчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя със селския диалект най много ми хареса! Гледам,гледам и се чудя де е расло,де е пасло!
197
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А бе някой преброи ли ги преди да пише? По моему са един вход хора!
196
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя,протестиращия,който най много говореше е селски южняк живеещ в София! Прехранва се с участие в демонстрации!
195
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Принципно Руснаците доста глупаво правят политиката си в БГ. Вместо да дават всичките си пари за пропаганда и разни ферми за ботове копейки - та , да бяха давали пари на хората - или за детски градини, за старчески домове..., за полезни неща за обществото, то обществото щеше да обича Русия, заради всички добри неща , които прави...Ама то не! Пари за пропаганда против Запада и език на омразата , който уж трябва да борим?!!!?
194
1
 
4
 
! Отговори
Аман от болшевики преди 4 месеца
Преди 10.10 всеки който не беше съгласен с властимащите, беше заклеймяван като агент на империалистите и капиталистите. През 2023, всеки който не е съгласен с политиката на тройната коалиция, веднага е обвиняван, че е агент на Путин. На болшевиките, все вражески агенти им се привиждат.
193
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А това, че американската пропаганда ви залива постоянно и ви промива мозъците, не е проблем
192
2
 
10
 
! Отговори
Това е преди 4 месеца
Добрата стара ЦЕНЗУРА ОТ СОЦА.За американския посланик може за руския не!Е още малко ще им се получи, подле ще висят по колесниците на самолетите.
191
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Събрали се един файтон некакви си, да плещат глупости, и голяма новина, хахаха!
190
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
радио Хоризонт не е за слушане вече,журнаристките така дразнят хората..навели се на управляващите..а Волгин да си купи радио и там да плещи за Русия
189
15
 
5
 
! Отговори
Паню Баирски преди 4 месеца
Не знам как го търпят още този жалък руски агент!
188
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Американците доста глупаво водят политиката си в БГ. Вместо да си дават парите за пропаганда и НПО-та , да бяха давали пари на хората - за детски градини, за домове за старци и сираци...въобще за полезни неща за обществото , и то обществото щеше да обича Америка! Ама не.... , пари за пропаганда против Русия и език на омразата , който уж искаме да премахнем?!??!
187
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жестока цензура има в България в последните 34 години.
186
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Заглавието трябваше да бъде " Платен протест ... "
185
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дотегна ми от лакеи и преди и сега ние сме страната на лакеите... Докога?!?
184
6
 
27
 
! Отговори
Добре дошли преди 4 месеца
В нацистка европа ,да живее свободата на словото !!! 3 пъти ура .. ура ура ура .Общества на консуматори , живот на кредит , харчещи повече от колкото печелят , хора без мисъл , следващи мейн стриима ....стадо
183
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Толкова ли са елементарни тези които още си мислят "Добрите могат да бъдат зли срещу лошите"? И едните и другите са лоши. А истинските злодеи са тези които си мислят че целите оправдават всички средства. Като забраняват на руската страна да се изкаже, не доказват дали е права или грешна, но доказват че "демократичната" страна е лицемерна. Иначе всеки си напява "Ние сме добрите. Бог е нас.". По-лесно щях да се убедя че русаците лъжат, ако не лъжеше толкова нагло и нашата страна.
182
0
 
1
 
! Отговори
горкия ти преди 4 месеца
До ЛагрестинАма то в Бг никога не са се случвали такива неща и не даже сега.
181
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Гошо Посолството име дало пари за автобус полезни идииоти, ама като откраднали половината от парите и само 5 човека от дежурните протестъри са докарали, щото и те са "морални" ама срещу заплащане.
180
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха ха Протест?!? Пет - шест от дежурните клакьоори и провокатори! За някой лев утре могат да протестират и защо са попречили на Митрофанова, за тези луууумпени и полезни идииоти е важно да им дадат някой лев. Също такива протестираха защо не дават на Продължаваме Измамата да ни правят ала-бала с машините на изборите.
179
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак ли прайд